![]() |
#22 | |||||
Tayfa ![]()
|
![]() murat kardeşim ben sazan avında mevsimine göre yem kullanıyorum ama genelde ayçiçeği küspesi, mısır,hamur,kepek küspesi ile verimli av yapıyorum birde gümüş balığı ve solucan kullanıyorum sanırım sizin gölete kepek küspesi çok iş görür hazırlanışını kısaca tarif edeyim bilare videosunu çekip göndereceğim önce sazan yayı dediğimiz aparatı alıyorsun aparata en az altı kanca bağlıyorsun sonra kepek,buday unu ve civciv yemi alıyorsun yemin kalını ve incesi var kalını olsun.gelelim tarifine 2.kg.kepek 500gr.budayunu 250gr.da yemlik.hepsini bir kovada önce karıştırıp sonra bulunduğun göletin suyu ile ıslatıp harmanlıyorsun yanlız tam olarak hamur kıvamına getirmiyorsun biraz dağılır gibi olsun hazırlamış olduğun hamuru sazan yayına bir avuç içi kadar ıslak elinle iyice sarıyorsun sonrada yaya bağlamış olduğun kancaları palası hamurun içine gelecek şekilde gömüyorsun ( not kancaları tesbih ipi ile bağla) makaralı olta ile 20ile30 metre uzağa üç yada dört tane olta atıp bekliyorsun.rasgele selamlar.
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Tanışma | erhan41 | Tanışma | 1 | 14-05-2008 18:57 |
tanışma | eşkina | Tanışma | 5 | 14-04-2008 19:34 |
tanışma | yaşar kaptan | Tanışma | 9 | 08-04-2008 21:56 |
tanışma | fevziaydil | Tanışma | 14 | 06-04-2008 17:50 |
tanışma | star | Tanışma | 6 | 10-11-2005 21:48 |