|
Tanışma Üyelerimizle tanışıp kaynaşabileceğimiz bölüm. |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#21 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() vay be
![]() |
|||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#22 | |||||
Miço ![]()
|
![]() benden de vay bee....
Böyle bir balık yakalamak bana ve diğer arkadaşlarada kısmet olur inşaallah... Bende biraz güreşirim...
__________________
"Gel sen, ne çektiğimi, birde bana sor....." Levent 1975 A Rh (+) İskenderundan Yumurtalık' a... |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | ||||
Miço ![]()
|
![]() Ustam ciğer tavukmu dana ciğeri olacak ciğerle denizde hangi balıklar yakalanır.
__________________
Armağan Ak 1966/ ANTALYA/TEKİRDAĞ |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Jonh aklına sağlık çok güzel bir konu oldu. sanırım mod larımız konuyu uygun olan bir başka başlığın içine almakta gecikmeyeceklerdir.
evet malesef bizim kullandığımız software biraz eski olduğu için tamamen av ve av eti mantığına dayandırılmış. ancak şu bilinmeli ki upgrade (umarım doğru yazmışımdır.) edenlerimizde az değil. hepimiz tabii olarak sizin yaptığınız türde bir spor avcılığını mutlaka yapmak isteriz. kim istemez ki 15 kg lık bir levrek veya 6.5 kg lık bir çipura ile bir akşam veya sabaha karşı güreşe tutuşmak, sanırım hepimizin hayali aslında bu. ama bu ebatlarda bir balıkla karşılaşmak malesef bizim kullandığımız yöntemlerle mümkün değil. bunun için sizin gibi bu işi bilien ehil kişilerden eğitim almamız şart. bunun yanında tabii ki bildiğimiz yöntemlerle hemde soframızı şereflendirmeleri için balık avlamaya çıkıyoruz. ABD ve diğer ülkelerde de bu böyle başlamıştır. eğer bu gibi bilgilendirmeler, tartışmalar devam eder ve sizin gibi bilgili kişiler bizleri bu konularda aydınlatmaya eğitmeye gönüllü olurlarsa bu site ve diğerlerinde var olanların çoğunluğu upgrade edilmiş olacak ve deniz canlılarımızın kurtulmasının yanında bizler ve çocuklarımız 15 er kg lık levreklerle güreş tutma zevkine erişeceğiz. bize katılım sağladığınız ve paylaşımda bulunduğunuz için çok teşekkür ederim. Not: kesinlikle milliyetçilikle bir ilgisi olmamakla birlikte size john diye hitap etmek açıkcası bana garip geliyor. eğer bir mahsuru yoksa kişisel bilgiler(avatar) bölümünde gerçek isminizi yaşınızı ve bulunduğunuz şehri belirtirseniz çok sevineceğim.
__________________
Kıvanç TÜRKOL / İzmir / 1968 Bu mesaj en son " 29-12-2007 " tarihinde saat 20:56 itibariyle kturkol tarafından düzenlenmiştir.... |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Awesome John Köpek balığı olta takımı nasıldır,izah ederseniz iyi olur.Ayrıca köpek balığı yemeklerinden basit tarifler verebilirmisiniz.?
__________________
F. Mehmet Koray 1948 ANK. ![]() |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() Tavuk veya dana ciğer suali cevaplandırıyorum...
Tavuk ciğeri 1 numara "tatlı su yayın balık yemlerim birisidir" dana cigeri "akşama kıyı balıkcilikda" köpek balık için iyi bir yemdir... ismim: Benim Türk ismimi telafus edemedikleri için tüm Amerikalı dostlarım bana "Awesome John" adı takdılar... her kez beni oh isim ile bilir. Aslında benim musluman ismim Asım Can. Büyük balığa gelince oh balıklar var Türkiyede , fakkat az miktarda ve çok tecrublei balık ( unutma büyük balıklar tecrubeli balıktır... İsin sırları? 4 büyk soruyu cevaplandırırsan yakalıyorsun balığı.. 1. ne zaman? 2. Nerede? 3. Nasıl ? 4. O dönemde balık doğal ortamında ne tarz natural yem yemekte? bunları istikbarat, tecrube, deneyim, ve araştırma ile öğrenirsiniz... en büyük sırların birtanesi met ceziri iyi zamanlamak. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
|
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | ||
Guest
|
![]() Asım can sevgili kardeşim benim kıyı balıkcılığı tecrubem cok azdır hele ki büyük balık konusu hic yoktur.inşallah dediğinşiz bir gün gercekleşirde alanyaya gelirseniz sizi misafir etmekten zevk duyarız.ben acizane 4.20 mt fiber teknemle amatör balıkcılık yaparım şimdilik hedef balığım ceylan palamutu ,sinarit maalesef levrek konusunda siftahım yok.onu burada reisbey nikli (ismail usta )hallediyor köpek balığı konusunda karayel nikli (cumhur)kardeşim daha tecrubeli verdiğin değerli bilgiler tabiki burada yazılı kalmıcak hafızamızda da yer alıcak sizden ve tecrubelerinizden yararlanmak cok güzel selam eder güzel ve sıhhatli günler dilerim.
