|
Balık Yemekleri Yakaladığımız balıkları pişirelim... |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() ![]() 1, 5 kilo sardalya balığını pullarından baş parmağınız ile veya meyve bıçağı tersi ile iyice temizleyiniz. Ardından başparmağınız veya ufak bıçak ile solungaçlarınıda kesip çıkartınız ve ılık su altında iyice yıkayınız ve süzmek için bir süzgeçe koyunuz. Ayrı bir kase içerisine 2 yumurtayı kırınız üzerine bulamaç oluncaya kadar 8 çorba kaşığı un, su ve birazcık tuz ilave ediniz. Diğer taraftan çelik tavanızın içerisine 4 su bardagı ayçiçek yağını koyunuz ve yanmayacak biçimde kızdırınız. Balıklarınızı yumurtalı unun içerisine maşa ile veya kuyruklarından tutarak kızgın tavaya yerleştiriniz. Her iki tarafını da pişirdikten sonra temiz bir porselen tabak içerisine alınız, limon sıkarak ve kırmızı soğan eşliğinde servis yapınız. Afiyet olsun. kaynak:nurideniz
__________________
İyi günler, bol güneşler dilerim. Üstad Kaptan Nuri DENİZ İstanbul - 1949 İTÜ /Kimya ve İşletme Müh. ![]() |
||||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Midye Tava | MAVİ FENER | Balık Yemekleri | 2 | 24-06-2021 19:09 |
Palamut Tava | MAVİ FENER | Balık Yemekleri | 8 | 10-09-2012 11:27 |
Hamsi Tava | MAVİ FENER | Balık Yemekleri | 0 | 02-12-2011 01:22 |
İstavrit Tava | MAVİ FENER | Balık Yemekleri | 0 | 02-12-2011 01:20 |
istavrit tava | hakan25 | Balık Yemekleri | 7 | 03-04-2008 19:48 |