Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > SOHBET ve EĞLENCE > Balık Yemekleri

Balık Yemekleri Yakaladığımız balıkları pişirelim...




 
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 05-07-2007, 22:59   #1
twennwolf
Oltacı
 
twennwolf kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 03.07.07
Mesaj Sayısı: 23
Varsayılan Tuzda balik

evet abiler

Tuzda balik anlatildigi sekilde yapilmistir.bizzat denedim harika olmus walla kisaca anlatayim ; önce 2 adet alabaligi zeytinyagi ve limonlu karisimin icine 2 saat kadar yatirdim. 4kilo tuz u birbucuk su bardagi (yaklasik 300ml.) su ile islak kum kivamina getirdim.daha sonra bir sogani halka halka kesip baliklarin icine yerlestirdim. firini önceden 210 derece olarak isittim. tepsinin altina aliminyum folyo kagidi döseyip üzerini yaklasik 1 parmak kadar tuzla kapladim ( yaklasik 2cm) daha sonra baliklari biraz ara birakarak yanyana tuzun üzerine yatirip üzerinede bosluk kalmayacak sekilde tuzla kapladim ve firina sürdüm. 45 dakika sonra cikarip üzerindeki taslasmis tuzu kirip baliklari cikardim. inanin helva kivaminda pismis ve süper bir tadi vardi. afiyetle yedik yani herkese tavsiyye ederim muhakkak denenmesi gereken bir lezzet

saygilar
__________________
melih
1978 - zürich
twennwolf Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Sponsored Links
 

Sosyal Paylaşım


Gönderme Kuralları
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Balik avi avcı TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER 0 21-08-2008 23:09
TUZDA BALIk pişirmek(video) Rauf Balık Yemekleri 5 21-10-2007 07:12
Sezonun İlk Balik Avi levent_izmir DENİZ AVI (TEKNEDEN) 2 09-10-2006 12:34
Balik hijacker54 TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER 1 26-03-2006 08:34
Yaz Başinda Bir Balik Avi yasin bayrak FOTOĞRAFLARIMIZ 2 19-01-2006 20:08


Saat 21:28.