|
TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER Güncel olaylar hakkında... |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 | ||||
Çımacı ![]()
|
![]() "MİDYE ZEHİRLEMESİ ÖLDÜRÜYOR" bu sıcaklarda midye yememeye gayret gösterin ben bunun dersini geçen yıl aldım 3 tane midyeyle hastanelik oldum özellikle bu sıcak aylarda yakınlarımıza midye yedirmemeye dikkat edelim ve uyaralım zehirlediği zaman vucut bütün direncini kaybediyor insan öyle bir hal alıyorki parmağınızı dahi oynatamıyorsunuz ben zamanında müdahele ile ucuz atlatım aman dikkat''
Kirli sularda avlanan balık, midye ve diğer su ürünlerinin insan sağlığına zarar verdiğini , "Kabuklu deniz hayvanları, insanlarda ishalle birlikte seyreden tehlikeli yiyecek zehirlenmelerinin ortaya çıkmasına neden olabilir. Havaların ısınmasıyla birlikte risk faktörü daha da artmaktadır. Bu durum halk nazarında bu ürünlere karşı güvenin sarsılmasına ve tüketimin azalmasına sebep olmaktadır. Yeterince işlem görmemiş ya da çiğ olarak tüketilen deniz kabuklularının tüketimini takiben zehirlenme belirtileri ortaya çıkabilmektedir. Bu deniz canlılarının besinleri süzerek, ağır ağır yemesi nedeniyle, lağım sularıyla kirlenmiş sulardan yüksek miktarda mikrop ve atık madde (toksinleri) almalarına ve vücutlarında biriktirmelerine yol açar. Kabuklu deniz hayvanları, iyi pişirilmesine rağmen iç organlardaki patojenler yeterli şekilde yok edilemeyebilir. Toksin birikimi de yüksek ısıyla yok edilemez. Çok düşük miktarlarda, mide ve bağırsaklar için zararlı ürünler gıdalarda kalabilir ve bu ürünler tüketimi takiben hastalıklara neden olurlar. Bazı midye türleri de yendikleri zaman toksik etki gösterebilir Midye zehirlenmelerinde, zehirlenme belirtisi olarak aşırı duyarlılık ve felç, parmak uçlarında iğne batması gibi karıncalanma hissi, dudaklarda sızlama ve uyuşukluk hissedildir "Sersemlik, uyuklama, boğazda sıkışma ve kuruluk, bazı vakalarda konuşmada bozukluk vardır. Ağır vakalarda ölüm solunum yetersizliğinden kaynaklanmaktadır. Toksin ihtiva eden midyelerden 4-5 tanesinin yenmesiyle bile ölüm meydana gelebilir. Bu toksinin çok kuvvetli bir zehir olan potasyum siyanürden 50 kez daha güçlü olduğu bildirilmiştir. Midye yendikten sonra bir rahatsızlık hissedilmesi halinde, gecikmeden en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır. Midye zehirlenmesi olayları ABD, Fransa, İrlanda, İngiltere ve Almanya gibi gelişmiş ülkelerde sık meydana geliyor. Ülkemizde midye zehirlenmesinin gelişmiş ülkelere oranla daha az görülmesinin sebebi, dini inanış boyutuna paralel olarak daha az tüketilmesinden kaynaklanmaktadır"
kemal akçınar/İZMİR 1969 Bu mesaj en son " 23-06-2008 " tarihinde saat 02:43 itibariyle kemalakcinar tarafından düzenlenmiştir.... |
||||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | |||||
ADMİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Uyarı için teşekkürler Kemal abi
Rahmetli dedem sadece nisan-mayıs yada mart-nisan aylarında midye yedirirdi bize. Oda İnciraltından gidip beraber alırdık annanem pişirirdi.
![]() |
![]() |
#3 | ||||
FCR/SGR ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Bu konuya hakikaten dikkat edilmelidir.
Benim bir tanıdığım midye yüzünden felç oldu. Midye'nin en önemli özelliği, tutunduğu ortamı absorbe etmesidir. Bu yüzden, midyenin nerede yetiştiği, nereden toplandığı çok önemlidir. Özellikle midye dolması satan kişilerden, "KESİNLİKLE" midye yememenizi tavsiye ederim. Çünkü bu kişiler birçok midyeyi demir üzerinden topluyorlar. Sudaki demir üzerinde midye çok hızlı yetişiyor. Ancak zehirlenme olasılığı çok yüksek. Bugüne kadar yedim birşey olmadı demeyiniz. Etkisini hemen göstermek zorunda da değil. Bunlar, vücutta ileride kalıcı hasarlar ve kısırlığa neden olabiliyor. Kum midyesi de keza öyle. Zehirlenmeseniz bile zaten içindeki kumu tam olarak temizlemek epeyce zordur. En iyi midye kaya'da ve tahta üzerinde yetişir. Ben midyeyi kendim topluyorum, temizliyor ve yiyorum. Bir de Pınar'ın kültür midyeleri var. Onlar da, deniz tabanında değil, tohumlanma yöntemi ile tıpkı kültür balıkları gibi yetiştiriliyorlar.
![]() ![]() Cem | 0 RH+ | İzmir | 20 Nisan Forum kurallarına ulaşmak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] İmza ayarlarınızı düzenlemek için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||||
Coast Guard. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() TeşşekürLer kemaL abi. Cem abi sana da teşekkür ederiz.
Midye'ye zaten yapanLara güvenmediğim için hasretLe bakıyordum şimdi daha da hasretLe bakıcam
![]() |
![]() |
#5 | |||||
ADMİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Evet Cem abi pınarın çiftlikleri var Ildırı 'da denizden ayrı bir ortamda yetiştiriliyor.
![]() |
![]() |
#6 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Paylaşım için teşekkürler
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |