Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > SOHBET ve EĞLENCE > TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER

TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER Güncel olaylar hakkında...




 
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 02-03-2007, 08:33   #11
aganta borina borinata
Guest
 
Mesaj Sayısı: n/a
Varsayılan

Alıntı:
gerence tafarından gönderildi
Köpek balığındaki amonyak gibi koyu gidermenin yolu ; balığı bir hafta gibi derin dondurucuda beklettikten sonra temizleyip pişirmeden önce 3-4 saat bira içinde bekletip terbiye etmektir... Daha sonra trança şiş gibi domates, biber, defne yaprağı, soğan parçaları ile dizip ızgara yapılır... Trança ayarında oluyor... Sakın atıpta ziyan etmeyin balığı...
Biz de adı köpek balığı, bakmayın... Shark Fish yemekleri özellikle uzakdoğuda en revaçta yemeklerdendir. Shark Fish Soup ; hemen her Çin restoranında bulunan bol jelatinli ,popüler bir çorbadır...
Tahmin ediyorum ki, büyük kalamarlarlarda olduğunu söylediğiniz amanyak kokusu da yukarıdaki yöntemle giderilebilir...
Afiyet olsun...
haklısınız...alanyada bi lokantada bu şekilde pişirilmesi gerektiğini öğrenmiştim...tabi bunu öğrenmemin sebebi o kokuyu aldığımda sormamdı...kablo yanığı gibi kokuyordu ızgarada...ama ızgaracı gelen konukların bu şekilde istediği için işlemden geçirmeden pişirdiğini söyledi...hakikaten kablo yanığı gibi kokuyordu...

rastgelsin...
  Alıntı Yaparak Cevapla
Sponsored Links
 

Sosyal Paylaşım


Gönderme Kuralları
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Kalamar mı? canavar mı? delvel TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER 9 22-02-2012 17:56
Kalamar avı.. Kamil ESEN Kalamar-Sübye 21 20-09-2011 13:59
mordoğanda kalamar avı kocayusuf DENİZ AVI (TEKNEDEN) 5 03-09-2009 21:31
kalamar sübye remzi Tanışma 1 30-08-2008 20:56
Kalamar Taygun KOCABIYIK Videolar 5 13-12-2007 00:03


Saat 17:11.