|
Dökümanlar ve Makaleler Makale veya döküman yayınlayabiliceğimiz bölüm. |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
|
![]() |
#1 | ||||
FCR/SGR ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Önemli bir konuya değinmişsiniz, paylaşımınız için teşekkürler. Bu konuda akuakültür uygulamalarında ciddi bir paradox bulunuyor. Akuakültür balığı için üretilen yem rasyonlarındaki yüksek enerjili balık ihtiyacı avcılık yoluyla karşılanıyor ancak denizlerdeki balık stoğu suni veya doğal nedenlerle gün geçtikçe azalıyor.
Doğal deniz ürünlerine yönelme konusu ise kendi içinde bir muamma. zira eğer bugün akuakültür teknikleri ile besin üretimi olmasa, 1 kg balığı 150 TL'den aşağıya fiyata bulamayız. Şu anda balık stoklarının azalması aynı zamanda su sıcaklıklarının ve kirliliğinin artması ile de doğrdan ilgili. Yani balık popülasyonlarının talebi karşılayabilmesi artık çok zor. Bunun için yapılabilecek faktörlerden biri (Ki uygulanmaktadır) akuakültür ile üretilen fingerling balıkların doğadaki güvenli yerlere aşılanması (salınması) ve ülkenin her yerinde balıkların üreyebileceği resif uygulamalarına yönelinmesi.. Saygılar.
__________________
![]() ![]() Cem | 0 RH+ | İzmir | 20 Nisan Forum kurallarına ulaşmak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] İmza ayarlarınızı düzenlemek için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
||||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | ||||||
Çımacı ![]()
|
![]() Alıntı:
Eğer çupra ve levreğin kültürü olmasaydı bir kg çupra ve levrek için 150-250 TL ödemek zorunda kalabilirdik. . Ancak Yenilebilecek balıklar sadece çupra ve levrekten mi ibarettir? Kültür balıkçılığı olsa da olmasa da (sınırlandırılmış ölçüde olması faydalıdır) İstavrit ve Hamsinin fiyatının 100 lirayı bulabileceğine inanabilir miyiz? Neden çupra levrek orkinos yerine hamsi ve istavrit yemeyelim.? Eğer elimizde epeyce hamsi, çaça stoğu varsa kültür yetiştiriciliği için neden dışarıdan balık yemi almaktayız. ? Eğer yeterince stoğumuz yoksa, özellikle tutulan hamsinin yarısını neden yem fabrikalarına veririz? Sürdürülebilirliği baz aldığımızda Yetiştirsek mi daha fazla ürün elde ediyoruz. Yoksa doğal ortamında avlasak mı? Burada ürün ve hammadde arasındaki fark doğaya atık olarak yansımaktadır. Ancak doğal deniz ürünlerine yönelirsek özellikle besin piramidinin altındaki türlere özellikle hamsi ve istavrite balık daha fazla doğadaki çevrim, sürdürülebilirlik ve kendine yetme gibi kavramlar daha istikrarlı bir şekle gelecek diye düşünüyorum. Saygılar
__________________
Bünyamin İstanbul Varlığında kıymetini bilmediğimiz şeylerin yokluğundaki tokadıyla uyanacağız. Gelecekte daha büyük sıkıntılar çekip daha fazla geçmişe özlem duyacağız. |
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Neden kültür balığı ??? | jellyfish | Su Ürünleri | 16 | 12-03-2010 14:54 |
Balık avına yağmurun etkisi | Kamil ESEN | DENİZ AVI KARADAN | 29 | 03-03-2010 08:12 |
Kültür Mantarı | Alparsbeğ | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 0 | 10-05-2007 08:23 |
kültür çipurası | biohazard17 | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 17 | 01-05-2007 06:03 |
Kültür ve Sanat | rüzgar2 | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 0 | 26-12-2005 03:21 |