![]() |
#1 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Malzeme
- 1 kg barbunya - 1/2 çay kaşığı tuz - Beyazbiber - 1 su bardağı bira - 3 su bardağı un - 1/2 su bardağı zeytinyağı ya da ayçiçek yağı - 1 limon - 1/2 demet maydanoz - 5 çorba kaşığı margarin Hazırlanışı Barbunyaları temizleyip yıkayıp kurulayın. Unu eleyin. Barbunyaları tuzlayıp biberleyin ve biraya yatırın. Una bulayıp fazla ununu silkeleyin. Tavada kızdırılmış olan ayçiçek veya zeytinyağında her iki tarafıda kızarana kadar kızartın. Fazla yağının süzülmesi için kağıt havlu üzerine çıkartın. Önceden ısıtılmış tabaklara alın. Margarini yağını eritin.Yağ iyice kızıp kahverengileşmeye başlayınca balıkların üzerine dökün. Limon ve maydanozla süsleyip sıcak olarak servis edin. bana bakın haaa ramazan ayında sakın yapmayın çarpılırsınız valla :öldüm:
__________________
[ |
||||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
BALIK CETVELİ... hamsi(9 cm), tekir(11 cm), istavrit ve barbunya(13 cm), lüfer(14 cm) | ozanulas | FOTOĞRAFLARIMIZ | 0 | 30-03-2009 11:23 |
BARBUNYA (Muhllus barbatus) | Taygun KOCABIYIK | Deniz Balıkları | 1 | 27-03-2006 04:27 |