|
Balık Yemekleri Yakaladığımız balıkları pişirelim... |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#8 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Can, madem ki sen balık yemeklerini seviyor ve yazıyorsun ben de çattaları aktarayım bari. Millet yanlış çatalla yemesin yemekleri
![]() ALINTI Yemek Çatalı: Normal 4 taraklı çataldır. 19-20 cm büyüklüğündedir. Balık Çatalı: Üç taraklı, yaklaşık 18-19 cm büyüklüğünde bir çataldır. Pasta Çatalı: Üç taraklıdır ve sol tarafındaki tarak daha kalındır. Yaklaşık 15-16 cm büyüklüğündedir. Küçük Çatal: Normal yemek çatalının biraz küçüğüdür. 4 taraklıdır. Sofrada en çok kullanılan çatal cinsidir. Yaklaşık 17-18 cm büyüklüğündedir. Meyve Çatalı: Üç taraklıdır ve meyveye kolayca batabilecek sivri uçları vardır. Yaklaşık 17-18 cm büyüklüğündedir. İstiridye Çatalı: Üç taraklı ve yaklaşık 15 cm büyüklüğündedir. Sol elde kullanılır, sağ elde ise soslu kısmı yemek için çay kaşığı kullanılır. Sosis Çatalı: İki ince uzun taraklı ve sivri uçlu bir çataldır. İstakoz Çatalı - Kabuklu Deniz Ürünleri Çatalı: Özellikle istakoz ve pavuryaların içindeki etleri çıkarmak için kullanılan bir çataldır. İki küçük dişi vardır.
__________________
İyi insan, dost bildiklerinin dost olmadığını öğrendiğinde onlara hala dostluk gösteren insandır... BALIK TUTULAN TEK GEZEGENİ YOK ETMEYELİM... A.R.B. |
||||
![]() |
![]() |