Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > SOHBET ve EĞLENCE > Tanışma

Tanışma Üyelerimizle tanışıp kaynaşabileceğimiz bölüm.

Yanıtla

Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 13-02-2008, 20:37   #111
turna
Kaptan

turna kullanıcısının avatarı

Asım tek kelimeyle tebrikler.Senin ayakkabılar dikkatimi çekti balık için özelmi ?Altı yırtık gibi.

turna Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Sponsored Links
Eski 14-02-2008, 08:36   #112
Rauf
Guest

Alıntı:
turna tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Asım tek kelimeyle tebrikler.Senin ayakkabılar dikkatimi çekti balık için özelmi ?Altı yırtık gibi.
Mehmetcim o asım değil
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 17-02-2008, 18:23   #113
dummy
Oltacı

Alıntı:
Awesome John tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Bizim yakaldığımız levreklerin bir tanesi...

Yazılarınızdan aladığım kadarıyla sizden çok şey öğreneceğiz,tabiki sizde bizden çok şey öğreneceksiniz..

ilk olarak bu (resim sizmisiniz emin olmamakla beraber) resimdeki balık levrek familyasından stripted bass denen ve çizgili levrek olarak bilinen ve bizim sularımızdaki white seabass ile isim benzerliği dışında alakası olmayan bir türdür..Bu balıklar özellikle Amerika kıyılarında bol miktarda bulunurlar..Çok çabuk büyüyebilen eti lezzetsiz,ekonomik değeri az olan bir türdür..
Bu çizgili levreğin 30-40kg olanları bolca yakalanır..Ülkemizde yaşayan white seabass ise en çok 16-17 kg ye kadar büyüyen ve lavrek ailesinin en kıymetli cinsidir..

İlgilendiğiniz surfcasting ile uzun atış amaçlı olan longdistance casting farklı şeylerdir..Ben de Uzun zamandır bu alanda uğraşmaktayım..Ancak henüz 172 metre sınırını geçemedim..

Yazdıklarınızdan +10 kg balıkların bol olduğunu sorunun yakalamakla ilgili olduğunu söylemişsiniz..Umarım bunu resimli örneklerlede bizlere gösterirsiniz.

Bu konuda nette"usta"olarak tanındığınızı iddia etmişsiniz??..Hangi blogda ve hangi nick ile aktifsiniz??...sizin buradaki yazılarınızıda okumak isterim
Eski 17-02-2008, 21:32   #114
Anıl ÜNALAN
Coast Guard.

Anıl ÜNALAN kullanıcısının avatarı

Alıntı:
dummy tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Yazılarınızdan aladığım kadarıyla sizden çok şey öğreneceğiz,tabiki sizde bizden çok şey öğreneceksiniz..

ilk olarak bu (resim sizmisiniz emin olmamakla beraber) resimdeki balık levrek familyasından stripted bass denen ve çizgili levrek olarak bilinen ve bizim sularımızdaki white seabass ile isim benzerliği dışında alakası olmayan bir türdür..Bu balıklar özellikle Amerika kıyılarında bol miktarda bulunurlar..Çok çabuk büyüyebilen eti lezzetsiz,ekonomik değeri az olan bir türdür..
Bu çizgili levreğin 30-40kg olanları bolca yakalanır..Ülkemizde yaşayan white seabass ise en çok 16-17 kg ye kadar büyüyen ve lavrek ailesinin en kıymetli cinsidir..

İlgilendiğiniz surfcasting ile uzun atış amaçlı olan longdistance casting farklı şeylerdir..Ben de Uzun zamandır bu alanda uğraşmaktayım..Ancak henüz 172 metre sınırını geçemedim..

Yazdıklarınızdan +10 kg balıkların bol olduğunu sorunun yakalamakla ilgili olduğunu söylemişsiniz..Umarım bunu resimli örneklerlede bizlere gösterirsiniz.

