Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > BALIK AVI > DENİZ AVI KARADAN

DENİZ AVI KARADAN Denizde olta ile balık avı hakkında herşey.

Yanıtla

Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 30-07-2007, 16:29   #1
social
Oltacı

Varsayılan ayvalık

arkadaşlar merhaba ben 10 gunluk yıllık ızınımden kullanarak ayvalıktakı bir yazlıga gidecegim sizlerden ricam orada ne tur balık olur ve nasıl yakalayabılırım kısaca anlatabılırmısınız.Levrek veya çupra yakalamak istiyorum ama sahte yemlerle falan yakalanabılırmı kıyıdan avlanacagım.Olta makına kamış falan hepsını sıfırdan alacagım tavsıyyelerını beklıyorum teşekkurler
social Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Sponsored Links
Eski 30-07-2007, 19:08   #2
discus
Kaptan

discus kullanıcısının avatarı

öncelikle aramıza hoşgeldiniz.imza ayarlarınızı tamamlarsanız size hitapta dahada kolaylık çekeriz.size tavsiyede bulunacak arkadaşımız elbette çoktur ancak bazı önemli bilgiler vermelisiniz.mesela daha önce avlandınızmı hiç yoksa ilkmi olucak.bunları bilirsek seçimlerinize daha fazla yardımcı olabiliriz.saygılar...
discus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 30-07-2007, 19:41   #3
Anıl ÜNALAN
Coast Guard.

Anıl ÜNALAN kullanıcısının avatarı

Evet.. Şuan ayvalıkta bazı yerler çok iyi mırmır yapıyor.Oradan yeni tatilden dönen nevzat abimiz çok güzel yardım edicektir emin olabilirsiniz..Ama serkan abinin dediği gibi bazı açıklamalarınıza ihtiyaç var..
Telefon : 05058552330
Ziraat Teknikeri

Anıl ÜNALAN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 30-07-2007, 21:27   #4
nevzat
Kaptan

nevzat kullanıcısının avatarı

Merhaba arkadaşım ,Anıl ın dediği gibi dün Ayvalıktan tatilden döndüm.Maalesef ben oradayken hava sıcak fakat poyraz esiyordu,orada yakalayabileceğin en iyi balık şu an mır mır,ama dediğim gibi şansına hava hafif lodosa dönerse iyi av yapacağını tahmin ediyorum.3 gece boru kurdu kullanarak avlandım,1 adet yarım kilo kadar mır mır ,1 tane daha ufak ,4 tane de sargoz yakalayabildim.Sana tavsiyem illaki boru kurdu ile avlan ve tabiiki gece avlanmalısın.Ben emlak bankası tesislerinin önündeki atlama iskelesinden avlandım,sana şimdiden rastgele .
Eski 31-07-2007, 08:46   #5
social
Oltacı

Merhaba arkadaşlar bu daha ilk avım olacak tabıkı daha onceleri avlandım ama bilinçli olarak degil sulines ve boru kurdu ile karaburunda vakit geçirdik.Bilinçli avlanmak istiyorum mesela sahte yemlerle mırmır avlanabilirmi.Bana sıfırdan bir olta takımı lazım izmirde bulabılecegım yerlerle birlikte yazabılırmısınız.
Kamış+makara+misina+igne+sahte yem(hangi balık yakalanır) gibisinden çok sevınırım.Teşekkur ederim
Eski 31-07-2007, 13:11   #6
Anıl ÜNALAN
Coast Guard.

Anıl ÜNALAN kullanıcısının avatarı

Alıntı:
social tafarından gönderildi
Merhaba arkadaşlar bu daha ilk avım olacak tabıkı daha onceleri avlandım ama bilinçli olarak degil sulines ve boru kurdu ile karaburunda vakit geçirdik.Bilinçli avlanmak istiyorum mesela sahte yemlerle mırmır avlanabilirmi.Bana sıfırdan bir olta takımı lazım izmirde bulabılecegım yerlerle birlikte yazabılırmısınız.
Kamış+makara+misina+igne+sahte yem(hangi balık yakalanır) gibisinden çok sevınırım.Teşekkur ederim
Öncelikle Tanju abi hangi balık için uğraşıcaksın..
Sahte yem şuanlık zahmetli ev ücreti yüksek bir olay derim ben..
Ayvalıkta şuanda iri mırmır oluyormuş sanırım nevzat abinin dediği gibi sana yardımcı olabilicek üstadlarımız var kamış + makina konusunda. Akşama kesin yazıcaklardır hiç merak etmeyin..
Telefon : 05058552330
Ziraat Teknikeri

