![]() |
#1 | |||
Kaptan ![]()
|
![]() Malzemeler:
- 6 adet mezgit fileto, - 4 yemek kaşığı un, - 4 adet yumurta, - 1 yemek kaşığı tuzot, - 1 kase cips, - 1.5 su bardağı sıvı yağ. Sos İçin: - 8 yemek kaşığı mayonez, - 4 yemek kaşığı krema, - ½ demet dereotu, - 1 limon suyu, - 1 top salata, - 1 adet havuç. Yapılışı: Yumurtaları tuzotla çırpın. Unu ve iyice dövülmüş cipsi karıştırın. Mezgitleri bu karışıma bulayıp kızgın sıvı yağda arkalı önlü kızartın. Sosu için kıyılmış dereotu, limon suyu, mayonez ve kremayı karıştırın. Havuçları ince doğrayın. Salataların içine sos koyup balıklarla servis yapın. Afiyet olsun. |
|||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Chilli (Acı) soslu Çipura tava | zinebird | Balık Yemekleri | 2 | 14-02-2008 19:55 |
Bugünun mezgit avı | Gazi | DENİZ AVI KARADAN | 4 | 01-08-2007 22:36 |
Mezgit | Gazi | DENİZ AVI KARADAN | 1 | 31-07-2007 13:13 |