Bu konuda nette"usta"olarak tanındığınızı iddia etmişsiniz??..Hangi blogda ve hangi nick ile aktifsiniz??...sizin buradaki yazılarınızıda okumak isterim
Merhaba

Erdal bey resimdeki kişi Asım bey değildir kendi resimlerini belli bi gerekçeden dolayı ilk zamanlar koymuyordu ama sonradan paylaştığı bi kaç resimde kendisini tanıttı.

Evet çok güzel noktaya değindiniz çizgili levrek çok fazla büyüyebilen bir balık 30 kg lerini rahatlıkla görebiliyoruz ama ben daha bizim ülkemiz sularında yaşıyan levreğin 14 kg üstünü göremedim sanırım görmemde biraz zor çünki o kadar büyüyebilicek bir balık değil.

Saygılarımla.
Telefon : 05058552330
Ziraat Teknikeri

Anıl ÜNALAN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 18-02-2008, 09:09   #115
araştırıcı
Miço

Merhaba Erdal Bey....
Mesajınızda sanki iddia varmışta birileri cevaplamalıymış gibi bir hava sezdim... Eğer yanlış anladımsa kusuruma bakmayın.... Asım Can beyin ne sözcüsü nede avukatıyım... Sitemize güzel bir dinamizm sağladığını düşünüyorum.... Umarım diğer arkadaşlarımda benim gibi düşünüyordur...
Yazdıklarınızdan birisi ile ilgili;

"İlgilendiğiniz surfcasting ile uzun atış amaçlı olan longdistance casting farklı şeylerdir..Ben de Uzun zamandır bu alanda uğraşmaktayım..Ancak henüz 172 metre sınırını geçemedim.."

Asım can Beyin; Sizin sınırınızı aştığını görenlerdenim... birden çok atışta bu mesafenin aşılmış olması tesadüf değildir sanırım...

Erdal Bey, sizinde ne denli usta ve bilgili balıkçı olduğunuzu başka yerlerden tanıyoruz.... İsterseniz sizin gibi ve Asım Bey gibi ustalar hatta bu kombinasyona olmazsa olmaz dahil olması gereken Erol bey gibi ustalar biz amatör ruhlu avcılara daha çok bilgi ve deneyim katabilirsiniz...
Yetlinlik ve ehliyetin sınanması yerine birliktelikle ve el ele güzel bir literatür oluşturulabileceğini düşünüyorum...
Ne dersiniz...

Selam ve saygılarımla...
Rastgele...
İskenderundan Yumurtalık' a...

Bu mesaj en son " 18-02-2008 " tarihinde saat 09:18 itibariyle araştırıcı tarafından düzenlenmiştir.... Neden: eksik veri, elektirikler gitti:)
araştırıcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 18-02-2008, 11:40   #116
Teaser
Kaptan

Wink Merhaba

Levent Kardeşime sonuna kadar katılıyorum.Ve Montaigne'neden bir söz ekliyorum: "Okunu hedeften öteye atan okçu, okunu hedefe ulaştıramayan okçudan daha başarılı değildir." Sevgiler...

DUR YOLCU , BİLMEDEN GELİP BASTIĞIN BU TOPRAK, BİR DEVRİN BATTIĞI YERDİR.

EĞİLDE KULAK VER BU SESSİZ YIĞIN ,BİR VATAN KALBİNİN ATTIĞI YERDİR.
Teaser Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 18-02-2008, 20:58   #117
dummy
Oltacı

Alıntı:
araştırıcı tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Merhaba Erdal Bey....
Mesajınızda sanki iddia varmışta birileri cevaplamalıymış gibi bir hava sezdim... Eğer yanlış anladımsa kusuruma bakmayın.... Asım Can beyin ne sözcüsü nede avukatıyım... Sitemize güzel bir dinamizm sağladığını düşünüyorum.... Umarım diğer arkadaşlarımda benim gibi düşünüyordur...
Yazdıklarınızdan birisi ile ilgili;

"İlgilendiğiniz surfcasting ile uzun atış amaçlı olan longdistance casting farklı şeylerdir..Ben de Uzun zamandır bu alanda uğraşmaktayım..Ancak henüz 172 metre sınırını geçemedim.."

