Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > BALIK AVI > DENİZ AVI (TEKNEDEN)

DENİZ AVI (TEKNEDEN) Tekneyle yapılan tüm avlanma yöntemleri ile ilgili bölüm.

Yanıtla

Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 05-03-2009, 23:00   #1
ADNAN
Organizatör

ADNAN kullanıcısının avatarı

Varsayılan Ziyaret

sevgili dostlar, geçtiğimiz bayram dan bu yana balık avına gidemiyordum, şu aralar malum kriz nedeni ile yoğun stresli günler de yaşıyoruz. Kendime iyi bir fırsat yaratmak amacıyla havanında iyi olduğunu öğrendıkten hemen 2 mart 2009 akşamında çeşmealtında balıkçılık yapan ve yanlız yaşayan arkadaşımın yanına 2-3 günlüğüne taşındım, gittiğim gün iyi oltacılar diyebileceğimiz arkadaşlarla birlikte ertesi sabah 2 tekne 2 saatten daha fazla denizde yolculuk yaptıktan sonra avlak yerlerini seçtiler olatamızı dibe indirdiğimiz yer 50 metrenın üzerindeydi, ama oradada beni her zamanki gibi isparoz buldu ama karagöz gibi kuyruk sallıyordu (beni aldatmak için yaptığı belliydi )karagöz sanıp su dan çıkardığımda sadece güldüm, hemen arkasından ilk defa karşılaştığım bir balık oldu yukarı çekerken sadece ağırlığıyla gelen ve hiç tepki göstermeyen balık Mezgit miş onunla da tanışma fırsatım oldu. arka arkaya irili kufaklı mezgitler aldık , arada bir karagöz harbisinden ziyaret etti ama gopez lerde arada o deriniklerden nasıl geldi anlıyamadım, şu aralarda balıklarda sanırım kafayı kırdı, ara su balığı dediğimiz istavrit, izmarit ve gopezler 52 metre den çıktı artık bunlara ara su balığı demek gerekmiyor sanırım, bu durumdan sıkılan balıkçılar başka batık aramak üzere başka yer ararken sahil güvenliğin çevirmesine geldik 2 tekneydık tekne sahiplerinden belgelerini ve kımliklerimizi kontrol ettikten sonra rastgelsin diyerek uzaklaştılar(heycan vericiydi çünki kımliğim üzerimde yoktu) başka bir batığa derken yine mezgitle karşılaştık sonra yine gopez tabi avcılar aradığımızı bulamayınca sırtı çeker kalamar yapalım dediler yine bir ilk yaşadım sırtı ile kalamar avı seyrettim aşağı yukarı 1 tanesi 1 kg üzerinde arkadaşım kalamar yakalayınca sevindik (ticari amaçlı yapıyorlar) arkasından bir tane daha falan derken havanın kararması ile sahile geç vakit döndük yakaladığımız balıkları ayırıp dolapta poşetledim ertesi günde havanın ve güneşin yakıcı olacağını düşündük akşam suyunda yine usta diyebileceğimiz avcılarla konuştuk yem olarakta sadece sardalya kullanmamızı önerdiler akşam suyu dediğimiz bir saatte avlak yerine geldik kerterizi buldular ama yarım saat oltamı suda bıraktım 5 adet iğne takılı sardalyaların varlığınıda hissettiremedik, ziyaret eden olmayınca yine sırtı kalamar yapalım dediler yine dolaşmaya başladık yine sırtıda 2-3 adet kalamardan sonra limana doğru yol aldık kıyı boyunca sırtı yapmamıza rağmen bişeyleri bulamadık 2 gün arka arkaya balık avına hiç gitmemiştim bir ilk yaşadım, şimdi balıkçılığı meslek olarak yapan ve gelirlerini sağlamak için bu işi yapan insanları düşünüyorumda , allah onlara güç kuvvet ve sabır versin kelle koltukta denızlerde denzılerde ekmek arayan inanı işleri çok zor, tabi bizler haftada bir gün ayda bir gün heycanla gidiyoruz, bu zorlukları yaşadıklarını biliyorduk ama içlerinde 2-3 gün yaşayınca onları daha iyi hissettim .. 3. gün artık eve dönmenın zamanı gelmişti uzun yıllar sonra 2-3 gün bekarlığı yaşadık tan sonra geriye döndüm, her keze tavsiye ederim hafta içinde fırsat bulabilenler veya stres yaşayanlar mutlaka 2-3 gün bir fırsat bulup değerlendirin..tabiki o kadar muhabetten yolun yarısına geldiğimde balıları dolapta unuttuğumu hatırladım, arkadaşım öenümüzdeki hafta sonu gelecek tabi gelirken balıklarımıda getirecek, sizlere fotoğraf da atmak harika olacaktı ama üzgünüm sadece sizlerle paylaşmak istedim.... sevgi ve saygılarımla
Sponsored Links
Eski 07-03-2009, 20:11   #2
paşalı
VİP

paşalı kullanıcısının avatarı

Adnan kardeşim sonunda kurtlarını dökmüşsün.Bakalım bize ne zaman nasip olacak dökmek.Resimlerde olsaydı daha iyi olacaktı ama bu macerada güzel olmuş.

paşalı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 07-03-2009, 21:00   #3
ismail2776
Miço

Adnan abicim gerçekten bu stresli günlerde 2-3 gün güzel günler geçirmişsiniz, ama bu işi yapanların gerçekten zor ve meşakatli zamanlar geçirdiğini hepimize anlattınız,
ismail2776 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 09-03-2009, 22:44   #4
ADNAN
Organizatör

ADNAN kullanıcısının avatarı

Alıntı:
paşalı tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Adnan kardeşim sonunda kurtlarını dökmüşsün.Bakalım bize ne zaman nasip olacak dökmek.Resimlerde olsaydı daha iyi olacaktı ama bu macerada güzel olmuş.
Turgaycığım tam cümleyi kurmuşsun kurtları sonunda dökmedim desem yalan olur, gerçekten biz av meraklılarının dışındada, aslında kafa dinlemek için harika bir uğraş, doktorlar balık avına gidilmesini öneriyor. Her herkezin arada bi yapması gerek bir hobi aslında . ismail kardeş aynen 2-3 gün de olsa yetti sevgi ve saygılarımla. ilgi ve alaknıza tşkler
Eski 09-03-2009, 22:58   #5
kocabalık
Tayfa

kocabalık kullanıcısının avatarı

TAM MANASI ile katılıyorum .zaten iş olarak yapsak belki bir müddet sonra bizde sıkılabiliriz diye düşünmeden edmiyorum. selamlar rastgele

Sosyal Paylaşım

Gönderme Kuralları