![]() |
#31 | ||
Guest
|
![]() Deniz çöplük mü yağlı külleri denize dökeceksin? Üzerinde keyfini yapıyorsun, yüzdürüyor, yediriyor, içiriyor, e yapma be kardeşim yani bunun usül ile ne alakası var , denize saygı duyulması birşey atılmaması gerektiğini çoktan öğrenmiş olman lazım.
|
||
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#32 | ||
Guest
|
![]() ben bu konunun bu kadar uzayabileceğini hiç tahmin etmemiştim...
(kendim için söylüyorum). mangal deyince benim aklıma şunlar geliyor; giyeceksin şortu fanilayı, mangalda ne pişirmek istiyorsan kendi ellerinle tuzunu baharatını atıp şişlere takıp ya da ızgaraya yerleştirip direk mangala atacağın şekilde hazırlayacaksın, sonra gideceksin odunluğa şöyle közü iyi olacak ince odunlardan seçeceksin (iki yıldır mecbur kalmadıkça hiç kömür kullanmıyorum), geleceksin mangalın başına yakacaksın odunları... sonra bi arpa suyu açacaksın şöyle soğuk olmalı. başlayacaksın ince ince kıyılmış, sumaklı, maydanozlu soğan salatası yapmaya, sonra güzel bi çoban salatası... bu arada odunları biraz karıştırmak gerek ki iyi yansın yoksa iyi köz olmaz... şişlere biber, domates, küçük küçük soğanlar saplayacaksın. bu arada arpa suyun kesin bitmiş olacak hanımdan ikinciyi isteyeceksin... odunların közü olmuştur ateşe bi kaç tane patlıcan at, biberleri, soğanları, domatesleri at, hafif yelle, arpa suyu çek, hanıma etleri getir hayatım de, çocuğa ateşe yaklaşma de, atleri mangala at, misafirler varsa pişen sebzeleri ver ellerine soysunlar arada bi terini alsınlar, mangalı hafif hafif yellesinler, sebzelerden muhtelif mezeler hazırla, arada mangalı yelleyenlere "mangal böyle mi yellenir bu etler arada bi çevrilmez mi diye fırça at ![]() ![]() ![]() ya çok uzattım arkadaşlar biliyorum ama mangal işleri benim hobim gibi...bi gün bi arkadaşa telefon ettim "ne yapıyorsun dedim "kebap yiyorum gardaş" dedi...nasıl yiyorsun dedim "bas bayağı yiyorum işte" dedi...ya kebap bas bayağı yenirmi? eti ağzına atacaksın ilk ısırığı atıp ağzının sol tarafına göndereceksin, sağ tafına atıp biraz bekleyeceksin, eti yuttuktan sonra bi yudum alacaksın... falan da filan...yani ben mangaldan bu kadar çok haz alıyorum... şimdi teknede mangal deyince bu saydıklarımın %90 nı eksik kalacak, sonra bakıyorum teknede balık yakalarken bu güne kadar kaç defa mangal yaktım diye 2 yi geçmiyor. valla balık yakalarken onu bırakıp mangal yakmayı hiç istemiyorum, tekne küçük sıçrayan ateş misinayı yakacak, yer daracık eti salatayı nerede yapacaksın, şöyle ağzının tadıyla ikinciden sonrasını içemeyeceksin, küçük bi tekne için daha sayılabilecek bi çok olumsuzluk var...en az bu yazdıklarım kadar bi daha yazmam gerekecek... ama mangal için şöyle mutfağı olan masası sandalyesi olan rahat hareket edebileceğiniz bi tekne derseniz olur hatta dadından yenmez ![]() ya da küçük bi teknede; börek tepsisi gibi yapılmış piknik tüpünün üzerine yerleşebilecek bi sacın üzerinde balığınızı yada etini pişirebilirsiniz yarım yamalak ta olsa işinizi görebilirsiniz... illaki yok arkadaş ben küçük bi teknede mangal yakacağım derseniz siz bilirsiniz... zira hakikaten balık yakalarken ya da yakaladıktan sonra küçük bi teknede mangal yakmak et falan pişirmek eziyetten öteye gitmez kanımca... tabi bunlar benim fikrim... çok uzattığımın farkındayım...bi mangal için yazılmış bu kadar satırı sonuna kadar okuyanları gösterdikleri mukavemetten dolayı tebrik ederim ![]() rastgelsin... |
||
![]() |
![]() |
#33 | ||||
Oltacı ![]()
|
![]() Alıntı:
![]() |
![]() |
#34 | ||||
Oltacı ![]()
|
![]() Alıntı:
![]() |
![]() |
#35 | |||
Guest
|
![]() Alıntı:
|
|||
![]() |
![]() |
#36 | |||||
ADMİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Doğan abi adanalılar için mangal yakmak bir sanattır diye biliyordum doğruymuş
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#37 | |||
Kaptan ![]()
|
![]() Tago dikkat et kardeşim mangal sıcaktır...o yenmez
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |||
Guest
|
![]() Alıntı:
olacağı vardı zaten.. ![]() |
|||
![]() |
![]() |
#39 | |||
Guest
|
![]() Alıntı:
vallahi benim için sanattan öte tago ![]() ![]() ![]() rastgelsin... |
|||
![]() |
![]() |
#40 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Doğan yaktın beni, tam öğle vakti okudum ya bunları aaaahhh
![]()
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
çupra mangal (taygun kardeşe) | dilki | Balık Yemekleri | 4 | 16-12-2008 18:32 |
teknede çipra mercan bayramı var... | by_tiger | FOTOĞRAFLARIMIZ | 10 | 29-11-2007 08:00 |
teknede nasıl bir kamış kullanılır | yilmaz | Kamışlarla İlgili Herşey | 10 | 17-01-2007 07:49 |