eksik yazmışım
arkadaşlar,ilginiz için teşekkür ederim.ama şunu açıklmak isterim.yazımın başına bu mevsimde yazmayı unutmuşum.yani bu mevsimde kültür çiprası deniz çiprasından daha lezzetli.mert beyin söylediği gibi çipralar bu mevsimde yumurtaya yattığı için deniz çipraları kuru ve yağsız oluyor.bende yüksekkolesterol olduğu için kızartma yerine ızgara yemek zorundayım.o zaman raflardaki kupa,levrek,mercan ve kültür çipralarına yöneliyorum.bu yüzden kültür çiprasının lezzetini ve fiyatını iyi buldum ama beslendikleri maddeleri bilmek istedim...
Beni balıktan anlamaz yapmayın dostlar,Çeşmealtında balık lokantasında masama deniz çiprası diye getirilen balığın tadından ve kokusundan kültür çiprası olduğunu anlayıp işletmeciyle tarışacak kadar ege ve deniz çocuğuyum.
kalın sağlıcakla...
__________________
Ahmet Şaşmaz
Ayvacık/Çanakkale-1976
...rüya bütün çektiğimiz...
|