|
Deniz Balıkları Türkiye denizlerinde yaşayan balık türleri hakkında bilgilerin toplandığı bölüm. |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 | |||||
Çımacı ![]()
|
![]() Değerli arkadaşlar, saygıdeğer büyüklerimiz,
İskenderun'da devam eden askerlik görevim sırasında geçen hafta sonu yaptığım küçük balık avı kaçamağımı anlatmıştım. Bu hafta sonu çarşı iznimde Antakya'ya (Hatay) gidip Arkeoloji müzesini gezmeye karar verdim. Gerçi bir yanım hep boşver git kıyıya olta at diyordu ama buralara bir daha kim bilir ne zaman gelirim ne zaman görürüm diye düşünüp bastırdım o dürtüyü. İskenderun'dan midibüsle 1 saat süren yolculuğun sonunda Amik ovasından geçip canlı ve neşeli bir il merkezi olan Antakya'ya vardım. Sora sora müzeyi bulup gezmeye başladım. Müze mozaikleri ile ünlü, çoğu M.S. 3. yy.'la tarihlenen mozaik koleksiyonu ile Dünya'da ikinci sırada yer alıyor. Muhteşem mozaikleri izlerken yaklaşık 1800 yıl önce de Anadolu topraklarında yaşayanların kayıkla balık, yengeç, istakoz, kalamar ve ahtapot yakaldıklarını hatta ağ attıklarını tasvir edenlere rastlayınca şaşırdım ve heyecanlandım. Balık tutmasam da yine balıkla ilgili birşeyler bulmuştum ![]() Bu arada yediğim künefenin resmini koymuyorum size işkence etmemek için ![]() Saygılarımla. Okyanus tanrısı ve ağ toplayan balıkçı: [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Yengeç avı: [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Yunuslar: [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Büyük balığı tanıyan var mı? ![]() [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
Gültekin SOYLU İZMİR/Karşıyaka - 1972 Akdeniz Üniv. Mat. Böl. ANTALYA Bu mesaj en son " 21-08-2007 " tarihinde saat 05:29 itibariyle kordelya tarafından düzenlenmiştir.... |
|||||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | |||||
ADMİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Gültekin abi öncelikle gezinden bahsettiğin için ve bizimle bu fotoğrafları paylaştığın için teşekkür ederim. Deniz balıkları bölümüne koydum sanırım en uygun yer burası
![]() Ayrıca büyük balık sanırım lahoz ![]()
![]() |
![]() |
#3 | ||
Guest
|
![]() Gültekin teşekkürler resimler ve linkler için..
(künefe sıcaktı dimi...öncesinde kebab vardı dimi birde ayran..) |
||
![]() |
![]() |
#4 | ||||
Coast Guard. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Voovvh. Gerçekten çok güzel gün geçirmişsin abi balığı her zaman tutarsın ama böle bir müzeyi gezme fırsatını her zaman elde edemezsin..
Gerçekten bizimle resimleri paylaştığın için teşekkür ederiz.Ama künefenin resmini koymaman büyük kabahat ![]() Saygılarımla.
![]() |
![]() |
#5 | |||||
ADMİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Künefe künefe deyip durmayın yahu ben niye o konuya değinmedim sanıyorsunuz
![]()
![]() |
![]() |
#6 | ||||||
Çımacı ![]()
|
![]() Alıntı:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 | ||||
Tayfa ![]()
|
![]() çok sagol eline saglık bizi bilgilendirdin
![]() |
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Kaçırdığınız Balıklar???? | Taygun KOCABIYIK | ANILAR | 27 | 06-11-2011 11:12 |
Güzel BAlıklar | eminkaya | FOTOĞRAFLARIMIZ | 5 | 16-06-2008 19:02 |
Balıklar Hakkında | mufi | Tabiatı ve Canlıları Koruma | 0 | 07-02-2008 17:28 |
Yıllık makina temizliği | balıkcı | Makara - Makinelerle İlgili Herşey | 4 | 22-11-2006 09:34 |
İlginç Balıklar | Bir Dost | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 0 | 13-10-2005 08:34 |