![]() |
#1 | |||
Kaptan
|
![]() Evet havaların balığa gitmemize müsade etmemesinden dolayı
Yanlış hatırlamıyorsam eğer 2000 senesindeydi bu hatıram.O zamanlar güzelbahçe sahilinde sıklıkla gider kendi kendime av yapardım.Kızkardeşiminde orada oturuyor olması işimi dahada kolaylaştırıdı.Öğlen oldumu sahile iner akşam yemek saatine kadar orada avlanırdım.Yemekte kardeşime gider sonra gene kıyıya.Gece geç saatlere kadar avlanırdım. İlk önceleri ısparoz ve karagözlerle öğrendim sonra mırmırlar gelmeye başladı oltama sonra tecrübe kazandıkça başladım iri iri balıklar çekmeye.Mırmır, Çupra,Barbun,Karagöz,Sargoz,Zargana...Ama hiç bana levrek denk gelmemişti.Ancak yanımda avlanan diğer abilerime gittiğimde onların gece 3-5 parça kiloluk levrek yakaladığını öğreniyordum ve bu beni çıldırtıyordu.Napıp edip bende yakamalıydım ama nasıl.Bir gece levrek avlayanları takip ettim.Basit bir düzenekleri vardı.topacın altına 1,5 metre kadar bir misina onun ucuna irisinden bir iğne ve canlı küçük bir ısparoz.Böylece takımı suya bırakıp sabırla bekliyorlardı.Kafaya koydum birkere sabah kalktım gerekli malzemeleri aldım ve aynı takımdan bir adette ben yaptım.günün her saati kıyıdan ısparoz yakalayabildiğim için canlı yem işini geceye bıraktım.akşam üstüne doğru topraktan birkaç tane toprak solucanı bularak düştüm kıyıya.Tamamıyla Levrek yakalamaya odaklandığım için yanıma ısparoz yakalamak için 1-5 metrelik kısacık bir kamış ve onun üstüne bağlı yarı çalışır durumda bir makina vardı.misina kalınlığı ise 0,25 küçük bir kıstırma kurşun ve küçücük bir sinek iğne.Evden çıkarken herkeze hırsımı belli etmiş olucamki benle epey bir eğlendiler.Sen levrek yakalayamazsın O takımla dikkat etde balina gelmesin artık aklınıza ne gelirse. ![]() ![]() ![]() Hemen solucanı taktığım gibi Isparoz yakalamak için takımı attım suya.Giden mesafe 7-8 metre ancak var.Gel gelelim 5 dakka geçti tek bir vuruş dahi yok.Bu arada levrekçilerde yerini almaya başladı.10 dakka 15 dakka herkezin oltası suda ama bende takacak ısparoz olmadığı için beklemedeyim.Yarım saati geçmiştiki ben artık ümidimi yitirmiştim.Olta elimde varla yok arası birşey.Birden misinanın gerilip geri salındığını farkettim ve hemen pozisyona geçtim.Aman yarabbii ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Çok güzel bir anı olmuş sana Serkan bunu ömrün boyunca unutmazsın
![]() Senin diline düşenlere açıdım doğrusu... ![]() ![]() ALLAH Kimseyi senin diline düşürmesin ![]() ![]() ![]()
Manisalı Öner 1973/Manisa 0 535 5875786 ''Sürküler dışı balıkları geri iade et '' Zamanını balık aramakla değil Balık yakalamakla geçir. [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Bu mesaj en son " 07-02-2010 " tarihinde saat 16:00 itibariyle discus tarafından düzenlenmiştir.... |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |||||
gRi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() Serkan tanışmışsın ya Levrekle olsun dalga geçsinler önemli değil biz tanışamadık henüz ![]()
Mehmet BODUROĞLU 1974 / Merkez / MANISA 0532 4133895 A RH(+) [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Forum kurallarına ulaşmak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Forum kullanma kılavuzu için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] İmza ayarlarınızı değiştirmek için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Avatarınızı ayarlamak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Lütfen TÜRKÇEMİZE sahip çıkalım.Yazım kurallarına ulaşmak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Keyifle okudum. Çok güzel bir yazı olmuş.
Yaşananlar şu özlü sözü haklı çıkarıyor: Levrek tutulmaz, o kendisi isterse yakalanır ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||||
Coast Guard. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Çok güzel anlatmışsın Serkan abim eline, diline sağlık..
Gerçekten çok güzel bir anı geçmiş başından yem yakalayım derken hedef balığa ulaşmak gayet güzel ![]() Hele ki evde iktidarı ele geçirmek paha biçilemiyecek birşey onun keyfi hiç birşeye değişilmez ![]() Arşivden anılarının devamını bekliyoruz sekocum ![]()
![]() |
![]() |
#6 | ||||
Kaptan
|
![]() Alıntı:
en yakın zamanda yine o kamışla bir mırmırımın hikayesi varki off offfff offffff |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |||
Kaptan
|
![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |||
Kaptan
|
![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |||
Kaptan
|
![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||||
Üstad
|
![]() Ya Serkan'cım, düşünsene levrek bile senin durumuna üzülmüş
![]() ![]() daha fazla dayanamamış haline gelivermiş kendiliğinden. ![]() ![]() paylaşım için teşekkürler güzel bir anlatım olmuş...
![]() |
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Levrek Avım-İlk Denemem:)) | akinyildiz81 | DENİZ AVI KARADAN | 40 | 28-03-2010 12:31 |
12 05 07 Turna avım | cevat2 | FOTOĞRAFLARIMIZ | 18 | 14-05-2007 16:58 |
Uskumru Avım | amatör balıkçı | FOTOĞRAFLARIMIZ | 17 | 21-04-2007 13:06 |
tekneden ilk avım | yilmaz | DENİZ AVI (TEKNEDEN) | 23 | 25-02-2007 21:41 |