|
Balık Yemekleri Yakaladığımız balıkları pişirelim... |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 | |||||
ADMİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Başlık gayet uzun oldu ama açıklayıcı olması bakımından gerekliydi diye düşünüyorum.
NTV msnbc'de yayınlanan haberde "Türkiye’de her gün üretilen 120 milyon ekmeğin yaklaşık 12 milyonunun israf edildiği belirtilerek, bunun ekonomiye zararının günlük 2.6 milyon YTL olduğu bildirildi." Yazıyor. Devamı için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] adresini ziyaret edebilirsiniz. Benim gelmek istediğim konu şu çok fazla ekmek tüketen bir milletiz. Ekmek arası ekmek (üç parça), makarnayla ekmek, mantıyla ekmek, pilavla ekmek yani aklınıza gelebilecek her yemekle ekmek tüketiriz. Günde 12 milyon ekmeğin israf olması gerçekten çok büyük bir rakam. En azından bu yazıyı okuyacak kitle biraz daha dikkatli olup etrafına bunu yayarsa çok ufak bir miktar da olsa kar etmiş oluruz. Bizim evde uyguladığımız 1-2 yöntem var onları aktarmak istiyorum öncelikle.
İnternette gezerken gözüme bir site çarptı zaten ordan yola çıkarak bu konuyu açmayı akıl ettim. Şimdi o siteden 3-4 adet daha değişik tarif aktarıyorum. Kaşarlı Bayat Ekmek Böreği (6 Kişilik) Malzemeler 1 Bayat Ekmek 2 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar peyniri 3 Çorba Kaşığı Margarin 4 Su Bardağı SuTuz Yemeğin Tarifi Bayat ekmeği küçük küpler halinde doğrayıp tuzlu suda haşlayın ve süzün.Fırın kalıbını yağlayıp bir sıra kaşar peyniri rendesi serpin ve üzerini kaplayacak kadar ekmek yerleştirin.Bir kat peynir rendesi bir kat ekmek şeklinde malzemeyi kar kat döşeyin. Son olarak peynir rendesini serpin. Üzerine eritilmiş margarini gezdirin.Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 25 dakika kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın. kaynak: [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Bayat Ekmek Tostu Malzemeler 1 adet bütün bayat ekmek (tost ekmegi de olabilir) 3 Adet yumurta 1 çay bardagi süt 2 yemek kasigi galeta unu10-15 dilim taze kasar peyniri veya tost kasari 1 çay bardagi siviyag (kizartmak için) Yapilis Tarifi Bayat ekmegi ince ince dilimleyin. Derin bir kapta yumurtalari, sütü ve galeta ununu çirpip, ekmek dilimlerini bu yumurtali bulamaca batirin. 2 ekmek diliminin arasina kasar peyniri dilimini yerlestirin. Tekrar bulamaca batirip, her tarafinin bulamaçla iyice kaplanmasini saglayin. Ekmek tostlarini kizdirilmis siviyagda önlü arkali kizartarak servis tabagina alin. Sicak ya da ilik olarak servise sunun. Isterseniz; üçgen seklinde keserek de ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun... kaynak: [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Çikolatalı Bayat Ekmek Tatlısı Malzemeler • Yağ • 8 dilim tost ekmeği • 3 adet yumurta • 600 ml süt • 1 paket sütsüz çikolata • 50 gram toz şeker • 1 yemek kaşığı kakao • 1 tatlı kaşığı tarçınÜzeri İçin • 4 yemek kaşığı krema Tarif Tost ekmeklerinin üzerine yağ sürünüz. Dış kabuklarını kesip, ortadan üçgen olarak ikiye kesiniz.Çikolatayı rendeleyiniz.Derin bir kabın içerisine önce yumurtaları kırıp,tazeliklerini kontrol ettikten sonra sütü, şekeri, kakaoyu ve rendelenmiş çikolatanın yarısını ilave edip iyice çırpınız.Bir ısıya dayanıklı fırın tepsisinin içine yağladığınız tost dilimlerini birbirlerinin üzerine gelecek şekilde diziniz. Daha sonra ekmeklerin üstüne tarçını serpiniz.En son olarak çırptığınız, sütlü karışımın hepsini yavaşça yağlı ekmeklerin üzerine gezdiriniz.Önceden 185 derece de ısıttığınız fırında 35-40 dakika pişiriniz.Tatlının pişmesine 10 dakika kala fırından çıkarıp, kalan rendelenmiş çikolatanın yarısını üzerine serpip, pişirmeye devam ediniz.Pişen tatlıyı, tabağa aldıktan sonra üzerine krema gezdirip, sıcak olarak servis ediniz. kaynak: [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Bayat Ekmek Köftesi Malzemeler -İçindekiler 2 bayat ekmek,1 adet soğan,3 diş sarımsak,200 gr peyaz peynir,Yarım demet maydanoz,Yarım demet dereotu,3 adet yumurta (çırpılmış),Un,Galeta unu,Sıvı yağ,Kimyon,Karabiber,Tuz Bayat ekmekleri robottan geçirip içine peynir, soğan, sarımsak rendesi, ince kıyılmış dereotu, maydanoz, yumurta sarısı ve baharatları ekleyip yoğurun. Top şeklini verip önce una sonrada galeta ununa bulanıp kızgın yağda kızartın.. kaynak:[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Fikir kaynağı site: [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
__________________
Taygun KOCABIYIK 13/07/1988 İZMİR Her türlü sorun, soru ve iletişim için -www.facebook.com/taygun.kocabiyik |
|||||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Çoklu alıntı nedir? Nasıl kullanılır? Önemi nedir? | Taygun KOCABIYIK | Üye olma ve Forum Kullanma Kılavuzu | 10 | 12-03-2010 10:03 |
Ekmek Sallamisi | MEHTERAN | Tatlı Su Balıkları | 11 | 07-11-2009 11:37 |
Buyrun dalış sonucu oluşabilecek hastalıklar ve yapılabilecek ilk yardım... | Anıl ÜNALAN | ZIPKINLA SUALTI AVI | 14 | 04-02-2006 17:33 |