![]() |
#1 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Tatlısu avında kulanmış olduğumuz yemlerle ilgili bir konu açtım hep beraber balık avlarımızda kulandığımız yemlerle ilgili buraya yazılar yazarak birbirimizden bilgi edinerek hazinemizi genişletelim diye düşünüyorum,bu sayfaya bütün arkadaşların katılımlarını bekliyorum.
__________________
Selim Öner 23.01.1962 Almanya |
||||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Bu şemada tatlısu balıkları için kulanılan yemlerin ilk bölümü ikinci bölümü de takip edecek.
__________________
Selim Öner 23.01.1962 Almanya Bu mesaj en son " 26-02-2006 " tarihinde saat 10:01 itibariyle balıkcı tarafından düzenlenmiştir.... |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||
Guest
|
![]() selim kardeş sagolasın güzel bir tablo tabii yöresine göre değişir..
selamlar |
||
![]() |
![]() |
#4 | ||
Guest
|
![]() selim kardeş bu tablo birde excell dosyası halinde olsa iyi olurdu... hemen tek sayfa print alırdım.
selamlar |
||
![]() |
![]() |
#5 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
__________________
Selim Öner 23.01.1962 Almanya |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Guest
|
![]() eline saglık selim....
aslında internet dünyasında çok az da olsa Akademik yayınlar var mesela geçmişte benim elime bir ege ünv.su.ürn. araştırması geçmişti. ege ve akdenizdeki topan kefal hakkında teknik detaylı bilgi lakin nereye attım bilemiyorum.. bir ara adım. tekrar fakat bulamadım.. |
||
![]() |
![]() |
#7 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Bu şemada tatlısu balıkları için kulanılan yemlerin ikinci bölümü
__________________
Selim Öner 23.01.1962 Almanya |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Tatlı suda kulanabileceğimiz yemler başlıca biskuit unu,panier unu,süt tozu pirinç unu,kavrulmuş mısır unu,kavrulmuş fıstık unu,kenevir unu,kavrulmuş kenevir unu,hindistan cevizi unu,arpa unu,buğday unuve mısır unu birde mikserde çekilmiş un haline gelmiş kokulu dondurma külahı bunların karışımından kendinize çok güzel yem yapabilirsiniz tabi hepsini birden karıştırmayın deneye deneye balıkların sevdiği yemleri bulabilirsiniz tatlandırıcılardan vanilya,karamel gibi pasta yapımında kulanılan her kokulu maddeyi kulanabilirsiniz bir örnek sazan için 1 parça panier unu,1 parça kavrulmuş hindistan çevizi unu,bir parça kavrulmuş mısır unu,1 parça kavrulmuş fıstık,3 parça bisküit unu ayarı size bıraktım parça diye ister yarım kg kulanın ister 100 gram.
__________________
Selim Öner 23.01.1962 Almanya Bu mesaj en son " 10-03-2006 " tarihinde saat 06:56 itibariyle balıkcı tarafından düzenlenmiştir.... |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Buğday unu, irmik, biraz şeker ve az miktarda (bu çok önemli fazlası rezil birşey yapıyor yemi) vanilya ile yumurta sarısının karışımından oluşan hamurları kaynatılmış suya atıp 3-5 dakika haşlayarak elde edilen ve dağılma ihtimali normal hamura göre azalmış olan bu yem ile ben tatlı su avında geçen yaz sarı (adi) sazan ve bıyıklı balık yakalamıştım bolca...
Denemenizi öneririm. Bununla birlikte bıyıklı balığın en fazla sevdiği yem bana göre parçalanmış kendi cinsinden olmayan küçük balıklardır. Saygılarımla....
__________________
İyi insan, dost bildiklerinin dost olmadığını öğrendiğinde onlara hala dostluk gösteren insandır... BALIK TUTULAN TEK GEZEGENİ YOK ETMEYELİM... A.R.B. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||||
Çımacı ![]()
|
![]() selim kardeş sağol çok güzel olmuş bu tablodan prınt yapmak istedim ama pek okunaklı çıkmadı. Bende bellekte saklamaya kararverdim. Eline emeğine sağlık.
satar/ankara 1965 |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Tatlı su avında devrim yaratan ürün | serbaki | Deneyimler-Anılar ,Avlak Bölgeleri | 22 | 11-12-2009 09:43 |
Tekneyle Olta Avında Yemleme ? | cotoni | Mazmoz (Yemleme) | 19 | 27-09-2009 07:53 |
sazan avında kullanılacak malzeme | sazancı18 | Tatlı Su Balıkları | 5 | 02-06-2008 18:51 |
Metallerin bakımında kulanılan yağ | balıkcı | Makara - Makinelerle İlgili Herşey | 10 | 19-01-2007 18:58 |
Balık avında pratik bilgiler | balıkcı | Deneyimler-Anılar ,Avlak Bölgeleri | 254 | 22-07-2006 15:53 |