Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > BALIK AVI > Dökümanlar ve Makaleler

Dökümanlar ve Makaleler Makale veya döküman yayınlayabiliceğimiz bölüm.




Yanıtla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 02-12-2011, 13:02   #1
xnode
FCR/SGR
 
xnode kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 14.06.08
Şehir: İzmir
Mesaj Sayısı: 989
Varsayılan

Önemli bir konuya değinmişsiniz, paylaşımınız için teşekkürler. Bu konuda akuakültür uygulamalarında ciddi bir paradox bulunuyor. Akuakültür balığı için üretilen yem rasyonlarındaki yüksek enerjili balık ihtiyacı avcılık yoluyla karşılanıyor ancak denizlerdeki balık stoğu suni veya doğal nedenlerle gün geçtikçe azalıyor.

Doğal deniz ürünlerine yönelme konusu ise kendi içinde bir muamma. zira eğer bugün akuakültür teknikleri ile besin üretimi olmasa, 1 kg balığı 150 TL'den aşağıya fiyata bulamayız. Şu anda balık stoklarının azalması aynı zamanda su sıcaklıklarının ve kirliliğinin artması ile de doğrdan ilgili. Yani balık popülasyonlarının talebi karşılayabilmesi artık çok zor.

Bunun için yapılabilecek faktörlerden biri (Ki uygulanmaktadır) akuakültür ile üretilen fingerling balıkların doğadaki güvenli yerlere aşılanması (salınması) ve ülkenin her yerinde balıkların üreyebileceği resif uygulamalarına yönelinmesi..

Saygılar.
__________________

Lütfen avcılık, balıkçılık ve su ürünleri ile ilgili genel sorularınızı özel mesaj ile sormayınız. Herkesin yararlanabilmesi için konular içinde soru yöneltiniz...


Cem | 0 RH+ | İzmir | 20 Nisan

Forum kurallarına ulaşmak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
İmza ayarlarınızı düzenlemek için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

xnode Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Sponsored Links
Eski 02-12-2011, 21:36   #2
bnymnblr
Çımacı
 
bnymnblr kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 06.09.09
Şehir: istanbul
Yaş: 46
Mesaj Sayısı: 52
Varsayılan

Alıntı:
xnode tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Doğal deniz ürünlerine yönelme konusu ise kendi içinde bir muamma. zira eğer bugün akuakültür teknikleri ile besin üretimi olmasa, 1 kg balığı 150 TL'den aşağıya fiyata bulamayız. Şu anda balık stoklarının azalması aynı zamanda su sıcaklıklarının ve kirliliğinin artması ile de doğrudan ilgili. Yani balık popülasyonlarının talebi karşılayabilmesi artık çok zor.

Bunun için yapılabilecek faktörlerden biri (Ki uygulanmaktadır) akuakültür ile üretilen fingerling balıkların doğadaki güvenli yerlere aşılanması (salınması) ve ülkenin her yerinde balıkların üreyebileceği resif uygulamalarına yönelinmesi..

Saygılar.

Eğer çupra ve levreğin kültürü olmasaydı bir kg çupra ve levrek için 150-250 TL ödemek zorunda kalabilirdik. .
Ancak
Yenilebilecek balıklar sadece çupra ve levrekten mi ibarettir?
Kültür balıkçılığı olsa da olmasa da (sınırlandırılmış ölçüde olması faydalıdır)
İstavrit ve Hamsinin fiyatının 100 lirayı bulabileceğine inanabilir miyiz?
Neden çupra levrek orkinos yerine hamsi ve istavrit yemeyelim.?

Eğer elimizde epeyce hamsi, çaça stoğu varsa kültür yetiştiriciliği için neden dışarıdan balık yemi almaktayız. ?

Eğer yeterince stoğumuz yoksa, özellikle tutulan hamsinin yarısını neden yem fabrikalarına veririz?

Sürdürülebilirliği baz aldığımızda
Yetiştirsek mi daha fazla ürün elde ediyoruz. Yoksa doğal ortamında avlasak mı?

Burada ürün ve hammadde arasındaki fark doğaya atık olarak yansımaktadır. Ancak doğal deniz ürünlerine yönelirsek özellikle besin piramidinin altındaki türlere özellikle hamsi ve istavrite
balık daha fazla doğadaki çevrim, sürdürülebilirlik ve kendine yetme gibi kavramlar daha istikrarlı bir şekle gelecek diye düşünüyorum.
Saygılar
__________________
Bünyamin İstanbul

Varlığında kıymetini bilmediğimiz şeylerin yokluğundaki tokadıyla uyanacağız. Gelecekte daha büyük sıkıntılar çekip daha fazla geçmişe özlem duyacağız.
bnymnblr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Sosyal Paylaşım

Konu Araçları
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Neden kültür balığı ??? jellyfish Su Ürünleri 16 12-03-2010 14:54
Balık avına yağmurun etkisi Kamil ESEN DENİZ AVI KARADAN 29 03-03-2010 08:12
Kültür Mantarı Alparsbeğ TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER 0 10-05-2007 08:23
kültür çipurası biohazard17 TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER 17 01-05-2007 06:03
Kültür ve Sanat rüzgar2 TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER 0 26-12-2005 03:21


Saat 15:21.