|
DENİZ AVI (TEKNEDEN) Tekneyle yapılan tüm avlanma yöntemleri ile ilgili bölüm. |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Çeşme'deki kaptanımıza kalamara giderse banada haber vermesini istemiştim.O da 2 Eylül'de akşam suyu yapalımmı diye aradı.Windguru'ya baktım havayı 5-6 veriyordu abi eminmisin dedim yakına gideceğiz bişey olmaz dedi.Bizde Hüseyin'le beraber saat 16.00 da tekneye gittik.kısa bir yolculuktan sonra ben kaptanla kalamar, Hüseyin ise balık mantısı yapmak için kupes avlamaya başladı (Eski Foça da bazı restaurantların spesiyali olan kupes mantısının tarifini isteyen olursa ayrıca yazarım).Uzun bir bekleyişten sonra, gün batmasına yakın ilk kalamarları aldık ve bir birbuçuk saat içinde ben 1 kilo kaptanım ise 2 kilo kadar kalamar aldık.Kupesler ise kovayı doldurdu.Bu arada belirteyim yanımızda 2-3 tekne daha vardı ve hiç kalamar tutamadılar.Bunun sebebinide kaptanımız yo-zuri kalamar zokalarına borçlu olduğumuzu söyledi.Gerçektende gerek zokada gerek sahtede macera aramamak lazım bencede.Akşam 20.15 gibide avımızı sonlandırdık.Kısada olsa çok keyifli bir gündü.[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
Uploaded with [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....][Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Uploaded with [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....][Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Uploaded with [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | |||||
Moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Paylaşım için teşekkürler. Elinize sağlık.
Bu arada balığın her türlüsü dikkatimizi çeker doğrusu. Bu nedenle mantı tarifinizi merakla beklemekteyim.
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||||
Coast Guard. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Yo-zuri kalamar takımları arasında master'ını yapmış bir markadır fakat gördüğüm kadarıyla üst fotoğrafta yakalamış olduğunuz takım yamashitanın toto sutte nd modeli. Yamashitanın bazı takımlarının herhangi bi işe yaramadığı gibi sizin balık yakaladığınız takımı bende çok tutuyorum. Yamashitanın balıkçılar arasında efsane olan bir kaç takımı daha var kaptanınız biliyor mudur bilmiyo mudur orasını bilemem ama size o takımların resimlerini aktarabilirim
![]() ![]() Avınızı tebrik ederim bu kalamar yokluğunda güzel av olmuş yakın zamanda bizim buralarda şenlenecek kalamar avına beklerim ![]() Rastgelsin.
![]() |
![]() |
#4 | ||||
Üstad
|
![]() Tamer sen geliş gidiş ikametgahını çeşmeye nakledeceksin gibi geliyor bana..
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||||
Üstad
|
![]() Tamer tüylerim diken gibi oldu
Maşallah eline emeğine sağlık ![]() kalamara bayılırım paylaşım için teşekkürler avlarının devamını dilerim ![]() |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Öncelikle teşekkür ederim.Mantı tarifine gelince çok basit.Kupesleri unlayıp tavada kızartıyoruz.Piştikten sonra sıcakken üzerine sarımsaklı yoğurdu döküyoruz.Daha sonra yağda kırmızı pul biber pişirip üzerine gezdiriyoruz.İnanılmaz bir lezzet.Afiyet olsun.
![]() |
![]() |
#7 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
![]() |
![]() |
#8 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Süleyman abicim teşekkürler.Önümüzdeki haftadan itibaren İzmir'deyim.İlk işim sizle ava gelmek olacak.Görüşmek üzere.
![]() |
![]() |
#9 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Çok teşekkürler, kalamarın lezzeti gibi avıda gerçekten çok keyifli.Daha iyileri sizlerede nasip olur umarım.
![]() |
![]() |
#10 | |||||
Coast Guard. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Alıntı:
DTD'nin hanos modelleri gerçekten yıllarca çok verim verdi ve geçen sene çıkan hanos ve barbuna daha çok benzeyen modeli resmen harikalar yaratır şekilde av yaptı. DTD'nin Eskiden kemeraltında olan Hisar avda her zaman bulunduğunu biliyorum, şimdi karabağlar, gaziemir taraflarına bi yere taşınmış diye duyumlar aldım ama hiç gidip bakmak nasip olmadı..
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
son avımız | genzul | FOTOĞRAFLARIMIZ | 11 | 03-09-2012 14:45 |
Kalamar avı.. | Kamil ESEN | Kalamar-Sübye | 21 | 20-09-2011 13:59 |