![]() |
#1 | ||
Guest
|
![]() AHTAPOT IZGARA
Malzeme: 1 adet ahtapot Yapılışı: Taze ve yeni yakalanmış ahtapot taşlara vurularak yumuşatılır. Bu işlem sırasında ahtapot köpük salmaya başlar ve köpükler bitene kadar bu işleme devam edilir. Yumuşatılmış ahtapot birkaç gün güneşte kurumaya bırakılır. Mangalda mangal kömürü yakılarak kor haline getirilir. Mangala yerleştirilen tel ızgaranın üzerine ahtapot konularak kızartılır. Kızartılmış ahtapot bilahare küçük parçalara doğranarak kırmızı soğan eşliğinde meze olarak sunulur. Sıcak veya soğuk servis yapılır. Not: Bu yemek Ege Adaları’na ve bu adalardan gelmiş göçmenlerimize mahsus çok lezzetli bir deniz yemeğidir. Bugünlerde ülkemizde unutulmaya yüz tutmuş bu yemek halen Ege Adaları’nda ve Yunanistan’da halâ son derece revaçtadır |
||
![]() |
Sponsored Links |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Ahtapot Türleri | katiti | Deniz Balıkları | 21 | 09-10-2007 17:09 |
Levrek Izgara | gizer | Balık Yemekleri | 2 | 14-09-2006 20:09 |
Ahtapot Salatasi | tuncayterzioglu | Balık Yemekleri | 7 | 13-09-2006 16:28 |
Izgara Yaparken | aserkansatı | Balık Yemekleri | 2 | 25-11-2005 23:07 |
Ahtapot Yahni | aserkansatı | Balık Yemekleri | 7 | 27-10-2005 03:08 |