Bu mesaj en son " 30-12-2007 " tarihinde saat 09:29 itibariyle Rauf tarafından düzenlenmiştir.... |
||
![]() |
![]() |
#29 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() Köpek balığı sualeri "bildiğin kadar ile" cevaplandırmaya çalışacağim... benim uzmanlık alanımın dışında fakkat yinede bir kaç usta ile beraber bir kaç kez avladığım için genel a b c 'leri öğrendim paylaşırım...
Celik beden şart, köstek en azında 40 lb ( 40 pound) celik misine.... iğne 0/3 ( bu minimum boy, çıkan balığa göre ayar yaparsınız, 0/12 kadar yolu var) ton balıgı iğnesi veya O'Shaunessy adlı model. Evet yayın balığı iğnesi olur ama em az 3/0. Köstek 50cm 1 metre arası... lüfer takımına benzer ama mantar yok... Kopek balığı genel bilgi... 1. Akşam avlanır... gece kıyıya yaklaşır.. 2. Butüm olay "koku" havyanın inalımaz koku alma yeteneği var.. sigaralı eler yeni bozar, kopek balıgı sıgara kokusu sevmez (levrekde öyle nefret eder sigara kokusundan) 3. Suyun "bireden derimleştiği" yerler hedef noktaların... 4. Yem "yeni ölmüş taze balıgı" komple takın iğneye ve cilet ile balığı izgara şeklinde çiziniz, bu balığın kokusunu suya salar... taze balık yoksa market balıgı kulan fakat eczanaden veya baharatcıdan "balık yağı" alınız ve 2 damla yemin ağızına damlatın... 5. Köpek balığı lufer gibbi vurmaz... ağızna alır yemi ve yuzmeye başalar.. yavaş bir çekme... iğneyi ağızına oturttur, ve birden kuç dualosuna girmeden havanı yorarak al. 6. Ömemli *** köpek balığı yenekse ve geri atılmayacaksa "hemen kanatılması gerekiyor" ( bu tombik, orkinos, iri akya ve bir çok kanlı ağır etli balık için geçerili) hemen canlı ken hayvanın kuyruğunu kes, kalbi kanı dışarıya pompalar ve kan dışarı çıkıp etin içinde donmaz... hayvan uykuya dalar ve eziyet çekmez.. ( köpek balığı büyük işe kuyruğundan uzak durun teylikelidir, çilet gibbi savururur, büyükse soluncaklarının arkasın bıçagı sokun ama damar orada birden kanını boşaltır, öldükten sonra "hemen" miğdesin yarın ve iç organları çıkartıp suya atın.. hayvanın dalağa teylikelidir patlarsa eti rezil olur... kanatılmış ve içi boşaltılımış balığı islak bir bez ile sarın (sinek yumurtalarında korumak için) ve günesten uzak tutunuz .. eve gitmeden önce kopek balıığını bon file gibi çapraz kesiniz ve naylona atınız. (balığı eve görtürüken naylona koyun fakat ondan önce naylon koymayınız.. kovayda ıslak bez ile sarınız... (naylon torba balığın lezzetini ve tazeliğini maf ediyor. Kopek balığın eti lezzeti ile seni şaşırır.... aynı kılıç balığı gibbi... iyişamlar...
__________________
Awesome John Asım Can !955 New York / Marmaris Çok ciiddi şekilde tedaviye muhtaç bir balık hastası ![]() Terchi süni yem prezantasyonu, ama gerektiği zaman Naturel yem kulanırım. Canlı yemden kaçınırım. Balık tutmak bir spor dur, tutkulu güzel bir spor, temiz hava macera teknik konsantrasyon ve güzel dostluklar. Hayyat hedefim 30 kiloluk levrekleri tekrar Türkiyede görmek ![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | ||
Guest
|
![]() Can ım , kardeşim yukardaki 2 nolu madde çok önemli bir çok amatör sigara içer ve sigara kokan el ile yem takar...başka balıklarda da yeme elden geçen kokunun balıgı kaçırdıgını duymuştum..... bir çogumuz buna dikkat etmeyiz...
|
||
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
herkese merhaba | kingdiver | Tanışma | 15 | 01-02-2010 09:52 |
Herkese Merhaba | mehmetantalya | Tanışma | 7 | 31-12-2008 14:51 |
Herkese merhaba... | TheCloUd_Bursa16 | Tanışma | 9 | 02-04-2008 16:30 |
Herkese Merhaba | dİpaVcısı | Tanışma | 11 | 02-11-2007 00:28 |
herkese merhaba | metinçekiç | Tanışma | 13 | 03-04-2007 10:39 |