|
El Yapımı Kendi Yaptığınız Malzemeleri Bizlerle Paylaşabilirsiniz... |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#21 | |||
Miço ![]()
|
![]() 5-6 yıl önce gemi maketi hobisine başladım.Gerçi üç yıldır tek çivi çakmadım ama... Neyse konuya geliim maketlerin bazı parçalarını ( çıpa, makara, pervane v.b) alçı kalıpla kurşundan dökme olarak kendim yapıyorum. Bir eski cezve yetiyor.Buharına gelince, mutfak aspiratörü çekiyar zaten. Diyeceğim, alçıdan güzel bir kalıpla bu iş çok kolay olur....
__________________
BÜTÜN RENKLER AYNI HIZLA KİRLENİYORDU, BİRİNCİLİĞİ BEYAZA VERDİLER. Erdal KESKİN İZMİR & 1970 |
|||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#22 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() ben 6 7 yaşındayken babam kendi kurşununu kendi dökerdi.. ozmanlar balık malzemesi bulmak çok zormuş.. anlattığına göre balık kargılarını bir arkadaşı vasıtasıyla yurt dışından getirtirmiş..Ve bir kargı için nerdeyse bir maaşını verirmiş (öğretmen maaşı)
![]() ![]() ![]()
__________________
Ersen Yazıcı 1975 Antalya Lersen@hotmail.com ""En çok hoşumuza giden insan kendimize benzettiğimiz insandır."" |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | ||||
Oltacı ![]()
|
![]() Arkadaşlar evet bir kurşunun buharı veya dumanı ben evimin mutfagında bunları döktüm. (Yanlış anlaşılmasın size evin mutfagında dökün demiyorum) ancak burada çıkan buhar veya duman sizleri etkileyecegini sanmıyorum. zira dökeceginiz kurşun miktarı taş çatlasa 1-2 kiloyu geçmeyecek. Gırgır ağlarının kurşunlarını sanırım herkes biliyordur. Nekadar gittigini de sanırım tahmin edersiniz şimdi bunları dökenlerde insan bu insanlar bu işi senelerdir de yapıyorlar. Akşamınada 250 gr yogurt yerler onuda patronları verirse. Şimdi gelelim bizim konumuza bana göre burada asıl amaç kurşun dökmekten ziyade işi yapabilmek teknigini bilmek yoksa bu gün her hangi bir malzemeciye gitseniz çeşit çeşit kurşun bulursunuz fiyatıda pahalı değil. Zaten bir sezonda kaç tane zoka kullanacaksın. Kendi takımını yapmak her zaman zevklidir. ben bütün oltalarımı her şeyi ile mümkün oldugunca kendim yaparım. Dışarıdan ancak misina iğne fırdöndü gibi şeyleri almaya çalışırım. Bakın mümkün oldugunca diyorum zira her zaman yapamıyorum. Birde bundan çıkacak buharı koklamayacaksınız nasılsa Onun için bunları konuşmak bence yersiz. Uslubum yanlış anlaşılmasın aklıma geldigi gibi yazıya döktüm. İzmire kısmet olursa geldigimde daha geniş konuşma fırsatımız olur. Yanlızzzz bir şey var ona buhardan daha çok dikkat edin , oda sıçramasın ve bir yerinize değmeşin işte o canınızı daha çok yakar.Affınıza sığınırım.
__________________
Ali Galip KAYA A rH (-) aligalipkaya@gmail.com (Genel) aligalipkaya@msn.com (msn görüşmeleri için) [email]aligalipkaya@ttmail.com (özel) [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] skype: aligalipkaya Bu mesaj en son " 08-02-2007 " tarihinde saat 20:22 itibariyle aligalipkaya tarafından düzenlenmiştir.... Neden: eksik yazma |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() herkese selamlar
ben aluminyumdan hazir hazir kaliplar kullaniyorum cok güzel ve zevkli biraz pahali yanliz ama en kolay kalip alcidan herhalde burada [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] aluminyum kalip var saygilarimla |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | ||||
FCR/SGR ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() arkadaşlar ben yaklaşık 15 yıldır kurşunu kendim döküyorum.
