![]() |
#1 | |||
Kaptan ![]()
|
![]() --------------------------------------------------------------------------------
Daha önce başka yerlerde paylaştığım bu konuyu sizinlede paylaşmak istedim. Bütün oltacılara bir hatıram olsun.Kullandıkça beni hatırlarlar.Oltanızın gece balık vurduğunda sesli uyarı işini zille halledersiniz.Ama birden fazla olta varsa hangi olta vuruyor diye bakar durursunuz.Bu meseleyi halletmek için işte size bir kısa yol.Birde sazancılara çok faydası var. çünkü uzaktaki oltanın zil sesi bazen duyulmayabilir. Oltanızın ucuna bisiklet parçası veya aksesuar satan dükkanlardan motorsiklet veye bisikletlerin tekerleklerine takılan sibop lambalarından takın.(Bu lambaların sürekli yananıda var siz sallayınca yananlardan alacaksınız.)Bu lambanın özelliği içindeki düzenekle harekete karşı duyarlı olması.Balık oltaya vurunca bu lamba yanacak birkaç defe flaşör yaptıktan sonra otomatik sönecek.Balık devamlı vurursa devamlı yanar.Bu lambayı oltanızın ucuna bir parça lastikle kolayca tutturabilirsiniz.Yada kamış zilleri mandallı olduğu için lambayı zile tutturursanız hem ses hemde ışıklı uyarı elde edersiniz.Lambanın fiyatını unutmadan yazayım çifti 2.5-3 ytl.Hazırını yapıp satanlarda var.Ama en güzeli kendi yaptığımız tabii ki.Saygı ve sevgilerimle . ![]()
Kamil Bu mesaj en son " 25-01-2010 " tarihinde saat 00:20 itibariyle Kamil ESEN tarafından düzenlenmiştir.... |
|||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() kamil kardeşim antalyadan ben ocakçı ali .aslen bende manisa ulucamiliyim tanıştığımıza memnun oldum resimde gösterdiğin buluş gercekten harika saygılarımla
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |||
Kaptan
|
![]() Kamil abi paylaşım için teşekkürler..
Emeklerine sağlık.. İlk fırsatta bunlardan 4 tane yapacağım söz.. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |||
Kaptan ![]()
|
![]() Kamil abi ellerine sağlık.
İlk fırsatta denemeye çalışacağım. Paylaşım için teşekkürler.
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||||
Üstad
|
![]() Kamil kardeşim paylaşımın çok güzel. Hele kıyı avcıları için bulunmaz bir paylaşım. umarım çok işlerine yarayacaktır.
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |||
Kaptan ![]()
|
![]() paylaşım ıcın tskler.. avınız daım olsun
![]() |
![]() |
#7 | |||
Kaptan ![]()
|
![]() paylaşım için teşekkürler çok pratik bir çözüm
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |||
Kaptan
|
![]() Canım abim bu buluşunu ilk kullandığın zaman aklıma geldi şimdi.seninle ve öner abimle foçada tanışmıştık ilk ozaman ah gidi günler ahhh..
paylaşım için teşekkürler... |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||||
Miço ![]()
|
![]() Kamil abi icat çok güzel gece avlarında çok işe yarayacağı kesin,teşekkürler.
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||||
Coast Guard. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Kamil abi gerçekten çok güzel bir sistem ama bahsettiğin ampulü nasıl temin edebiliceğimizi tam olarak anlıyamadım.
Paylaşım için teşekkür ederim abi.
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Balık Ve Balıkçılığa Ait Bütün Terimler | Necati ARAT | Amatör Balık Avı nedir nasıl yapılır? | 15 | 01-02-2010 10:47 |
Oltacılara 1 Mayıs muamelesi olmasın | levrek | Resmi Avcılık Duyuruları | 1 | 15-05-2008 21:07 |
bu ses ve görüntü bütün balıkçıları dinlerdiriyomuş deneyelim | serkan arslan | Videolar | 2 | 01-09-2006 21:35 |
Balık Ve Balıkçılığa Ait Bütün Terimler | Bir Dost | Denizcilik Terimleri | 7 | 08-07-2006 09:28 |