Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > SOHBET ve EĞLENCE > Balık Yemekleri

Balık Yemekleri Yakaladığımız balıkları pişirelim...




 
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 21-10-2005, 06:38   #1
aserkansatı
Guest
 
Mesaj Sayısı: n/a
Varsayılan Ahtapot Salatasi

1 ½ kg ahtapot
1 adet limon
1 fincan zeytinyağı (tercihan sızma)
Tuz


Yapılışı:
Ahtapotları dövülmüş olarak alınız ve deep-freeze’de 2 ila 3 gün bekletiniz. Güzelce yıkayıp düdüklü tencerede yarım saat yumuşayıncaya kadar haşlayınız. Haşlandıktan sonra derisini soyup atınız ve pembemsi beyaz derisini kuşbaşı doğrayınız.
Doğranmış ahtapotları servis tabağına alıp tuzlayınız. 1 fincan zeytinyağı ve 1 adet limonun suyunu çırpınız. Karışımı ahtapotun üzerine gezdiriniz.
Soğuk servis yapınız.(Ben kendi ahtapotumu kendim döverim diyorsanız,iyice köpürene kadar dövün.Acımayın yani ...Sonra lastik gibi oluyor,yiyemezsiniz.) Hadi afiyet olsun.Can bu benim fiks salatamdır kardeş bir gün sana yapıcam bu salatadan inşallah.

Bu mesaj en son " 21-10-2005 " tarihinde saat 06:43 itibariyle aserkansatı tarafından düzenlenmiştir....
  Alıntı Yaparak Cevapla
Sponsored Links
 

Sosyal Paylaşım


Gönderme Kuralları
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Ahtapot Salatası(video) Rauf Balık Yemekleri 13 07-07-2008 10:07
Ahtapot Türleri katiti Deniz Balıkları 21 09-10-2007 17:09
Ahtapot Salatasi tuncayterzioglu Balık Yemekleri 7 13-09-2006 16:28
Ahtapot Yahni aserkansatı Balık Yemekleri 7 27-10-2005 03:08
Ahtapot Izgara aserkansatı Balık Yemekleri 5 22-10-2005 05:50


Saat 13:34.