![]() |
#14 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() bütün arkadaşlara selam ..aranıza yeni katıldım diyebilirim..Gerçekten bu siteden çok ilginç ve yararlı bilgiler edindim herkese teşekkür ederim..Konu zargana olunca bilgilerimi sizinle paylaşmak istedim..Ben Antalyada Falezlerden avlıyorum zarganayı..sadece 0.30 misina ve büyük boy iğne ve canlı yem kullanıyorum..Diğer büyük balıkların da olduğu düşünerek (sinavrit,palamut,kuzu..) şamandıra kullanmıyorum çünkü, kullandığım canlı balığımın yorulup dibe doğru gitmesi diğer harami balıkların yakalanma şansın arttırıyor..Canlı yemlerim bulunduğum yem itibarıyla harami balıkların kıyılara girip bolca avladıkları Likkoz veya Aterina ..(bunları yakalamasıda ayrı bir sanat )Canlı balığıma oltayı kuyruğundan takıp 10 m önüme fırlatıyorum ve makinamın telini açık bırakıyorum ve bu şekilde büyük balık oltama atlarsa ona yemi yutması için zaman veriyorum ..Zargana yemi hemen yutmuyor bir müddet gagasında götürüyor ondan sonra yutuyor.Bu yüzden oltayı hemen çekersem Büyük balığı özellikle zarganayı kaçırma şansım çok yüksek..Ben artık misinanın hareketinden hangi balığın yakalandığını anlar oldum..Zarganalar sürüler halinde gezdiğinden bir yakalanmaya başladı mı arkası kesilmiyor.Bu arada bir kaç zarganada bir iğnemi tekrar bağlıyorum çünkü oltayı zargananın ağzından çıkarana kadar (bazen midesinden) misinam çok yıpranıyor.. Bunların dışında lapalayla yakaladığmda oldu ama genelde lapalaya atlayan zarganaların %80 ni kaçıyor..umarım başınızı ağrıtmamışımdır herkese iyi günler ve rastgele
Ersen Yazıcı 1975 Antalya Lersen@hotmail.com ""En çok hoşumuza giden insan kendimize benzettiğimiz insandır."" Bu mesaj en son " 13-12-2006 " tarihinde saat 22:02 itibariyle CaTSiLeNcE tarafından düzenlenmiştir.... |
||||
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
gümüşyaka zargana avı | fahrettin | AT-ÇEK | 10 | 24-12-2009 19:29 |