Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > BALIK AVI > DENİZ AVI KARADAN

DENİZ AVI KARADAN Denizde olta ile balık avı hakkında herşey.

Yanıtla

Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 14-05-2007, 09:49   #1
Güven ÖZYELDAN
Guest

abicim gözüm arkada valla balıksız gelseydiniz yanmıştınız dilimden kurtulamazdınız..... şansınız hep böyle daimi olsun çıpralar levrekler mırmırlar kovanızdan eksik olmasın
  Alıntı Yaparak Cevapla
Sponsored Links
Eski 14-05-2007, 10:29   #2
gokseldbuga
Guest

Rüzgar işi bozdu açıkçası, vuran balıkları aldık zaten, ama senin bahsettiğin gibi bereketli değildi mesela, oltayı atıyoruz ne gelen var ne giden, 10 dakka sonra bir tıkırtı oluyordu.
Bu arada tüm balıklar mamunla yakalandı, inatla bir kamışıma sürekli boru kurdu takmış olsam da, lidakilerden de eser yoktu. Nitekim rüzgar karadan denize esince hep böyle oluyor
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 14-05-2007, 12:26   #3
zeytin
Guest

cok eglendim seyrederken bu balik avini, sanirim her gun takip ede ede bi seyler ogrenicem ben farkinda olmadan, yazin urla'da tutarim belki bi balik gerci sana kalsa gokselcim aynada balina tutarim ben ama baliginiz bol olsun. Herkese sevgiler...
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 14-05-2007, 13:58   #4
sbasaran
Guest

Alıntı:
gokseldbuga tafarından gönderildi
Bu arada tüm balıklar mamunla yakalandı, inatla bir kamışıma sürekli boru kurdu takmış olsam da, lidakilerden de eser yoktu.
siz bu kadar da olsa tutmuşsunuz. ben henüz siftah yapamadım. ileriki günlerde daha bol balıklarla görücez sizleri.

boru kurdu yerine kırmızı kurdu niye denemiyorsunuz. öneririm.
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 15-05-2007, 07:39   #5
Uzm.Dr.Rastgele
Guest

Alıntı:
sbasaran tafarından gönderildi
siz bu kadar da olsa tutmuşsunuz. ben henüz siftah yapamadım. ileriki günlerde daha bol balıklarla görücez sizleri.

boru kurdu yerine kırmızı kurdu niye denemiyorsunuz. öneririm.
Süleyman kardeşim, benim tercihim genelde hep mamundan yana olmuştur....Nedeni ise; mesela 10 ytl ye bir patlak mamun alsam av bitinceye kadar beni rahat idare ediyor....Malum maliyet meselesi.... Üstelik mamun denilen yeme her balık bayılıyor.....Boru kurdunu kışın levreğe giderken tercih ederim...Teknede ise sardalya veya sülünezi hiç bir şeye değişmem....kıyıdan sülünez ile avlanmayı tercih etmememin nedeni çok küçük balık topluyor olması...Kırmızı kurt olayına gelince çok eskiden kefali hep onunla alırdık....
Velhasıl belirli yaşdan sonra alışkanlıklar kolay kolay değişmiyor
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 15-05-2007, 07:51   #6
sbasaran
Guest

ishakcığım ben mamunu devre dışı bırakmadım. benim de en ideal yemim mamun ve sardalye. fakat şunu belirtmek istiyorum (tecrübelerimdendir): bu zamanlarda boru kurdu ve sülünezi tercih etmeyen balıklar özellikle lidakiler kırmızı kurdu ve mamunu tercih ediyorlar. en azından bu bölgede verimlidir.
balık, bulunduğu merada hangi yemle yemleniyorsa öncelikli olarak onu tercih ediyor.
  Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Sosyal Paylaşım

Konu Araçları
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları