|
Tatlı Su Balıkları Türkiyede yaşayan tatlı su balıkları hakkında bilgilerin toplandığı bölüm. |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Sevgili arkadaşlar. sizlerin dip oltası diye bildiğiniz ucunda 6 veya 8 iğnesi bir fırdöndü, kurşun ve misinası hayli uzun olan bir olta. işte bu takımın ot sarmış küçük gölet ve barajlarda iyi iş yaptığını biliyormuydunuz.???? Bilmeyen arkadaşlara hemen tarif edeyim. Bu takımın sadece kurşununu çıkartıyoruz. yani takım kurşunsuz olacak. iğnerin olduğu bölüme çeyrek ekmek takıyoruz. gölet veya barajdaki otlu olan bölgenin yerini tesbit ettikten sonra karşıdan ekmek taktığımız takımı otların üzerine atıyoruz.ekmek üstte kalacak yani suya batmadan otun üzerinde kalacak.özellikle iri sazan ve aynalılar alttan ekmeyi görünce saldırıya geçecektir.ekmeği kapmaya çalışan balık iğnenin ucunda.tabiki sizden tarafa zil takmayı unutmayın ve misina boşluğunu alın.ben bu şekilde bizim buralarda küçük göletlerden ve barajlardan iyi balık alıyorum. darısı sizlerin başına. denemekten bişey kaybetmezsiniz. Hadi rastgele. Sevgi ve saygılarımla. Biz bu takımın adına burda sallama deriz.
|
||||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | ||
Guest
|
![]() gürkan abi...bu bahsettiğin takım "kıbrıs" olmasın...
bu arada (ki bu konuda geçen gün haldunla biraz sohbet ettik) sirkülerde takımlarda kullanılacak iğne sayısı belirtilmiştir...buna göre çapari hariç (ki çaparinin tanımıda verilmiştir) takımlarda 6 iğneden fazla iğne kullanılamaz... bunu sanırım parakete kullanımının yasaklanmasıyla birlikte çapariden ve paraketeden ayrıştırılabilmesi için belirtmişler...bu nedenle 6 iğneden fazla iğneyle hazırlanmış olan kıbrıslar sirkülerde belirtilen sınırlamanın üzerindedir... dolayısıyla amatör balıkçılıkta yasaklar arasındadır... rastgelsin... |
||
![]() |
![]() |
#3 | ||
Guest
|
![]() Dogan bahsedilen sanırım kıbrıs.. zira bende aynı olaya şahit oldum hatta tatlısuda sıcak ve durgun bir havaydı... resmen sazan balıgı kıbrıs oltasına saldırıyor..
tabii.. insaflı olmamız lazım...o ayrı konu.. |
||
![]() |
![]() |
#4 | ||
Guest
|
![]() Gürkan'ım,senin ekmek sallaması dediğin takım ile kıbrıs dediğimiz takım aynı.Bir fırdöndüden yaklaşık olarak bir karış sonra iğneler yar alıyor.Tabi bu takımda kurşun olmuyor.Yani ,ekmek üzerine iğneler sarılmış bu takım suyun üstünde duruyor ve batmıyor.Özelikle sakin havalarda kefal için kullanılan bir takımdır.Tatlı suda da iş yapması muhtemeldir.
|
||
![]() |
![]() |
#5 | ||
Guest
|
![]() Bu da dip kıbrıs dediğimiz takım.Ana bedene bir adet ortasında delik olan zeytin şeklinde kurşun takıyoruz ve sonra ana bedeni fırdöndüye bağlıyoruz.Takılan kurşun seyyar....
|
||
![]() |
![]() |
#6 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() kardeş saol güzel bi teknik ama ekmeye genellikle ilk önce küçük balıklar saldırır ekmek dagılmadan kalırsa iyi iş yapar ama zor bi teknik
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |||
Miço ![]()
|
![]() Ekmek İçin Zor Güzel Ama Ekmek Sağ Kalmaz
![]()
__________________
Hasan Günay 06/06/1989 ANTALYA/DEMRE ![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||||
Tayfa ![]()
|
![]() bır deneyelım bakalım belkı tuttururuz
__________________
MUSA ÜNAL 1969
KAYNARCA/PENDİK/İSTANBUL ![]() |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||||
Oltacı ![]()
|
![]() abi ekmek hemen eriyim çengelden çıkıyor pek saglıklı degil bencee
__________________
MURAT 1989 |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() Abi bende sazan için bunun benzeri yöntem denedimde ekmek düşüyor.Boşuna bekliyorsun.
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Bayat Ekmekle Yapılabilecek Yemekler - Bayat Ekmek Değerlendirmenin Önemi | Taygun KOCABIYIK | Balık Yemekleri | 4 | 20-08-2008 21:10 |