Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > BALIK AVI > DENİZ AVI KARADAN

DENİZ AVI KARADAN Denizde olta ile balık avı hakkında herşey.

Yanıtla

Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 22-06-2007, 18:14   #11
Çağatay
Miço

Çağatay kullanıcısının avatarı

Varsayılan Sürpriz konuk

Yarın sabah, sevgili İshak abi ile kıyıdan maceramıza forumumuzun eski üyelerinden Erhan bey'de (Erhan Çulhan) sürpriz olarak katılıyor. Kendisi, uzun süredir yoğun işleri nedeni ile ne balığa çıkabiliyor ne de foruma katılabiliyordu. Hatta bir süre yurt dışında idi. Hamlığı had safhada anlayacağınız. Umarım hamlığını atar.
Eski 22-06-2007, 21:06   #12
ishak BALLICA
Kaptan

ishak BALLICA kullanıcısının avatarı

Alıntı:
Çağatay tafarından gönderildi
Yarın sabah, sevgili İshak abi ile kıyıdan maceramıza forumumuzun eski üyelerinden Erhan bey'de (Erhan Çulhan) sürpriz olarak katılıyor. Kendisi, uzun süredir yoğun işleri nedeni ile ne balığa çıkabiliyor ne de foruma katılabiliyordu. Hatta bir süre yurt dışında idi. Hamlığı had safhada anlayacağınız. Umarım hamlığını atar.

Vay, Çağatay'ım kendine destek kuvveti bulmuşsun haaaa Ne yaparsan yap; çare yoooookkkkkk........

Şaka şaka, vallahi ben çok menun olurum.Hem erhan kardeşim ile tanışma ve kaynaşma fırsatı bulmuş olurum...Şu an saat;23.04...Ve sabaha az kaldı......Yani heyecan dorukkta be yav.....

1963-izmir

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

ishak BALLICA Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 23-06-2007, 09:20   #13
Çağatay
Miço

Çağatay kullanıcısının avatarı

Şimdi eve döndüm. İlk cevabı ben yazıyorum. "No comment". Ve sözü üstadımız Uzm.Dr.Rasgele'ye bırakıyorum.
Eski 24-06-2007, 16:32   #14
ishak BALLICA
Kaptan

Varsayılan 23.06.2007 Kıyıdan başlayan tekne ile devam eden...

Sevgili Amatör balıkçı dostlar...Hem balık avlamak, hemde dostlar ile güzel bir gün geçirmek amacıyla; ben ve oğlum, Erdal bey ile saat 03.00 de buluşarak soluğu İzmir Narlıdere semtindeki yemcilerde almak üzere yola çıktık.Kıyıdan yapacağımız bu tura Sevgili Çağatay bey kardeşim ve yine sitemizin değerli üyelerinden olan ve uzun süreden beri işlerinin yoğunluğu nedeniyle sesi soluğu pek çıkmamış olan Sevgili Erhan ÇULHAN bey de katılacakdı.Nitekim yolda yaptığımız telefon görüşmesi ile Yemci zeynel'in önünde buluştuk.

İlle velakin, bir gün önceden verilen siparişler çok olduğu için; Yemciler daha fazla yem çıkarmak amacıyla gelmediklerinden; bayağı uzun bir süre gecenin bir saatinde oralarda beklemek zorunda kaldık.Bu arada bol bol muhabbet yapma ve bulunduğumuz mekana yakın ilk açılan sabahçı kahvesinde kahvaltı yapma fırsatı bulduk.

Sabah suyunu hemen hemen bize kaçırtmaya yakın yem geldi.Ve yemler alınarak hemen yola koyulundu.Avlağımıza geldiğimizde herkezde olan telaşı görmek gerekirdi.Neyse oltalar suyla kavuşturtulmuş ;fakat esas beklenen misafirler den ne işaret nede bir haber var idi.Daha sabahın ilk saatleri olmasına rağmen, insanı sırık sıklam yapan aşırı nem ile karşılaşdık.Kıpırdadıkça, aşırı ter döküyor ve adeta banyodan yeni çıkmış ve adeta kurulanmamış gibiydik.İlk vardığımda dikkatimi çeken suların çok aşırı çekik olmasıydı..Tabi buda bir nev'i o gün-o mekanda balık almanın ''adeta tekeden süt sağmaya çalışmak '' gibi imkansız bir çabanın olacağının bir işareti olduğuydu.. Nitekim, hiç ara vermeden ve ha bre takımları yemleyip yemleyip salladık ama, nafile..
Günün tek balığı, sevgili dostum Erdal bey aldı...

Daha sabahın 9 u olmasına rağmen, ortalık cayır cayır sıcaktan yanmaya başlayınca da;Çağatay ve Ehan bey'ler haklı olarak ''bizden bu kadar '' dediler...Ve onları yolcu ettikden sonra biz yaklaşık yarım saat daha takılmamıza rağmen netice alamayınca da toplanmaya başladık...

Toplandıktan sonra, arabaya eşyaları yüklerken; aklımıza Sevgili Ertaç hoca ile bir tekne turu yapmak geldi. Olurmu olmaz mı der iken kendimizi onun mekanına gider halde bulduk.Tam ne olup olamıyacağını bilemediğimizden
; yoldan sadece 50 adet sülünez aldık.Ertaç beye vardığımızda çok ama çok memnun oldu...O da sağolsun, artık yaz kış oturduğu yazlığında, bahçe işleri ile uğraşıyormuş.Onu hay hay ne demek, demesinle birlikte; kumanya ihtiyaçlarımız karşıladıktan sonra, sabahtan kalan kendinden bir hayli geçmiş mamunlar ve 50 adet sülünez ile tekneyle açıldık...

Vardığımızda hava karayel esiyordu.Zaman zaman 2-4 ve çok kısa bir sürede 3-5 yaptıysada genelde; insanı rahatsız etmeyecek bir havaydı.İlla velakin o kadar çok yer denememize rağmen, taaa akşam suyuna kadar hiç bir şey vermedi....Kırıntı balık bile yoktu...Ta ki, güneşin tüm gün buyunca süren kavurucu sıcaklığı artık şiddetini azaltmasıyla; saat 19,20 dan sonra bir şeyler vermeye başladı....Sözün özü teknede bütün öğleyi ve öğleden sonrayı geçirmemize rağmen; dönmeden sadece ve sadece son bir buçuk saat iş yaptı diyebilirim.Ama ne iş yaptı...Bulunduğumuz mekan tam bir karagöz tarlasıymış..... Tek tük mercan verdi....

Velhasıl sabah çok büyük umutlar ile başlayıp, daha sonra saat:09.30 gibi hüzünle biten bir kıyı avından sonra; yaptığımız bu tekne avı da mazallah hüzün ile bitmek üzere iken ; son 1-1,5 saatte alınan balıklar ile ''hezimetten'' kurtulmuş olduk.Aslında dostlar ile paylaşmak üzere çektiğim video çalışmaları çok olduğu halde; video paylaşım sitesi you tube olayı ''10 dakika'' ile sınırlandığı için, sizlere ''kırpılmış olan videolarımdam'' oluşan paylaşımı sunuyorum...

Dostlar
ile beraber yapacağımız daha ne güzel ve bereketli avlara diyerek; tüm dostlara rastgelsin diyorum..

ERROR: If you can see this, then [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] is down or you don't have Flash installed.

1963-izmir

Bu mesaj en son " 28-11-2011 " tarihinde saat 12:39 itibariyle ishak BALLICA tarafından düzenlenmiştir.... Neden: Video eklendi...
Eski 24-06-2007, 16:52   #15
Taygun KOCABIYIK
ADMİN

Taygun KOCABIYIK kullanıcısının avatarı

Hey maşallah İshak abi bu ne enerji bu ne azim bu ne balık

Her türlü sorun, soru ve iletişim için
-www.facebook.com/taygun.kocabiyik
Taygun KOCABIYIK Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 24-06-2007, 17:00   #16
ishak BALLICA
Kaptan

Video paylaşımı görüntüsü yukarıya eklendi ve çalışıyor..

1963-izmir

Bu mesaj en son " 20-11-2011 " tarihinde saat 16:19 itibariyle ishak BALLICA tarafından düzenlenmiştir.... Neden: Açıklama..
Eski 24-06-2007, 17:02   #17
ishak BALLICA
Kaptan

Alıntı:
İmBat tafarından gönderildi
Hey maşallah İshak abi bu ne enerji bu ne azim bu ne balık

Taygun'um belki inanmazsın ama inan bende, ''sıfır elde var sıfır''...Ben bu defa çene ve hep kameramanlık yaptım...Doğrusu bu...Başrollerde yeğenin Burak,Erdal bey ve Ertaç bey vardı...

1963-izmir

Eski 24-06-2007, 17:16   #18
Hasan BALIKÇI
Kaptan

Hasan BALIKÇI kullanıcısının avatarı

tebrıkler ıshak abı tebrıkler uzun süren kış aylarının rövanşı ancak bu kadar güzel ve bereketlı olabılır

saygılar sevgıler rastgelsın
Hasan BALIKÇI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 24-06-2007, 17:47   #19
ismail çakır
Kaptan

ismail çakır kullanıcısının avatarı

ishak bey çok güzel anlatmışsın adeta günü bize de yaşattın.. dostum balık herzaman tutulur yeterki allah sağlık ve sıhhat versin.ne mutluki elimiz ayagımız tutuyor ve balığa gidebiliyoruz. 10 sene önce kara avciliği yaparken tanıdığım yeni emekli olmuş bir asb. arkadaşım vardı. beraber ava giderdik sonra bu arkadaş ortadan kayboldu.müşterek tanıdığımız bir büyümüze sordum. felç oldu dedi. yüksek tansiyonu varmış o gün de ilacını almamış..o zamandan beri yatalak.. kendine zor... bakana zor..
allahımıza çok şükürki balığa bile gidebiliyoruz... allah sıhhatimizi bozmasın. balık her zaman olur...
rastgelsin...
Eski 24-06-2007, 18:18   #20
discus
Kaptan

discus kullanıcısının avatarı

ishak abi tebrikler...baya maceralı bir gün olmuş eee sonundada balık olunca deymeyin keyfine...
discus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Sosyal Paylaşım

Konu Araçları
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları