![]() |
#1 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() ![]() Balıkçınızda, takoz dilimi halinde kestirdiğiniz 2 adet palamut balığınızı eve geldiğinizde tatlı su ile iyice yıkayınız. Temizlenmiş balık dilimlerini, suyundan arındırmak için süzgeç veya havlu kağıt üzerine koyunuz. 10 dakika sonunda bu balık dilimlerinizi beyaz un ile iyice unlayınız. Diğer taraftan Ayçiçek yağını bir tavada kızdırınız. Yağ kızınca palamut balığı dilimlerini birer birer alıp, fazla unlarını silkeleyerek tavaya yerleştiriniz. Balık dilimlerinin her iki taraflarını da iyice kızarttıktan sonra, kızaran balıkları süzdürerek tavadan alıp, bir havlu kâğıt üzerine koyunuz. Böylece balıktaki fazla yağ havlu tarafından emilecektir. Ardından beyaz porselen tabaklara aktararak yanında limon ve kırmızı soğan ile servis yapınız. Afiyet olsun. kaynak:nuri deniz
__________________
İyi günler, bol güneşler dilerim. Üstad Kaptan Nuri DENİZ İstanbul - 1949 İTÜ /Kimya ve İşletme Müh. ![]() |
||||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Değerli arkadaşlarım;
Şimdi Palamutun tam zamanı....Izgarası yağsız olduğundan pek lezzetli olmaz...o nedenle tavayı tavsiye ederim...Afiyet bal olsun...İyi günler bol güneşler dilerim...
__________________
İyi günler, bol güneşler dilerim. Üstad Kaptan Nuri DENİZ İstanbul - 1949 İTÜ /Kimya ve İşletme Müh. ![]() |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() kaptanım teşekkür ederim. ama ben bu palamuta hiç ısınamadım. bir kez yedim eti çok yavan gelmişti. bir dahada ağzıma sürmedim.
__________________
ARH+ Çetin Açık 1972 izmir iğneniz keskin, avınız büyük olsun. RASTGELSİN... |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |||||
ADMİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Kaptanım pazartesi günü tava yaptım tava yapmama rağmen beklediğim lezzeti alamadım. Hava esmeye başladı deniz biraz soğur herhalde daha lezzetli olur bundan sonra avladığımız palamutlar. Tabi eğer gırgırlardan bir şey kalırsa.
![]()
__________________
Taygun KOCABIYIK 13/07/1988 İZMİR Her türlü sorun, soru ve iletişim için -www.facebook.com/taygun.kocabiyik Bu mesaj en son " 08-09-2012 " tarihinde saat 09:50 itibariyle Taygun KOCABIYIK tarafından düzenlenmiştir.... |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Taygun; afiyet olsun...
şimdilerde palamut daha yağını almadı..o nedenle kasım ayında çok daha lezzetli olacaktır....gırgırlar yeni çıkan yasada 24 metre derinkilte avlanamayacaklar...Palamutu bitiremezler....iyi tatiller dilerim...
__________________
İyi günler, bol güneşler dilerim. Üstad Kaptan Nuri DENİZ İstanbul - 1949 İTÜ /Kimya ve İşletme Müh. ![]() |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() kaptanım paylaşımınız için teşekkürlerde biraz daha desem olurmu acaba.Rasgele.
__________________
Hüseyin Altınay 30 Temmuz 1946 Bornova/İzmir Kan Gurubu:B.Rh (+) |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Bende teşekkür ederim sevgili arkadaşım..iyi pazarlar dilerim...
__________________
İyi günler, bol güneşler dilerim. Üstad Kaptan Nuri DENİZ İstanbul - 1949 İTÜ /Kimya ve İşletme Müh. ![]() |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Hani bize Nuri abi ?.
__________________
F. Mehmet Koray 1948 ANK. ![]() |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Hahahaaaa...
büyüksün Turna... Kasım ayında söz...yanaklarından öperim...iyi haftalar dilerim...
__________________
İyi günler, bol güneşler dilerim. Üstad Kaptan Nuri DENİZ İstanbul - 1949 İTÜ /Kimya ve İşletme Müh. ![]() |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Kalamar tava. | falcon1 | Balık Yemekleri | 10 | 02-10-2011 13:29 |
Kalamar tava yapılırken dikkat edilmesi gereken konular | santor | Balık Yemekleri | 22 | 09-03-2010 13:33 |
istavrit tava | hakan25 | Balık Yemekleri | 7 | 03-04-2008 19:48 |
Chilli (Acı) soslu Çipura tava | zinebird | Balık Yemekleri | 2 | 14-02-2008 19:55 |
Palamut Avı | panderma | ANILAR | 20 | 01-04-2006 01:33 |