Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > SOHBET ve EĞLENCE > TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER

TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER Güncel olaylar hakkında...




 
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 24-01-2012, 23:08   #1
MAVİ FENER
Kaptan
 
MAVİ FENER kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 13.06.09
Yaş: 75
Mesaj Sayısı: 2.415
Arrow Yavru Balık Satma, Görürsen de Alma


Bakanlık, 'Daha Küçüğünü Avlamayalım, Satmayalım, Almayalım' Sloganlı Afişler Hazırladı

Yasal sınırların altında yapılan balık avının önüne geçebilmek için çalışma başlatan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, hem avcıları hem de tüketiciyi bilinçlendirme amacıyla harekete geçti.
Denetim sürecine vatandaşın dahil edilmesini amaçlayan bilinçlendirme çalışması ile tüketicinin tezgahlardaki küçük balığı alması önlenecek. Av yasağına aykırı şekilde avlanan balıkları tezgaha koyanların da ihbar edilmesi sağlanacak. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca balıkların yasal avlanabilir boy ölçüleri "Daha küçüğünü avlamayalım, satmayalım, almayalım" sloganıyla afiş haline getirilerek dağıtılmaya başladı.
Afişte avlanması yasak (koruma altında) balıklara da yer verildi. Kamuoyundaki bilgi kirliliğini önlemek ve farkındalığı artırmak amacıyla hazırlanan afişler ile balıkların yasal avlanılabilir asgari boy ölçülerinin toplumun tüm kesimlerine anlatılması hedefleniyor.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık ve Su ürünleri Genel Müdürlüğü ile Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı web sitesinde de yer alan afiş, ilgili kooperatiflere, birliklere, hallere, büyük teknelere ve satış yapılan yerlere dağıtılacak. Afişlerin asılması mecburi hale getirilecek. "Daha küçüğünü avlamayalım, satmayalım, almayalım" sloganıyla hazırlanan afişlerde, 174 Alo Gıda, 158 Alo Sahil Güvenlik, 156 Alo Jandarma ihbar telefonlarına da yer verilerek denetimlere vatandaşların aktif olarak katılımlarının sağlanması hedeflendi.
Böylelikle vatandaşların tezgahta yavru balık görmesi halinde bunun yetkililere bildirilmesi sağlanacak. Afişlerde yer alan balıkların daha küçüğünü avlayanlar ve satanlar hakkında 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu gereği ürünlerine el konulacağı ve para cezası uygulanacağı uyarısı da yer alıyor.iha
__________________
İyi günler, bol güneşler dilerim.
Üstad Kaptan
Nuri DENİZ
İstanbul - 1949
İTÜ /Kimya ve İşletme Müh.


MAVİ FENER Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Sponsored Links
 

Sosyal Paylaşım


Gönderme Kuralları
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Yavru kefal sahtesiyle levrek avı batacika FOTOĞRAFLARIMIZ 19 02-02-2012 18:55
Yavru Vatandan Sevgiler Saygılar. KursatKıbrıs Tanışma 8 23-08-2011 23:44
Yavru balıkları kurtaralım tevez DENİZ AVI (TEKNEDEN) 7 29-06-2011 20:22
Yavru Golden Retriever arıyorum... ykmk TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER 14 12-01-2007 11:50


Saat 13:27.