|
TATLI SU AVI Tatlı sularda olta ile yapılan avlar hakkında herşey. |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
|
![]() |
#1 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() tebrikler aramıza hoşgeldiniz resim,anlatım çok güzel (devamına),afiyet olsun hamuru da anlatırsanız dahada güzel olacak en kötü avlarınızın böyle geçmesi dileğiyle rastgelsin..sevgiler..
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | ||||
Oltacı ![]()
|
![]() Alıntı:
Bize lazım olan malzemeler yumurta beyaz un ve şeker. Ama bence asıl canalıcı madde trabzon ekmeği tozu Bu nasıl bir şeydir dediğinizi duyar gibiyim. Hemen anlatıyım... Mutlaka etrafınızda Trabzon Taş Fırın Ekmeği satan bir yerler vardır. Hani yuvarlak kocaman ekmekler ve onları dilimleyen makinaların olduğu. İşte öyle bir yere gidiyoruz ve makinanın ekmek keserken kırıntılarını biriktirdiği hazneden rica edip bir poşet alıyoruz. Bu ekmek kırıntıları genelde ekmeğin sert olan kabuk kısmından oluşuyor. Ama bunu elerseniz bolca galeta unu gibi bir toza kavuşursunuz. İşte bende öyle yaptım,bir tanıdığın trabzon ekmeği kestiği makinasından bu kırıntıları aldım,eledim,yumurta ,azcık şeker ve beyaz unla karıştırdım. Beyaz unu üçte 1 oranında koydum. Ortaya kahverengi bir hamur çıktı. Üstelik ekmek kabuğu tozundan yapıldığından olsagerek kancadanda kolay kolay düşmüyor ve kendine has güçlü bir kokusu var. ben denemek için yapmıştım ve beklemediğim kadar güzel bir sonuç aldım. Resmen saldırdı balıklar hamura. Hamur bitince ekmeğe döndüm ama ne yalan söyleyim o kadar da randıman alamadım. Birde arada önümü yine bu hamurla az miktarda yemledim. İster nasip deyin,ister hamur işe yaradı diyin,sonuçta güzel bir av yaşattı bana o hamur. İmkanınız varsa sizde deneyin ve sonucu bizle paylaşın. Ayrıca bu ekmek tozu,beyaz un,yumurta ve şeker karışımlı hamura galeta unu,mısır unu vanilya gibi şeyler de eklenebilir. Boili kullanan arkadaşlarda bunları biraz haşlarlarsa sanırım iyi boili olur. hem koku salınımı güzel hemde dayanıklı. ve sazanla dün hiç dayanamadılar Umarım size faydası olur, Herkese bol şans...
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
aynalı | genc balıkcı tunahan | FOTOĞRAFLARIMIZ | 12 | 27-10-2007 23:08 |
Aynalı Sazan | balıkcı67 | Tatlı Su Balıkları | 22 | 29-08-2007 13:17 |