Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > BALIK AVI > DENİZ AVI KARADAN > Deneyimler-Anılar ,Avlak Bölgeleri-Haritalar

Yanıtla

Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 14-03-2006, 03:26   #41
ilhanmania
Miço

ilhanmania kullanıcısının avatarı

katiti vallahi su yer için hem oltanın takılmayacagı hem av için iyi bir olta çesıdı bulsam çok iyi olacak...yaz için butun hayalim bunun ustune...

1988/kocaeli
ilhanmania Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Sponsored Links
Eski 14-03-2006, 04:08   #42
balıkcı
Kaptan

balıkcı kullanıcısının avatarı

Mertciğim çelik tel yerine çok iyi kevlardan yapılmış örgü ipler var bunlarla tatlısuda levrek yani sudak avlıyoruz denizdeki levrek içinde geçerli olabilir bu örgü ipler benim deneyimim yok deniz levreğinde,bende öğrenmek için soruyorum ama daha değişik sistemlerle de av şekilleri bulmalıyız mesela 10-15 gr lık bir şamandıra ile yapacağımız bir sistem hem yem balığını yormaz hemde balık çok gezeceği için levreğin balığı bulmasını daha çok kolaylaştırır denemek lazım denemeden bir şey söylemek yanlış olur diye düşünüyorum balığın çatlamasına gelince bu niçin gerçekleşiyor onu da bilmeli bende canlı balıkla turna avladım terkosta,balığa hiç bir şey olmadı denizde durum değişirmi onu bilemem ama sen diyorsan doğrudur.
balıkcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 14-03-2006, 04:52   #43
katiti
Kaptan

katiti kullanıcısının avatarı

Selim Abi estağfurullah, ben diyorsam doğrudur değil, hep birlikte doğru birşeyler bulmaya çalışıyoruz.

benim tarif ettiğim sistemler bırakma üzerine kuruludur. yani oltayı atar, sonra gider başka işle uğraşır, arada yoklarsınız ya da akşamüstü atar gider sabah toplarsınız. o nedenle de balığın alıp dibe doğru sürüklemeye çalışacağı büyüklükteki şamandıralar balığı daha çok yoracaktır bana göre. tabii kullanılan yem balığının büyüklüğü de önemli.10-15 g'lık şamandıralarla böyle bir sorun zaten olmaz bana göre de, ama o şamandıra da kullanım amacını (balığın dibe, taşların arasına kaçmasını önlemek) sağlamaz gibi geliyor bana.

tatlı su konusunda birşey diyemem, bilmiyorum ama siz turnada canlı balıkla at-çek yapıyorsunuz sanıyorum.

açıkçası ben bugüne kadar bırakmalarda hep şamandırasız sistem kullandım. çok da tercih ettiğim bir yöntem değildir. ben genelde oltanın elimde olmasını severim çünkü .

Navigare necesse est...

2 metre de derindir, 20 metre de derindir...
katiti Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 14-03-2006, 05:07   #44
ilhanmania
Miço

zaten bende karagoze atarken içeride bol akya ve levrek olduu için bir yandanda boyle bır canlı balık atmak istiyorum..başka turlu levrek yakalamak çok zor,,senelerdir daha iri bir levrek yakalamadım...ama bır turku kafama yatan olta seklı bulamıorum...bu yusden siz usta balıkçlardan yardım ıstıyorum....

1988/kocaeli
Eski 14-03-2006, 05:31   #45
balıkcı
Kaptan

balıkcı kullanıcısının avatarı

Mert kardeşim ben şu yönden sen diyorsan doğrudur dedim çünki sen ve arkadaşlar tahminimce bir çok kere levrek avında bulundunuz benim hiç bir deneyimim yok tabiki kitaplardan ve DVD lerden öğrendiğim bilgiler var ama sadece teori,suda denemişliğim yok deniz levreği ile sistemleri tabiki benden daha iyi bileceksin kardeşim,ben zaten her zaman belirtiyorum deniz avında sitedeki dostlarımdan çok öğreneceğim var.
balıkcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 14-03-2006, 06:35   #46
katiti
Kaptan

Selim Abi keşke senin bize tatlı suda anlattıklarının yüzde birini anlatacak kadar bilgim olsaydı, ama yine de teşekkürler ...

Alıntı:
ilhanmania tafarından gönderildi
zaten bende karagoze atarken içeride bol akya ve levrek olduu için bir yandanda boyle bır canlı balık atmak istiyorum..başka turlu levrek yakalamak çok zor,,senelerdir daha iri bir levrek yakalamadım...ama bır turku kafama yatan olta seklı bulamıorum...bu yusden siz usta balıkçlardan yardım ıstıyorum....
Çağdaş akya ve levrek bolsa bırakmanın yanında yapay balık ya da silikonla at-çek de deneyebilirsin. Ben şimdilik o taraflarda hiç akya ve levreğe rastlamadım (dalarken) ama bu tamamen benim av stilimin yanlış olmasından kaynaklanıyor sanırım. çünkü dip yapısı vs. itibariyle levrek yapması gereken bir yer. bu yaz inşallah daha doğru bir teknikle ben de güzel avlar yapacağım. ayrıca güzel mırmır ve çipura da var arada, aklında olsun...

Navigare necesse est...

Eski 14-03-2006, 06:57   #47
ilhanmania
Miço

ewt abi haklısın gusell çipura mırmır da yapıo...ama ben kafayı levrege taktım bikere :d tam kafama yatıcak uygun bir yöntem bulsam içim rahatlıcak walla...

1988/kocaeli
Eski 14-03-2006, 10:53   #48
ilhanmania
Miço

aklıma bsy geldi..ben orda aynı sekılde samandıra ve sarma kıbrıs atıodum olta kıyıya gelmıodu...akıntı karsı kıyıya dogru..koy olduu için...yani sadece top zargana şamandırasıyla atsam nasıl olur...

1988/kocaeli
Eski 14-03-2006, 16:32   #49
katiti
Kaptan

Çağdaş zaten ilk tarif edilen sabit olmayan şamandıralı sistemde o tarz bir şamandıra kullanılyorsun, olur yani...

Navigare necesse est...

Eski 14-03-2006, 20:31   #50
ilhanmania
Miço

bu tur samandıralardan levrek urkmuo diymi,,yani beyaz top şamamdıra kullansam...

1988/kocaeli
Yanıtla

Sosyal Paylaşım

Konu Araçları
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları