![]() |
#1 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() ![]() Balıkçınızda, takoz dilimi halinde kestirdiğiniz 2 adet palamut balığınızı eve geldiğinizde tatlı su ile iyice yıkayınız. Temizlenmiş balık dilimlerini, suyundan arındırmak için süzgeç veya havlu kağıt üzerine koyunuz. 10 dakika sonunda bu balık dilimlerinizi beyaz un ile iyice unlayınız. Diğer taraftan Ayçiçek yağını bir tavada kızdırınız. Yağ kızınca palamut balığı dilimlerini birer birer alıp, fazla unlarını silkeleyerek tavaya yerleştiriniz. Balık dilimlerinin her iki taraflarını da iyice kızarttıktan sonra, kızaran balıkları süzdürerek tavadan alıp, bir havlu kâğıt üzerine koyunuz. Böylece balıktaki fazla yağ havlu tarafından emilecektir. Ardından beyaz porselen tabaklara aktararak yanında limon ve kırmızı soğan ile servis yapınız. Afiyet olsun. kaynak:nuri deniz
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Değerli arkadaşlarım;
Şimdi Palamutun tam zamanı....Izgarası yağsız olduğundan pek lezzetli olmaz...o nedenle tavayı tavsiye ederim...Afiyet bal olsun...İyi günler bol güneşler dilerim...
![]() |
![]() |
#3 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() kaptanım teşekkür ederim. ama ben bu palamuta hiç ısınamadım. bir kez yedim eti çok yavan gelmişti. bir dahada ağzıma sürmedim.
![]() |
![]() |
#4 | |||||
ADMİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Kaptanım pazartesi günü tava yaptım tava yapmama rağmen beklediğim lezzeti alamadım. Hava esmeye başladı deniz biraz soğur herhalde daha lezzetli olur bundan sonra avladığımız palamutlar. Tabi eğer gırgırlardan bir şey kalırsa.
![]()
Taygun KOCABIYIK 13/07/1988 İZMİR Her türlü sorun, soru ve iletişim için -www.facebook.com/taygun.kocabiyik Bu mesaj en son " 08-09-2012 " tarihinde saat 09:50 itibariyle Taygun KOCABIYIK tarafından düzenlenmiştir.... |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Taygun; afiyet olsun...
şimdilerde palamut daha yağını almadı..o nedenle kasım ayında çok daha lezzetli olacaktır....gırgırlar yeni çıkan yasada 24 metre derinkilte avlanamayacaklar...Palamutu bitiremezler....iyi tatiller dilerim...
![]() |
![]() |
#6 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() kaptanım paylaşımınız için teşekkürlerde biraz daha desem olurmu acaba.Rasgele.
![]() |
![]() |
#7 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Bende teşekkür ederim sevgili arkadaşım..iyi pazarlar dilerim...
![]() |
![]() |
#8 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Hani bize Nuri abi ?.
![]() |
![]() |
#9 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Hahahaaaa...
büyüksün Turna... Kasım ayında söz...yanaklarından öperim...iyi haftalar dilerim...
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Kalamar tava. | falcon1 | Balık Yemekleri | 10 | 02-10-2011 13:29 |
Kalamar tava yapılırken dikkat edilmesi gereken konular | santor | Balık Yemekleri | 22 | 09-03-2010 13:33 |
istavrit tava | hakan25 | Balık Yemekleri | 7 | 03-04-2008 19:48 |
Chilli (Acı) soslu Çipura tava | zinebird | Balık Yemekleri | 2 | 14-02-2008 19:55 |
Palamut Avı | panderma | ANILAR | 20 | 01-04-2006 01:33 |