|
Balık Yemekleri Yakaladığımız balıkları pişirelim... |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#29 | ||||
FCR/SGR ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Baba tarafından Rum'uz. Biz balığı zeytinyağında pişiriyoruz. Bu çok güzel bir lezzet katar. İzmir'de usta balık pişiricilerine giderseniz, sızma zeytinyağı kullandıklarını görebilirsiniz.
Yalnız yağı yakmamaya çok dikkat etmek gerekir. O da sizin ocaktaki ustalığınız ile ilgili bir konu. Ortanın bir kademe altındaki bir ocakta, ağır ateş'in bir üstü hararet olacak şekilde pişiriyoruz. Ben balığı karabiber ve biberiye ile marine ederim. Biberiye yunanistan ve italya'da en çok kullanılan baharatların başında gelir. Balığın karın boşluğunu, tuz karabiber ve biberiye ile ovarım. Yaklaşık yarım saat dinlendiririm. Üzerine ince süzgeçle çok hafif mısır unu atarsanız hem yapışmasını önler hem de balığın daha diri kalmasını sağlarsınız.. Tadından yenmez. Açıkçası; çiçekyağı ile mecbur kalmadıktan sonra balık pişirmem.. Sadece sardalya, istavrit, hamsi gibi balıklarla kullanılabilir.
__________________
![]() ![]() Cem | 0 RH+ | İzmir | 20 Nisan Forum kurallarına ulaşmak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] İmza ayarlarınızı düzenlemek için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
||||
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Haydi balığa | ADNAN | Organizasyonlar | 19 | 05-02-2009 16:43 |
su yoksa balık da yok.. | pene | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 8 | 28-08-2007 10:06 |
Balıklara Nasıl Yaklaşırız ? YOKSA.....? | Onur GÜNER | ZIPKINLA SUALTI AVI | 7 | 28-06-2007 17:45 |
Şans ve uğur mu yoksa gerçek mi ??? | ykmk | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 20 | 09-07-2006 08:54 |
Balığa Gidecektik!.. | mustfer | ANILAR | 1 | 27-03-2006 04:19 |