|
Balık Yemekleri Yakaladığımız balıkları pişirelim... |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 | |||
Kaptan ![]()
|
![]() Arkadaşlar malzemeler zor bulunur olsada ilginç geldiği için tarifi alıntı yaptım
KAÇ KİŞİLİK: 3 HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk PİŞME SÜRESİ: 10 dk Malzemeler: 10 gr levrek 2 taze ıhlamur yaprağı 1 çay kaşığı taze kişniş otu 10 gr som balığı 1 tatlı kaşığı hardal 1 çay kaşığı portakal suyu 1 tutam siyah çöreotu 10 gr deniztarağı 1 çorba kaşığı küp kesilmiş ve közlenmiş kırmızıbiber 1 tatlı kaşığı kıyılmış frenksoğanı 1 çay kaşığı zencefil sirkesi 1 tatlı kaşığı haşlanmış pirinç 3 üçgen kesilmiş yufka parçası 1 yumurtanın akı Çöreotu Hazırlanışı: * Üçgen kesilmiş yufkaların üzerine çırpılmış yumurta akı sürüp çöreotu serpin. Hafifçe yağlanmış metal külâh kalıplara sarın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından alın ve soğuduktan sonra yufkaları kalıplardan çıkarın. * Levreği minik küpler halinde kesin. Kıyılmış ıhlamur yaprağı ve taze kişniş otuyla karıştırıp külâhlardan birine doldurun. * Som balığını minik küpler halinde kesip hardal ve portakal suyu ile karıştırın. İkinci külâha doldurun. İşlem bitince sonuç aşağıda...Afiyet Olsun Not:Erol(Levrek) moderatörümüz çoğu konuda yorum yazmasada uzman olduğu balık sözkonusu olunca atlamayacağını düşünüyorum.. ![]() ![]() ![]() Bu mesaj en son " 20-10-2007 " tarihinde saat 22:05 itibariyle rüzgar2 tarafından düzenlenmiştir.... |
|||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | ||
Guest
|
![]() Bu ne abicim ya,balık mı yiyoruz dondurma mı yiyoruz?Portakal suyu hardal balık beraber...Asla yemem
![]() |
||
![]() |
![]() |
#3 | ||||||
ADMİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Alıntı:
__________________
Taygun KOCABIYIK 13/07/1988 İZMİR Her türlü sorun, soru ve iletişim için -www.facebook.com/taygun.kocabiyik |
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Sami, bu listedekilerin hepsini aldım da zencefil sirkesi yok be kardeşim... NE yapsak ki yerine davultozu olmaz mı? bi zahmet araştırıversen
![]() ![]() ![]() Selamlar....
__________________
İyi insan, dost bildiklerinin dost olmadığını öğrendiğinde onlara hala dostluk gösteren insandır... BALIK TUTULAN TEK GEZEGENİ YOK ETMEYELİM... A.R.B. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
![]() ![]() |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Sami, çok güzel bir soru sormuşsun. Soruya yanıt vermeden önce şahsınızda tüm arkadaşlara teşekkür etmeyi bir borç biliyorum... Biliyorsunuz ki tarak, kadınların ömür boyu, erkeklerin ise 40-45 yaşlarına kadar kullandıkları bir kıl düzeltme aracıdır. Sanırım bu aracın bulunuşu M.Ö. 7890 yıllarına dayanıyor. Yapılan kazılarda tarağa rastlanmış.
![]() ![]() ![]() Öff be Sami, bırak tarağı marağı. Sen bize yaz şöyle salçalı bir kurufasulye tarifi de yapıp yiyelim... ![]() Sevgiler...
__________________
İyi insan, dost bildiklerinin dost olmadığını öğrendiğinde onlara hala dostluk gösteren insandır... BALIK TUTULAN TEK GEZEGENİ YOK ETMEYELİM... A.R.B. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |||
Kaptan ![]()
|
![]() Olur abi balıkta katarız yayınlarız sonra burda...
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Can, madem ki sen balık yemeklerini seviyor ve yazıyorsun ben de çattaları aktarayım bari. Millet yanlış çatalla yemesin yemekleri
![]() ALINTI Yemek Çatalı: Normal 4 taraklı çataldır. 19-20 cm büyüklüğündedir. Balık Çatalı: Üç taraklı, yaklaşık 18-19 cm büyüklüğünde bir çataldır. Pasta Çatalı: Üç taraklıdır ve sol tarafındaki tarak daha kalındır. Yaklaşık 15-16 cm büyüklüğündedir. Küçük Çatal: Normal yemek çatalının biraz küçüğüdür. 4 taraklıdır. Sofrada en çok kullanılan çatal cinsidir. Yaklaşık 17-18 cm büyüklüğündedir. Meyve Çatalı: Üç taraklıdır ve meyveye kolayca batabilecek sivri uçları vardır. Yaklaşık 17-18 cm büyüklüğündedir. İstiridye Çatalı: Üç taraklı ve yaklaşık 15 cm büyüklüğündedir. Sol elde kullanılır, sağ elde ise soslu kısmı yemek için çay kaşığı kullanılır. Sosis Çatalı: İki ince uzun taraklı ve sivri uçlu bir çataldır. İstakoz Çatalı - Kabuklu Deniz Ürünleri Çatalı: Özellikle istakoz ve pavuryaların içindeki etleri çıkarmak için kullanılan bir çataldır. İki küçük dişi vardır.
__________________
İyi insan, dost bildiklerinin dost olmadığını öğrendiğinde onlara hala dostluk gösteren insandır... BALIK TUTULAN TEK GEZEGENİ YOK ETMEYELİM... A.R.B. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |||||
ADMİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() avi istiridye dedin aklıma midye geldi ahhh beee
izmire gelin tepsi kapatalım tek başına olmuyo tadı olsada yenmiyo 1 tepsi ![]()
__________________
Taygun KOCABIYIK 13/07/1988 İZMİR Her türlü sorun, soru ve iletişim için -www.facebook.com/taygun.kocabiyik |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |||
Kaptan ![]()
|
![]() Beş taraklı İnsan çatalı nerde
|
|||
![]() |
![]() |