Alıntı:
Lethe tafarından gönderildi
|
Ulaş cım aslında ben 025 kullanmak isterdim ama 030 ile şu anda devam ediyorum .belki dahada kalınlaşır.. balık irileşirse
balık avladıgım mekan hiç te ,balıgı yormak vs. gibi işler uygun değil. zaten şamandrayı bıraktıgın nokta tam karşı sazların dibi en fazla 40 / 50 cm birde bunlara sagdaki soldaki agaçların su içindeki uzantılarınıda eklersen ..anla artık
20 cm boyundaki bir sazan yakalandıgını anlayınca dogruca saz içine yada dalların arasına fişekler.. o anda 1-2 saniyede balıgı kasıp o karışık ortama girmesini önlemek lazım ve zaten durdugum yer ile karşı kıyı arası 6 m.var yok bu kadar dar alanda 4-5 metrekare içinde balıkla ''yormaca'' oyunu oynıyamıyorsun. ve balıgı direk çekip kıyıya almak zorundasın .
aksi yakdirde 2 sn. oyalan anında takım dal/budak arasında kesinlikle kurtaramazsın. kopar gider.balıkla beraber orada kalır.