Asım can Beyin; Sizin sınırınızı aştığını görenlerdenim... birden çok atışta bu mesafenin aşılmış olması tesadüf değildir sanırım...

Erdal Bey, sizinde ne denli usta ve bilgili balıkçı olduğunuzu başka yerlerden tanıyoruz.... İsterseniz sizin gibi ve Asım Bey gibi ustalar hatta bu kombinasyona olmazsa olmaz dahil olması gereken Erol bey gibi ustalar biz amatör ruhlu avcılara daha çok bilgi ve deneyim katabilirsiniz...
Yetlinlik ve ehliyetin sınanması yerine birliktelikle ve el ele güzel bir literatür oluşturulabileceğini düşünüyorum...
Ne dersiniz...

Selam ve saygılarımla...
Rastgele...

Öncelikle kesinlikle dediğiniz gibi bir iddia vs durumun olmadığını söyleyerek söze başlamak isterim..Belki uslübümden bunu çıkartmışsınızdır..Bu konuda haklısınz biraz farklı yazıyorum..
Dediğiniz gibi Asım bey gibi üyelerin siteye dinamizm getireceği bundan daha önemlisi az bilinen konuların aydınlatılması,öğrenilmesinde faydalı olacağına eminim..
Benim attığım mesafe bu dalda kesinlikle iddialı bir mesafe asla değil.Kaldıki bu tamamen malzeme ve teknik ile ilgili bir konu..Zaman zaman bu konuda 200 metreyi 50-150gr atarlı bir kamıış ve 60lık bir makine attığını iddia edenleri çok gördük..Burada Asım beyi tenzih ederim..

Netteki tüm siteler paylaşım amaçlıdır..bildiklerimizi öğretip bilmediklerimizi öğrenmek içindir..

Hakkımdaki güzel düşünceleriniz için teşşekkür ederim..
Eski 22-02-2008, 10:00   #118
çupra
Miço

çupra kullanıcısının avatarı

bu ne ya benim rüyama girer bu balık asım abi senin sayende bi balığın ne kadar büyüye bileceğini de öğreniyoruz.gerçi bu resimdeki balık sınıfından çıkmış. balına desek daha doğru olur cümlemize rastgele sağlıcakla kalın.
çupra Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 23-02-2008, 22:49   #119
hamurabi
Çımacı

Varsayılan Erdal bey en baştan,en sonuna kadar okuyalım mı

Erdal bey şöyle sormuşsunuz:ilk olarak bu (resim sizmisiniz emin olmamakla beraber) emin olun ki Asım bey degil NEDEN:Asım bey resmin en üstünde yazdıgı gibi :Bizim yakaldığımız levreklerin bir tanesi...demiyor ki benim yakaladıgım levrekle ve benim oldugum foto diye.. degil ama Erdal bey,bence bu başlıgı en başından en sonu kadar okursanız herkesi daha iyi anlarız Erdal bey

Bu Dünyada Bırakacagın En Büyük Miras DÜRÜSTLÜKTÜR
hamurabi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 13-03-2008, 16:57   #120
sazancı18
Oltacı

herkeze rastgele ben murat çankırıdan 10 yaşımdan beri balık hastasıyım genellikle tuttugum balıklar sazan yayın levrek ve tatlısu kefali şuanda çalışmaktayım ve işlerim yogun oldugundan hafta sonları kaçamak yapıyorum genellikle çankırı çivarındaki göller ve göletlerde avlanıyorum arada gidersem kızılırmak tarafına yayın avına gidiyorum sizlerden alabalık hakkında bilgi almak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim herkeze selamlar sazancı18 msn adresim murro_pisiko@hotmail.com
sazancı18 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Sosyal Paylaşım

Konu Araçları
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları