|
Balık Yemekleri Yakaladığımız balıkları pişirelim... |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() ![]() 1 kilogram mezgit balıgını temizleyiniz ve filetosunu çıkartınız ve bir miktar tuz ile tuzlayınız. 2 adet limonu ince dilimler halınde kesiniz, 3 adet domatesi ve 3 adet sivri biberi halka şeklinde kesiniz. fırın kabını zeytinyağı ile (1 çay bardağı) iyice yağlayınız. Balıkları tepsiye dizip aralarına da biberleri yerleştiriniz. Üzerine 3 adet domates ve 1 adet limon dilimlerini halka şeklinde yerleştiriniz. Ardından tepsiyi alüminyum folyo ile iyice sarınız ve daha önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 35 dakika pişiriniz. Servis tabağına alarak yanında da garnitürle birlikte servis yapınız. Afiyet şeker olsun. Kilo yapmasın..kyn:nurideniz Not: Gerekirse ortaboy kuru soğanıda kesip balık aralarına yerleştirebilirsiniz Fırından tepsiyi alırken bez eldiven kullanınız Bu yemeğin yanında taze ekmek tavsiye ederim
__________________
İyi günler, bol güneşler dilerim. Üstad Kaptan Nuri DENİZ İstanbul - 1949 İTÜ /Kimya ve İşletme Müh. ![]() |
||||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Mezgit yerine somon | hakan25 | ANILAR | 37 | 25-07-2012 14:23 |
Bugünun mezgit avı | Gazi | DENİZ AVI KARADAN | 4 | 01-08-2007 22:36 |
Mezgit | Gazi | DENİZ AVI KARADAN | 1 | 31-07-2007 13:13 |
soslu mezgit | rüzgar2 | Balık Yemekleri | 0 | 19-12-2005 04:56 |