|
TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER Güncel olaylar hakkında... |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Merhaba arkadaşlar çok merak ettiğim bir konuda gıdalardaki mikrop ve zararlı maddeler pişirilme veya kaynatmayla yok ediliyormuş peki buraya kadar anladımda insanlar tavuktan neden zehirleniyor gerçekten pişirilme yada kaynatmada mikroplar ve bakteriler yok olurmu ???bunu merak ediyorum
__________________
[ |
||||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() hudutt selam. bir gıda mühendisi olarak bu soruya kendimi muhatap kabul ettim
![]() gıdalardaki patojen (hastalık yapan) mikroorganizmalar (bunlar arasından bakteriler, virüsler, küfler vs. var) genel olarak iki şekilde "gıda zehirlenmesine" yol açar: 1. Gıda enfeksiyonları: Bu tür zehirlenmelerde, tüketim öncesinde gıda üzerindeki mikroorganizma miktarı belirli bir düzeye ulaşmış olmalıdır. Bu düzeyin altındaki sayılarda vücut gerekli direnci gösterebileceğinden zehirlenme oluşmaz. 2. Gıda intoksikasyonları: Bu tür zehirlenmelerde ise, gıda üzerindeki mikroorganizmaların ürettiği toksinler (zehirli maddeler) vücutta zehirlenmeye yol açar. her mikroorganizmanın ısıya direnci birbirinden farklıdır. ayrıca bu direnç gıdanın ortamına göre de değişir. bu nedenle her zaman pişirmeyle her mikroorganizmayı öldürmek mümkün olmayabilir. burada daha teknik açıklamalar da var fakat kafa karıştırmamak için mümkün olduğunca sade yazmaya çalışıyorum. ayrıca 2. tür zehirlenme durumlarında ise ısı her zehirin (toksinin) yapısını bozmaz. bu nedenle pişirme kimi durumlarda etkili, kimi durumlarda etkisiz bir çözümdür. cevap biraz yuvarlak oldu gibi değil mi? ![]()
__________________
Mert Topoyan İzmir - 1978 Navigare necesse est... 2 metre de derindir, 20 metre de derindir... |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||
Guest
|
![]() Yani mikroorganizma ölse bile toksin etkisi mi sürüyor Mert ? Anlayamadım valla...
|
||
![]() |
![]() |
#4 | |||||
Kurucu Üye ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Buyrun Hudutt Bey,rar lı dosyada bir hayli bilgi var.
|
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() evet, toksin ısı etkisiyle bozulmayan bir yapıdaysa mikroorganizma ölse bile zehirlenme gerçekleşir. tabii bir intoksikasyon söz konusu ise...
__________________
Mert Topoyan İzmir - 1978 Navigare necesse est... 2 metre de derindir, 20 metre de derindir... |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Mert verdiğin bilgiler için sağol eline yüreğine sağlık Levrek kardeş sanada teşekkür ederim desenize ısı her zaman çozüm değil
__________________
[ |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() elimden geldiğince bildiklerimi yazdım, sen de sağ ol
![]()
__________________
Mert Topoyan İzmir - 1978 Navigare necesse est... 2 metre de derindir, 20 metre de derindir... |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Guest
|
![]() Bu arada bir soru daha sorayım.Bayat balık zehirlenmesinin öldürücü olmadığını ama kabukluların bayat olması durumunda işin çok ciddi olduğunu okumuştum...Doğruluk payı var mı?
|
||
![]() |
![]() |
#9 | |||||
Kurucu Üye ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Hehehe Seko arkadaşım,
artık Mert arkadaşımız varken (yeni sağlık bakanımız ) ondan bu güzel sorunun açıklamasını bende merak ediyorum. |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Mert kardeş bu sorunun cevabı sende nerdesin bizi aydınlat
__________________
[ |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Zıpkın ile avlanmaya merak saldım. | ilhan | ZIPKINLA SUALTI AVI | 18 | 12-05-2012 13:07 |
Yeni Merak Sardim, Herkese Selam... | spoli | TATLI SU AVI | 1 | 13-05-2008 14:58 |
Balıkların Hızlarını Merak Ediyormusunuz??? | Bir Dost | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 13 | 11-12-2006 11:57 |
Merak....... | ADNAN | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 10 | 13-10-2006 18:47 |