Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > SOHBET ve EĞLENCE > Tanışma

Tanışma Üyelerimizle tanışıp kaynaşabileceğimiz bölüm.




 
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 30-04-2012, 10:54   #12
Ahmet TARİH
Moderator
 
Ahmet TARİH kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 29.04.10
Şehir: İstanbul - 1.Levent
Yaş: 51
Mesaj Sayısı: 641
Varsayılan

Emre aramıza hoşgeldin. Süleyman abinin dediği gibi hafta sonu fırsat bulamadım. Mesajını bugün gördüm. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışayım.
Öncelikle İstanbulda denizde balık var ise ve avlak olarak boğaz kıyılarını seçmiş isen mutlaka kalabalık vardır. Boş bulmak için sabah çok erken (gün ağırmadan önce) avlağa gelmen ve yerini bulman gerekiyor. Ancak 1-2 saat içerisinde yine aynı kalabalık oluşacaktır. Bu nedenle kalabalık mekanlarda balık tutmayı öğrenmen gerekecek. Aksi durumda Boğazdan uzak Marmara ve Karadeniz kıyılarını tercih etmen gerekecek. Ben genellikle Boğazda avlandığım için diğer mekanlar hakkında çok bilgim yok. Ancak bir kaç farklı mekan keşfeder isem oralarda denemeler yapıyorum.
Bu arada 4-5 aydır İstanbulda balık yoktu. Yeni hareketlenmeler başladı. Ben bu hafta sonu 3 saat kadar durdum 4 adet sarıkanat alabildim. gün içerisinde onlarıda paylaşmaya çalışacağım.
Tekne işi ise daha kolay gözükmesine rağmen avlanma ve takım farklılığı nedeni ile ilk başlayanlar için biraz sıkıntılı olabilir. Bu nedenle yanında mutlaka yardımcı olacak tecrübeli birisi olsun derim. Tekne fiyatları ise saati 30 TL civarında olduğu için sürekli çıkma şansı olamıyor. Ancak 4-5 kişilik bir grup oluşturur isen o zaman biraz daha kişi başı maliyet düşeceğinden senede 3-5 kez tekne ilede av yapılabilir. Ancak Balığın türüne göre tekne tercih edilmeli bence. İstavrit zamanı kıyıdan bol miktarda av verdiği gün tekne biraz tuzlu olabilir. Ama neticede bu da bir zevktir. Boğazda tekne gezisi yapıp kahvaltı sonrası balık avı da ayrı bir zevktir doğrusu.
__________________
Ahmet TARİH
İSTANBUL/1973
A Rh+
Ahmet TARİH Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
 

Sosyal Paylaşım

Konu Araçları
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Tanışma yktug Tanışma 5 07-05-2011 18:35
tanışma balıklarrr Tanışma 4 26-01-2011 21:41
Tanışma sabri güngör Tanışma 8 18-12-2010 20:48
tanışma kaan ulusoy Tanışma 5 02-12-2010 08:22
Tanışma pıratic Tanışma 4 18-08-2010 10:12


Saat 13:07.