Son 5 yıldır alçıdan hazırladığım kalıpları kullanıyorum. Çocukluğumda kurşunu şu şekilde yapardık. Su kenarlarında yetişen kamışı alıyoruz (Saz da derler buna bilirsiniz). Kurşunumuzun ne kadar büyük olacağına göre 2 cm'den 10 cm'ye kadar kesiyoruz. elimizde kamış bir silindir tüp oluyor. sonra bunu toprağa saplıyoruz dik bir biçimde. (Toprağa saplamak zorundayız, çünkü farklı bir satıha koyarsanız kurşun alttan akabilir.) bir adet fırdöndünün ucuna biraz ucu aşağı sarkacak şekilde tel doluyoruz (geri çıkmaması için) yukarıdan ortalayarak (fırdöndünün ucu kamışın üstünde kalacak şekilde) pense ile tutuyoruz. bu arada cezvede kaynayan kurşunu, toprağa sapladığımız kamışın içine döküyoruz. fırdöndü kurşunun içinde kalıyor. zaten hemen donuyor kurşun. onu su dolu bir kova içine atıyoruz. sonra başka bir kamış alıyoruz tekrar aynı işlem. böyle 15-20 tane yapıyoruz. sonra bunları kovadan çıkarıp tüp şeklindeki kamışları kırıyoruz. elimizde kaba halie ile kalıyor. Kenarlarını biraz eğeliyorsunuz. Süper kurşunlar oluyor. Kurşun eritilirken, kurşun buharı solunmamalıdır. Bu yüzden bu işlemi bahçede veya balkonda yapmanızı sağlık açısından kesinlikle tavsiye ederim. (Beethoven kurşun zehirlenmesinden ölmüştür. Bilginize...) Alçı kalıp için de, arkalı önlü çift kalıp kullanmıyorum ben. kare şeklinde bir alçı döküyorum. Daha sonra şarjlı el tornavidası ile onu istediğim şekilde oyuyorum. fırdöndünün geleceği yeri de ayarlayıp içine sabun tozu döküyorum. (Sabun tozu dökünce kurşun hemen ayrılıyor) fırdöndüyü yerleştirip sabitliyorum. sonra üzerine kurşunu döküyorum. suda 20 saniye bekletiyor kurşunu çıkarıyorum. Kurşunun sıcaklığı alçıya zarar vermediğinden epey idare ediyor. işlemi tekrar edip seri olarak üretiyorum. umarım anlatabilmişimdir. saygı ve selamlar. Sizin için birşeyler karaladım. ![]() ![]() Merak edenler için söyliyim. Eğer ortasında delik olan bir kurşun yapmak istiyorsak; toprağa sapladığımız kalıbımızın tam ortasına da bir kibrit çöpünü saplıyoruz. ![]()
__________________
![]() ![]() Cem | 0 RH+ | İzmir | 20 Nisan Forum kurallarına ulaşmak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] İmza ayarlarınızı düzenlemek için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Bu mesaj en son " 20-06-2008 " tarihinde saat 03:49 itibariyle xnode tarafından düzenlenmiştir.... |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | ||||
FCR/SGR ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Fikir vermek açısından, uzun süredir kullandığım ve kendi yaptığım ,alçı kurşun kalıbı.
Kısmetse 10 gün sonra tatilde bunları terk edip yeni kalıplar hazırlayacağım. ![]()
__________________
![]() ![]() Cem | 0 RH+ | İzmir | 20 Nisan Forum kurallarına ulaşmak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] İmza ayarlarınızı düzenlemek için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() tevazu 61,öncelikle aramıza hoş geldiniz,kalıcı ve katılımcı olmanızı dilerim.Kontrol panelinden imza ayarlarınızı yaparsanız sizi daha yakındn tanımış olur. vede size hitabımızda hata yapmamış oluruz.
10 gr dan 100 gr kadar olacak kalıplar için fiat bilirirseniz iyi edersiniz.
__________________
F. Mehmet Koray 1948 ANK. ![]() |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |||
Kaptan ![]()
|
![]() bu kalıbın fiyatı 50 lira olmalı bence maliyeti 15 lira çünki demiri 3 yada 5 lira frezede kabasını al dalma erezyonda dal 10 lira maliyet35 lirada kar yeter sanırım nerdenmi biliyorum metal plastik ve saç kalıpçısıyımda ondan saygılarımla ULAŞ
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | ||||
Oltacı ![]()
|
![]() Alıntı:
|
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | ||||
Oltacı ![]()
|
![]() Alıntı:
|
||||
![]() |
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
At-çek te klipse kurşun takılır mı? | dr.zeki | At-Çek | 4 | 19-07-2011 07:59 |
pilker (kurşun balık ) | cevat2 | Yapay Yemlerle İlgili Herşey | 4 | 27-03-2007 18:40 |