Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > BALIK AVI > DENİZ AVI KARADAN

DENİZ AVI KARADAN Denizde olta ile balık avı hakkında herşey.

Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 01-12-2006, 08:08   #8
Uzm.Dr.Rastgele
Guest

Varsayılan Eğer bana soracak olursanız.....

Bu hafta sonu yani cumartesi ve pazar için ege de balık organizasyonları yapanlar için tecrübelerime dayanarak şunları belirtmek isterim.Bu yazıyı yazmadan meterolojinin piri reis denizcilik sayfasına da bakarak yazıyorum.

1-Bu hafta sonu bugün,yani 01.12.2006 cuma gününden itibaren rüzgar kuzey ve kuzey doğu yönüne dönmüş bulunmakta.Bu durumda izmir körfezi,güzelbahçe kıyıları ,balıklıova körfezi,mordoğan tarafları çalkalar.

Gümüldür kıyıları komple,alaçatı,seferihisar/sığacık,zeytineli,kokar koyu ve gerence taraflarıda oldukça sakin olur.

2- Bana göre cephesi kuzey ve kuzeydoğu yönüne bakan taraflar fazla çalkalayacağından tekne ile balığa çıkılınca pek tat alınmaz kanaatindeyim.
Çünkü meteroloji havayı 5-7 veriyor.

3- Şimdi İzmir yarım adası bu kadar sert rüzgar alırken cephesi güney ve güneybatı yönüne bakan taraflarda ise hava sakin olur dedik ya,bu durum o yörelerde de suyun kıyıdan bayağı çekilmesine neden olmaktadır.Arka tarafdan esen rüzgar şiddetini arttırırken denizin üstünde bir takım su oyunları olmakda adeta su karadan ileriye doğru itiliyormuş gibi şekiller seyredilebilir.Böyle durumlarla karşılaştığımda kıyıdan ne gece ne de gündüz kesinlikle balık alamadığımı belirtmek isterim.

4-Küzey ve kuzey doğu yönlerden esen rüzgar hani bazı yörelere tersden geldiği için suyu sakinleştirir dedim ya işte o yörele balığa gidilebilir ama,rüzgar bu kadar sert eserken ,oraların da düzgün balık yapacağını tahmin etmiyorum.

5- Şimdi bu tür durumlarda benim ne yaptığımı sizlerle paylaşayım.Ben bundan yaklaşık 3-4 sene öncesine kadar böyle havalarda gece güzelbahçe kıyılarından boru kurdu veya bulabilirsem mamun ile levreğe takılırdım.Kıyıya doğru köpürerek gelen dalgaların içinden levrek alırdım.Fakat artık yaş ilerlediğinden midir bilemiyorum,3-4 senedir bu tür soğuk havalarda gece pek balığa çıkmadım.Ayrıca gece mordoğan taraflarında da tek iğneye sardalya dilimi takılarak levrek alındığını biliyorum.Ama bu iş biliyorsunuz sabır ve nasip işidir.

Yani sözün özü bu sert havalar dayanabilen için gece levrek havası olduğunu adım gibi biliyorum.Gerisi arkadaşlarımızın yorumuna kalmış bir şey.Gidenlerden inşallah güzel haberler alırız....
  Alıntı Yaparak Cevapla

Sosyal Paylaşım

Konu Araçları
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları