Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > SOHBET ve EĞLENCE > Balık Yemekleri

Balık Yemekleri Yakaladığımız balıkları pişirelim...




 
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 30-12-2005, 04:18   #8
uzman
Kaptan
 
uzman kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 18.11.05
Yaş: 57
Mesaj Sayısı: 715
Varsayılan

Can, madem ki sen balık yemeklerini seviyor ve yazıyorsun ben de çattaları aktarayım bari. Millet yanlış çatalla yemesin yemekleri

ALINTI

Yemek Çatalı: Normal 4 taraklı çataldır. 19-20 cm büyüklüğündedir.

Balık Çatalı: Üç taraklı, yaklaşık 18-19 cm büyüklüğünde bir çataldır.

Pasta Çatalı: Üç taraklıdır ve sol tarafındaki tarak daha kalındır. Yaklaşık 15-16 cm büyüklüğündedir.

Küçük Çatal: Normal yemek çatalının biraz küçüğüdür. 4 taraklıdır. Sofrada en çok kullanılan çatal cinsidir. Yaklaşık 17-18 cm büyüklüğündedir.

Meyve Çatalı: Üç taraklıdır ve meyveye kolayca batabilecek sivri uçları vardır. Yaklaşık 17-18 cm büyüklüğündedir.

İstiridye Çatalı: Üç taraklı ve yaklaşık 15 cm büyüklüğündedir. Sol elde kullanılır, sağ elde ise soslu kısmı yemek için çay kaşığı kullanılır.

Sosis Çatalı: İki ince uzun taraklı ve sivri uçlu bir çataldır.

İstakoz Çatalı - Kabuklu Deniz Ürünleri Çatalı: Özellikle istakoz ve pavuryaların içindeki etleri çıkarmak için kullanılan bir çataldır. İki küçük dişi vardır.
__________________
İyi insan, dost bildiklerinin dost olmadığını öğrendiğinde onlara hala dostluk gösteren insandır...

BALIK TUTULAN TEK GEZEGENİ YOK ETMEYELİM...
A.R.B.
uzman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
 

Sosyal Paylaşım


Gönderme Kuralları
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı


Saat 00:16.