|
Tatlı Su Balıkları Türkiyede yaşayan tatlı su balıkları hakkında bilgilerin toplandığı bölüm. |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#41 | |||||
Oltacı ![]()
|
![]() balıklar israil sazanı
|
|||||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#42 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() Bu balık KIZILKANATdiye bilinen bir balık türüdür sayın abilerim
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#43 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Sevgili arkadaşlar. Bizler tatlısucuyuz, denizden anlamayız, fakat şunu belirtmeden edemiyeceğim. Denizden anlayan arkadaşlar bu balık için lütfen yorum yapmasınlar, ÇÜNKİ bu tatlısu balığıdır. Göletlerde ve barajlarda bulunur. Hanki denizci arkadaşımız yakalamış denizden soruyorum.???? Bu balık israil sazanı denen pislik bir mahlukattır buna balık demeye bile deymez. Sazan türünün bir numaralı düşmanıdır. Peki nerden geliyor.... Bu balık sulama amaçlı kullanılan barajlar ve göletlere D.S.İ tarafından atılıyor galiba, sebebine gelince suyun dibindeki yosun ve benzeri bitkileri yok etmek amaçlı fakat koca koca sazanların bırakmış oldukları havyarlarıda anında götürüyor. SON NOKTA İSRAİL SAZANI dır. Saygılarımla.
|
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Görüntü çok sağlıklı değil ama pullu sazan türü birşeye benziyor.
![]() |
![]() |
![]() |
#45 | ||||
Miço ![]()
|
![]() bunlar çin sazanı arkadaşlar .yanlış görmediysem eğer.
çok kılçıklı olur ve ticari bir değeri yoktur.bir keresinde beyşehirli bir balıkçı av sonrası ağdan çıkardıgı bu çin sazanlarından bana ücretsiz vermişti.fakat aşırı kılçıklı olmasından dolayı tat bile alamamıştım.
![]() |
![]() |
#46 | ||||
Miço ![]()
|
![]() haa birde ,ülkemizin çeşitli bölgelerinde israil sazanı ve kara sazan olarak da bilinir.
![]() |
![]() |
#47 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() Bu balığa biz İsrail sazanı diyoruz...pekte makbul değildir.....
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |||||
Tayfa ![]()
|
![]() arkadaşlar bu balık genleriyle oynanmış çapak ve dere sazanın melezi olabilir ismini siz koyun
![]() |
![]() |
#49 | ||||
Oltacı ![]()
|
![]() Arkadaşlar uzatmaya gerek yok bu balık Havuz Balığı.İsrail Sazanı değil.Nerden mi biliyorum.Edirne'de Tunca ve Meriç Nehri'nde çok çıkar.Fazla büyümez.Ben en fazla 200 gr civarında gördüm.Bir keresinde bir arkadaşım 1 saat içinde 100 'den fazla tutmuştu.Bu balığın resimlerini yayınlayacağım.
![]() |
![]() |
#50 | ||||
Oltacı ![]()
|
![]() Edirne'deki ismi Bulgar Tekesi'dir
![]() |