Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > BALIK AVI > TATLI SU AVI

TATLI SU AVI Tatlı sularda olta ile yapılan avlar hakkında herşey.




Yanıtla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 23-07-2008, 19:30   #1
hakan25
Kaptan
 
Üyelik Tarihi: 01.02.08
Yaş: 63
Mesaj Sayısı: 369
Varsayılan

tebrikler aramıza hoşgeldiniz resim,anlatım çok güzel (devamına),afiyet olsun hamuru da anlatırsanız dahada güzel olacak en kötü avlarınızın böyle geçmesi dileğiyle rastgelsin..sevgiler..
__________________
hakan okur /istanbul 1962
hakan25 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Sponsored Links
Eski 24-07-2008, 13:49   #2
darkdream1977
Oltacı
 
darkdream1977 kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 22.07.08
Mesaj Sayısı: 7
Varsayılan

Alıntı:
hakan25 tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
tebrikler aramıza hoşgeldiniz resim,anlatım çok güzel (devamına),afiyet olsun hamuru da anlatırsanız dahada güzel olacak en kötü avlarınızın böyle geçmesi dileğiyle rastgelsin..sevgiler..
Hemen veriyim tarifi....

Bize lazım olan malzemeler yumurta beyaz un ve şeker.
Ama bence asıl canalıcı madde trabzon ekmeği tozu
Bu nasıl bir şeydir dediğinizi duyar gibiyim.
Hemen anlatıyım...
Mutlaka etrafınızda Trabzon Taş Fırın Ekmeği satan bir yerler vardır.
Hani yuvarlak kocaman ekmekler ve onları dilimleyen makinaların olduğu.
İşte öyle bir yere gidiyoruz ve makinanın ekmek keserken kırıntılarını biriktirdiği hazneden rica edip bir poşet alıyoruz.
Bu ekmek kırıntıları genelde ekmeğin sert olan kabuk kısmından oluşuyor.
Ama bunu elerseniz bolca galeta unu gibi bir toza kavuşursunuz.
İşte bende öyle yaptım,bir tanıdığın trabzon ekmeği kestiği makinasından bu kırıntıları aldım,eledim,yumurta ,azcık şeker ve beyaz unla karıştırdım.
Beyaz unu üçte 1 oranında koydum.
Ortaya kahverengi bir hamur çıktı.
Üstelik ekmek kabuğu tozundan yapıldığından olsagerek kancadanda kolay kolay düşmüyor ve kendine has güçlü bir kokusu var.
ben denemek için yapmıştım ve beklemediğim kadar güzel bir sonuç aldım.
Resmen saldırdı balıklar hamura.
Hamur bitince ekmeğe döndüm ama ne yalan söyleyim o kadar da randıman alamadım.
Birde arada önümü yine bu hamurla az miktarda yemledim.
İster nasip deyin,ister hamur işe yaradı diyin,sonuçta güzel bir av yaşattı bana o hamur.
İmkanınız varsa sizde deneyin ve sonucu bizle paylaşın.
Ayrıca bu ekmek tozu,beyaz un,yumurta ve şeker karışımlı hamura galeta unu,mısır unu vanilya gibi şeyler de eklenebilir.
Boili kullanan arkadaşlarda bunları biraz haşlarlarsa sanırım iyi boili olur.
hem koku salınımı güzel hemde dayanıklı.
ve sazanla dün hiç dayanamadılar
Umarım size faydası olur,
Herkese bol şans...
__________________
Selim -14 Kasım 1977 - Tokat (Samsun)

''Balık Sevdadır,Özlemdir,tutkudur,Her bi'şeydir''
darkdream1977 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Sosyal Paylaşım

Konu Araçları
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
aynalı genc balıkcı tunahan FOTOĞRAFLARIMIZ 12 27-10-2007 23:08
Aynalı Sazan balıkcı67 Tatlı Su Balıkları 22 29-08-2007 13:17
aynalı sazan karakayalı FOTOĞRAFLARIMIZ 9 10-10-2006 19:45
sazana bakın hele sssuvari Videolar 10 03-09-2006 09:54


Saat 00:37.