Resim olarak pek anlatılacak birşey yok aslında. 1 kilo sardalyayı aldım. bir tülbent içine sardım. sıkmak zor oldu. bir süre sonra tülbent parçalanmaya başlayınca iyice zorlaştı. bir miktar yağ çıkartmayı başardım. Bu işi bir ağırlık kullanarak, uzun zamana yayarak, (petek bal süzer gibi) yapmak lazım sanırım.
Daha sonra balık artıklarını dilimlenmiş kalamar ile karıştırıp bir kavanoza kapattım. Yağı küçük makarna sosu kavanozuna koydum. anca 1/4 ü doldu zaten. Balığa gidince de, küçük küçük dilimlediğim tavuk parçalarını da, iğneye taktıktan sonra yağ kavanozuna daldırarak kullandım. kalamarlar da sardalyayı iyice yemiş durumdaydı (rengi bile sardalyaya dönmüştü.)
Umarım bu anlatım yeterli olmuştur. Karagöz, fırtına, sargoz, erkek mercan, mercan, eşek istavriti çektim. bir tek lidaki veya çipura gelmedi. o da benim beceriksizliğim sanırım.