Anıl ÜNALAN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 31-07-2007, 14:20   #7
social
Oltacı

Tekrar merhaba,Anıl kardeşim ben genelde at-çek istiyorum yanı buyuk balık levrek,lufer gibi bu yuzden sahte yem saglam misina ve kamış lazım bana marka model tavsıyelerınızı beklıyorum.tutmak isteidigm balıklar levrek ve çipura tabı mırmır bolsa onuda deneriz.Sadece sahte yem kullanacak degilim sıkıldıgımda sahte takılmayı yada dalga sonrasında sahte takılmaı dusunuyorum.Genelde amacım çipura avlamak sanırım en iyiside sardalya olacaktır dedigim gibi forumları okuyarak 1-2 bilği kaptım walla yardımlarınızı beklıyorum spor olarak gonul verdım ben bu işe
Eski 31-07-2007, 15:01   #8
mufi
Guest

Tanju merhaba hoşgeldin devamlı olmanı dilerim
kemeraltında hisar cami tarafında Çaglar av bayiine git orada Faruk beyi bul benim ve yukarıdaki
kardeşlerimizin ismlerini ver vede bu forumda oldugunu söyle sana yardımcı olacaktır..(malzeme konusunda)
asgari takımları ve çantanı götür ve orada zaten güncel bilgileri deneyimleri olanlardan ve balık tutanlardan göreceksin.bizler degişik iğneler/malzemeler kullanabiliriz ilk anda senin iznin degerlensin zaten izin dönüşü beraber olacagız.sonuç itibari ile faruk sana maddi gücüne göre yardımcı olur.
iyki geldin tekrar hoşgeldin..
balıkçılık:
bir hastalıktır bu vazgeçilmez
bir sevdadır bu ferman dinlemez

Bu mesaj en son " 31-07-2007 " tarihinde saat 15:10 itibariyle mufi tarafından düzenlenmiştir....
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 31-07-2007, 15:33   #9
social
Oltacı

tavsiyenizi dinleyecegim Faruk Bey'i bulacagım sanırım o bana gerekli takımlarla alakalı yardımcı olacaktır.Çok teşekkur ederim
Eski 02-08-2007, 15:38   #10
social
Oltacı

merhaba bugun Faruk Bey'in yanına gittim ve biraz takım düzdük işte.
Lasvegas Pelican marka 270 Action:50-100g,D.A.M HPN-150FD makara aldım.Emın olmamakla birlikte kaliteli 0,35 yada 0,34-33 kalınlıkta misina sardık 300m 150 şerden yedek sarıcısınada sardık.1 kutu 70 li 4 numara Mustad olta aldım.Beden ve kostek için spider 0,40 lık misina aldım levrek için birde mustad olta aldım 1 kutu şu sapı uzun olanlardan.25-30 adet 5-10 tanesı t fırdondu aldım.strikepro sp-119f 7,5cm rapala aldım 1 adet daha dandık bir rapala daha aldım birde limon şeklinde mantar gibi bişi bagladık 30 luk 8-10 adet gezer kursun-1 poşet 50 lık-1 poşetde 40 lık dip kursunlardan aldım.Umarım bişiler yakalarım.Saolsun Faruk abi çok yardımcı oldu meslekdaşmışız birde ordan muhabbetler açılınca vakıt hızlıcana aktı gitti. Bu arada Dügümlerle alakalı link verebılırmısınız

Bu mesaj en son " 02-08-2007 " tarihinde saat 15:47 itibariyle social tarafından düzenlenmiştir....
Yanıtla

Sosyal Paylaşım

Gönderme Kuralları