![]() |
#11 | |||||
Kurucu Üye ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Sevgili Tagonun da bahsettiği balık zannedersem
YAZILI HANİ (Serranus scriba) Uzunluğu en çok 25 santimetre olabilen yazılı hani, kendi türünün tipik bir ömeğidir. Belli bölgelerde yalnız yaşar. Levrek balığı ailesindendir. Kendinden küçük balıklar, karides gibi kabuklularla beslenir. Yaklaşık 30 metre derinlerde, belirli bölgelerde yanlız yaşar. Baş kısmındaki çeşitli renk ve süslemelerden "yazılı" ismini alır. Üremeleri mayıs-haziran arasında olup cins ve türlerine göre 18-900 bin yumurta döker. |
|||||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#12 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Merhaba arkadaşlar öncelikle benim tuttuğum balık seko'nun gönderdiği resimlerle aynı yalnız bir farkı var derisi biraz daha koyu dişimi erkekmi bilemem ama bu balığı yakalamalıyım benim yakaladığımın boyu yaklaşık 17cm gibiydi umarım yavruyu yememişizdir şimdi söylediğiniz gibi bunun bir takımı yokmu?yani tesadüfen yakalarsak yeriz; söylemek istediğiniz bumu tam anlayamadım
![]() |
![]() |
#13 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() Gelincik balığı museviler için çok değerli bir balıktır ekonomik değeride oldukça yüksektir...
Beyaz eti lezzetlidir ve mezgitin tadına benzer...
![]() |
![]() |
#14 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Gelincik balığının fırında soğan domates biber ve patates ile iskorpit balığına yaptığımız gibi yemeği yapılabilir.Ayrıca kızartılıp mayonez ile yenilebilir yahut tarator dediğimiz sosla da iyi gider.Kayalık yerlerde gece midye yengeç içi teke gibi yemlerle çok rahat yakalanır.
|
||||
![]() |
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Naylon balığı (ateş balığı) (Sargocentrum rubrum) | CaTSiLeNcE | Deniz Balıkları | 20 | 23-11-2012 17:01 |
gelincik | mufi | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 2 | 28-08-2006 12:59 |