|
![]() |
#1 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Bukadar tepkiye gerek yok arkadaşlar.
insanların birbirinden haberleri olmaya bilir. Benim barajda kullandığım kafandan sallama olta çeşitlerini bir görseniz aklınız şaşar. ama ben bunları kafadan sallayarak yaparken başkalarıda düşünerek aynı olta çeşitlerini yapabilir. Kimseye sormadan yada kimseden görmediğim için var olan bir olta çeşidini eğer ben düşündüğü isem onu kendi kafamda ben buldum diyebilirim. sonuçta kullanlan malzemeler ortada isteyen aklına geldiği şekilde ineleri bağlar ve ucuna istedği yemide takabilir. oltayı yapankişi daha önce hiçbir yerde o oltayı görmediyse tabiki kendi icadıda diyebilir.
__________________
Avcılığında bir etiği vardır. İlhan İNCİ 1976 ÜMRANİYE / İSTANBUL |
||||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | ||
Guest
|
![]() Yanılmıyorsam aynı şeyleri yazmışız İlhan... Sorun yok ortada.Herkes fikrini yazıyor kardeş.
![]() |
||
![]() |
![]() |
#3 | ||||
Coast Guard. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Ya yanılmıyorsam ben sardalyalı dip kıbrısının nasıl yapıldığını sormuştum.
__________________
0 Rh (+) ANIL ÜNALAN EŞREFPAŞA/İZMİR Telefon : 05058552330 Ziraat Teknikeri |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||||||
SHARK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Alıntı:
__________________
DENİZE GÖNÜL VERMİŞ HERKESE SELAM HALDUN YALIMLI 1975 T.A.K. İZMİR-İZMİR-İZMİR haldunyalimli@gmail.com |
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||||
Coast Guard. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Abi ben sardalyanın nasıl bağlanacağını nasıl yapılacağını sordum siz kıbrısı tarif ettiniz...
__________________
0 Rh (+) ANIL ÜNALAN EŞREFPAŞA/İZMİR Telefon : 05058552330 Ziraat Teknikeri |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |||||
SHARK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Anıl kadeş;sardalyayı alıyorsun kıbrısın en ucundaki iğneyi gözünden geçiriyorsun sonra kıbrısı orantılı ve boşluk bırakmadan balığa sarıyorsun balığın kuyruğuna kazık bağıyla bağlıyorsun sonrası RASTGELSİN KARDEŞİM.
![]()
__________________
DENİZE GÖNÜL VERMİŞ HERKESE SELAM HALDUN YALIMLI 1975 T.A.K. İZMİR-İZMİR-İZMİR haldunyalimli@gmail.com |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |||
Çımacı ![]()
|
![]() dizzy kardeş
sardalyanın bağlanışında çeşitli uygulamalar var.Kimi birinci iğneyi sardalyanın gözüne takar diğerlerini enseden 2. iğne.sardalyayı biraz çevir 3. iğne tekrar çevir 4. iğne şeklinde devam eder kuyruğa kadar gelir kuyruğa ise sıkı bir kasa düğümü atılır.Ben genelde hayvanın en sert yeri olan enseye birinci iğneyi sokarım sardalyayı çevirerek diğer iğneleri sokmaya devam ederim(iğnelerin sıkı batması iyi olur).kuyrukta ise yukarıda anlattığım işlemi yaparım. ama yazının başındada da belirttim ben çok farklı uygulama yapanları gördüm mesela iğnelerden oluşmuş 2 takım alıp birinci sırayı hayvanın sağına solungacından kuyruğa doğru,2.ci diziyi ise bu sefer hayvanın solundan ayni şekilde sıra ile takanlar var.bunu uygulayanlarda kuyrukta çift kasa düğümü oluyor.Tabii bütün bu anlattıklarım tuzlanmış yani taze sardalyaya göre eti daha sertleşmiş olan hayvanlarda ki uygulama. eğer taze sardalye almışsan 1.iğneyi gözünden geçirip diğer iğneleri hayvanın bedenine sokmadan sarma yapıyorsun kuyruğa kadar ,kuyrukta kasa düğümü atıyorsun.düz bir zeminde hafifçe sardalyaya ayakla basıyorsun iğneler etin içine tatlı bir şekilde batıp gizleniyor ama burada basma şiddeti önemli hayvanın vücudunu deforme etmeyecek şekilde.şimdilik konu hakkında yazacaklarım bunlar.Ustalar sanırım yakında daha detay bilgi verirler. Son olarak söylemek istediğim bu yem (tuzlanmış sardalya) enfes bir yem.başta levrek olmak üzere,çipura, lidaki,sargos,karagöz bu yemle yakaladıklarım.Kullandığım takım ise değişik ebatlarda iğneler kullanmak mümkün isede bana öğreten kişiden aldığım bilgi doğrultusunda crown 15507 7 ve 8 no lu iğnelerden ard arda 8-9 adet bağlıyorum misinaya. Tek uğraştırıcı yanı zaman zaman biribirine dolanan iğneleri açmak.Umarım biraz olsun faydalı olmuştur anlattıklarım.Selamlar |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |||
Çımacı ![]()
|
![]() kıbrıs dedklerini bende sarma olarak öğrendim. nasıl yaptığıma gelince;
10 tane iğneyi yaklaşık birer cm ara ile bağlıyorum, bu şekilde elde ettikten sonra ilk kancayı sardalyanın başına takıyorum, daha sonra kuyruğuna doğru diğer kancaları balığın etrafına dolayarak balığın vücuduna takıyorum en sonunda sardalyanın kuyruğuna misinayı düğüm atıyorum ve denize salıyorum. genellikle kurşun takmıyorum. sonuca gelirsen yılan balığı ve iskorpit aldım. yani kesin sonuç veriyo eğer takılmazsa. sardalyalerin bazı zamanlarda pahalı olmaısndan dolayı stok yapmak iyi oluyor. sardalyeleri tuzladıktan sonra gazateye sarıp buzlukta saklayabilirsin, böylece yemler av günü geldiğinde hala taze gibi pırıl pırıl kalıyorlar. herkese rastgelsin.
__________________
Kutluh@n Gökçeada / Çanakkale 1982 ([Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
Bu mesaj en son " 03-04-2007 " tarihinde saat 12:34 itibariyle kutluhan tarafından düzenlenmiştir.... |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Guest
|
![]() Arkadaşlar dib kıbrıs oltası denilen takımı be bu şekilde bağlayığ ve kullanıyorum.En başdaki iğneyi sardalyanın kafa kısmına saplayım döndüre döndüre sıra ile diğer iğneleri de sardalyaya saplıyorsun fırdöndüye kadar kalan boş misinandan kuyruğa bir fiyonk atalım ki atarken balık yolda düşmesin.Fırdöndüden sonra 30-40 gr lık gezer kurşun takıyorum.Bu takım ile çeşme dalyan limanda levrek ve mırmır aldım.İğneler 496/2 numara iyi olduğu kanatindeyim sayı da bana göre 5 iğne ideal.son iğne ile fırdöndü arası misinanın uzunluğu en fazla 1,5 karış .
Bu mesaj en son " 20-08-2006 " tarihinde saat 12:20 itibariyle Uzm.Dr.Rastgele tarafından düzenlenmiştir.... |
||
![]() |
![]() |
#10 | |||||
ADMİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() İshak abi izahat çok güzel olmuş teşekkürler
Bir sorum olucak 2 numara iğne biraz büyük gelmez mi mırmır için falan gerçi senin amacı anlıyorum gelicekse büyük gelsin gelmezse kendi bilir ![]()
__________________
Taygun KOCABIYIK 13/07/1988 İZMİR Her türlü sorun, soru ve iletişim için -www.facebook.com/taygun.kocabiyik |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Kullanılan yemlerin etkilerini arttırma yöntemi (Özel tarif) | xnode | Suni yemler,Suni Yem Tarifleri, Koku Yayıcılar | 34 | 08-11-2011 01:30 |
çıpura için avlak tarif edebilirmisiniz. | baris1975 | DENİZ AVI KARADAN | 2 | 10-12-2008 00:01 |
bir tarif lazim | twennwolf | Balık Yemekleri | 19 | 28-08-2007 19:21 |