|
Balık Yemekleri Yakaladığımız balıkları pişirelim... |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 | ||||
Çımacı ![]()
|
![]() Necati kardeşimiz kalamarı yem olarak açmış ...yazmadan geçemeyeceğim ben yemesinide çok severim.
yıllardır tariflerden okuyarak,,,birilerinden duyarak kalamar tava yapmaya çalıştım. ama hiç istediğim gibi olmadı,,,lastik gibi kalamar pişirmekten bıktım ve bi süre pişirmeye ara vermiştim. ta iki sene önceye kadar.o tarihte Kuşadasında kalıyorum.bir arkadaşin elemanının beyinin aşçı olduğunu öğrendim.bir gün tam çalıştığı yere girerken kolundan yakaladım.anlat dedim kalamar nasıl pamuk gibi pişer..kimseye söyleme dedi ama ben kimseye söylemiyorum...foruma yazıyorum ![]() şöyle: kalamarları temizledikten ve yıkadıktan sonra suyunu süzün. derin bir kaba koyun ve üzerine bir kilo kalamar için bir veya iki çay kaşı- ğı toz şeker ilave ederek on veya onbeş dakika ovun. ve yarım saat kadar dinlenmeye bırakın. ve bu kalamarları ASLA SU' ya değdirmeden kızgın bir yağda unlarak kızartın.bu ateş de kısık olmasın ''harlı ateş'' olsun inanın sadece bu kadar.daha sonra taratormu yaparsınız,özel sosmu eklersiniz bilemem.ama kalamarın yumuşacık çıtır olacağı kesin ![]() afiyet olsun.. (tercihlere saygılıyım ancak:kalamarlarda ağlar ..ağlatmasanız iyi olur ![]()
__________________
Mehmet 16.12.1959 / A Rh+ Akdeniz kıyısı Aydın elleri |
||||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | |||
Kaptan
|
![]() Mehmet abi kısa ve öz bir tarif Yapımı çok kolay..
Harlı ateşte Kızgın yağda Kalamarı attıktan sonra Ne kadar kızartacağız?? Fazla kızartırsak yine lastik gibi olacağını düşünmekteyim.. Paylaşım için teşekkürler.. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |||
Kaptan ![]()
|
![]() sevgili mehmet abicim paylaşımın için teşekkür ederim
ağzımın suyu aktı ![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |||||
ADMİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Evet işin püf noktası harlı ateşte çok kızgın yağda kızartmak.
Takribi olarak 2-3 dakika yetiyor kızartmaya. Ve edindiğim tecrübe her zaman için dinlenmiş kalamarın daha yumuşak olduğunu gösterdi. Ama ben tam tersi kayış gibi sevdiğimden hatta kalamardan çok sübye tava sevdiğimden dolayı böyle bir kaygım yok ![]()
__________________
Taygun KOCABIYIK 13/07/1988 İZMİR Her türlü sorun, soru ve iletişim için -www.facebook.com/taygun.kocabiyik |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |||||
Çımacı ![]()
|
![]() Alıntı:
haklısın.yağda fazla kalırsa lastik gibi olabilir.patates gibi kızartmamak lazım pembeden kızarmaya döndüğünde çeviriyorum ben.yani el ve göz kararı benimkisi.. ayrıca yazmayı unuttum.her ihtimale karşı tuzunu piştikten sonra atıyorum
__________________
Mehmet 16.12.1959 / A Rh+ Akdeniz kıyısı Aydın elleri Bu mesaj en son " 05-03-2010 " tarihinde saat 11:12 itibariyle santor tarafından düzenlenmiştir.... |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||||
Coast Guard. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Bugüne kadar bende tutup yediğim hiç bir kalamarda özel bir dinlendirme veya sos kullanmadım. Aksina direk ayıklayıp unladıktan sonra kızgın yağın içerisine adapte ettim, ve oldukça (bana göre) yumuşak ve lezzetli bir hal alıyorlar. Sos olarak limonu sevenlerinde ocaktan çıkar çıkmaz daha sıcak iken üzerine limon suyunu ilave etmelerini öneririm iyi bir yumuşatıcıdır
![]()
__________________
0 Rh (+) ANIL ÜNALAN EŞREFPAŞA/İZMİR Telefon : 05058552330 Ziraat Teknikeri |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Çok teşekkürler tarif için. Birgün tutup yemek nasip olur inşallah
![]()
__________________
![]() Uğur
İZMİR-1981 Öğretim Elemanı |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |||||
gRi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Ben hep dağıtıyorum kalamarları.
Pişirmesini ve temizlemesini beceremediğim için ![]() Bakalım bir daha nasip olursa denerim tekrar. Teşekkürler bilgiler için ...
__________________
Mehmet BODUROĞLU 1974 / Merkez / MANISA 0532 4133895 A RH(+) [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Forum kurallarına ulaşmak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Forum kullanma kılavuzu için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] İmza ayarlarınızı değiştirmek için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Avatarınızı ayarlamak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Lütfen TÜRKÇEMİZE sahip çıkalım.Yazım kurallarına ulaşmak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
__________________
Kıvanç TÜRKOL / İzmir / 1968 |
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |||
Kaptan ![]()
|
![]() Paylaşım için teşekkürler.
__________________
![]() MURAT ADAK 1977 0 Rh (+) KARABAĞLAR -İZMİR
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
istavrit tava | hakan25 | Balık Yemekleri | 7 | 03-04-2008 19:48 |
Chilli (Acı) soslu Çipura tava | zinebird | Balık Yemekleri | 2 | 14-02-2008 19:55 |
Konular Harici 1 | KEFALCİ35 | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 1 | 19-10-2007 11:17 |
hepimizin öğrenmesi gereken bir kavram | igmsva | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 1 | 27-05-2007 13:49 |