![]() |
#1 | |||||
Oltacı ![]()
|
![]() Merhaba herkese oncelikle selamlar. Bende araniza yeni katildim balik tutmak cocukluktan beri buyuk keyif aldigim bir hobi. Tabii kucukken el misinalariyla tutuyorduk. Artik oltaya gecis yapiyorum ancak olta ve igne secimleri ne olmali bu konuda yardima ihtiyacim olacak. Mesela hedefim Cupra,levrek tarzi baliklar bunlari yakalamak icin igne ve yem secimi ne olmali sizce ? Forumdan takip ettigim kadariyla kalamara hepsi geliyormus bunun disinda bilmem gereken baska neler vardir ?
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() çupra için mustad 496 ya da 505 (yengeç, madya, sübye, sardalya, borukurdu, sülünez)
levrek için mustad 1251C - eagle claw 189A - VMC 9291 Peche bulunmuyor maalesef (sardalya, mamun, teke, canlı balık isparoz) benim tercih ve önerilerim.
![]() |
![]() |
#3 | |||||
Oltacı ![]()
|
![]() Eyvallah cok sagol Salih abi bu haftasonu kismetse takimimi almaya giderken dedigin modellerden birini sececegim o zaman
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |||||
Oltacı ![]()
|
![]() bu pazar b.cekmecedeydim ama yine sifir cektim :S levrek icin yalanci yem taktim beyaz renk parlayan ufak balik. at cek yontemiyle bayagi bi ugrastim ama gelmedi yontem dogru muydu acaba ? bir de takimi degistirip uclu igneye sardalya takip denedim sansimi cupra gelir belki diye ama ona da birsey gelmedi. kursunla yem arasinda 1 metrelik bir mesafe vardi bu mesafe yeterli mi acaba ? ya da cekmecede balik mi kalmadi anlamadim, sabahtan aksama kadar bi tane bile vurmadi sansima
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() birde yasi,n levrek için 0.20mm örgü misina almıştı hem uzağa atıyor hem güçlü balıkları daha iyi idare ediyor ama bayağı tuzlu 60ytl civarı.remixon'un ucuzu var iyi değil
![]() |
![]() |
#7 | ||||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#8 | |||||
Oltacı ![]()
|
![]() eyvallah ustad
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |||||
Moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() İstanbulda, özelliklede Çekmece taraflarında çupra avlandığını hiç duymadım. Bu günlerde Çekmece civarında fazla yosun olmayan bölgelerde yemli takıma çinekop veya şansın varsa lüfer tutabilirsin. Ancak tavsiyem yeme 3 değil 2 veya tek iğne takman. 3 iğne daha avcı olmaktan çok yeme zarar verdiği için cazibeyi bozuyor. En güzeli tek iğne veya tek iğneli zoka ile yemin kuyruk altından dolaman şeklinde takılması.
Bu arada Levrek konusunda Akın kardeşimin yazısını satır satır tekrar okumanı tavsiye ederim. Kendisi bu konunun üstadıdır. Ancak bu konudaki en önemli püf nokta insan olmayan kayalık bölgelerin en iyi avlakları teşkil etmesi bence. Bu nedenle Sarayburnunda bulabileceğin en sakin yeri tercih etmeni tavsiye ederim.
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() geçen yıl sabah 5 civarı sarayburnunda ispendek kaçırmıştım ama askerlik nedeniyle başka deneme yapma şansım olmadı.bence istanbul içi sahillere hiç bir nedenle tek başınıza erken saatlerde gitmeyin.doğadan korkmam insandan korktuğum kadar
![]()
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
İğne ve Fırdöndü Düğümleri | Güven ÖZYELDAN | İğne ve Fırdöndü Bağlama | 46 | 30-08-2012 21:12 |
İĞNE bağlama ve düğümü videosu | Rauf | İğne ve Fırdöndü Bağlama | 48 | 13-10-2011 20:57 |
İğne Ve Misina Bağlamak İçin Kullanılan Düğümler | Taygun KOCABIYIK | Düğümler | 57 | 30-09-2011 13:41 |
İğne ve boyları | Güven ÖZYELDAN | İğnelerle İlgili Herşey | 6 | 06-07-2010 13:00 |
Makina Tercihi | oltacı hasan | Makara - Makinelerle İlgili Herşey | 1 | 29-11-2009 01:51 |