|
TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER Güncel olaylar hakkında... |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#21 | ||||||
ADMİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Alıntı:
Böyle bir saçmalığa inanmamalıyız diye düşünüyorum.
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#22 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
Ben de aynen sözlerinize katılıyorum. Olacaksa olur. Hayat devam ediyor. Kendimizi kasarak sadece sinir hastası oluruz. Paranoyanın gereği yok. Deprem olduğu anda doğru davranışları gösteriyorsak bu kafidir... Saygılar....
![]() |
![]() |
#23 | ||
Guest
|
![]() Niksarlı deprem korkusu ilçeyi boşalttı
Soner KAVAK- Yüksel MENEKŞE/NİKSAR (Tokat), (DHA) Tokat'ın Niksar İlçesi'nde güneş tutulmasından sonra deprem olacağı yönünde kulaktan kulağa hızla yayılan söylenti nedeniyle halk ilçeyi boşalttı. İlçenin bir bölümü günler öncesinden kurulan çadırlara yerleşirken, dün gece de söylentilerin artması üzerine halk araçlarıyla Çamiçi Yaylası ile Tokat'taki yakınlarına gitmek üzere yola çıkanca karayolunda uzun kuyruklar oluştu. Niksar İlçesi'nde çok sayıda kişi, günler öncesinden evlerinin bahçeleri ile açık alanlara çadırlarını kurdu. Bazı kişiler bu çadırlara hemen taşınırken, çoğu kişi evlerinde kaldı. Niksarlılar, güneş tutulmasının gerçekleşmesi ardından ise çadırlara geçti. Çadırlarına soba kuran, yataklarını getiren aileler 5-6 kişi bir arada kalmaya başladı. Elazığ Fırat Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof.Dr. Musatfa Yıldırım'ın “Güneş tutulması sonrasında 3-10 nisan tarihleri arasında 6.8-7.2 büyüklüğünde deprem olacak” iddiası üzerine, günlerdir tedirgin olan halk, gece saat 22.30 sıralarında yayılan “Reşadiye İlçesi'nde kaplıcanın suları ısındı, su seviyesi arttı. Deprem geliyor” söylentisi ile korkuya kapıldı. Bu söylenti sadece dakikalar içersinde 45 bin nüfuslu tüm ilçeye yayıldı. İlçede yüzlerce vatandaş günler öncesinden kurdukları çadırda yaşamaya başlamıştı. Herşeye rağmen evlerinde kalan vatandaşlar ise bu söylenti üzerine paniğe kapıldı. Niksarlıların büyük bölümü otomobilleriyle şehri terk edip, Tokat ve çevre illerdeki yakınlarının yanına gitmek üzere yola çıktı. Çok sayıda vatandaş da, depremde hasar görmeyeceğini düşündüğü Çamiçi Yaylası’ndaki evlerine gitti. POLİS, TALAN VE HIRSIZLIĞA ÖNLEM ALDI Şehirden ayrılmayan, çadırı olmayan vatandaşlar da araçlarıyla açık arazilere gidip, geceyi araçlarında geçirdi. İlçede yaşanan bu panik havası nedeniyle Emniyet Müdürüğlü'nde tüm izinler kaldırıldı, izinli olan personel göreve çağrılarak, boşalan mahallelerde hırsızlık ve talan olaylarına karşı önlem alındı. Polis, sokakta bekleyen vatandaşları da evlerine dönmeleri için ikna etmeye çalıştı. |
||
![]() |
![]() |
#24 | |||||
|
![]() Bir bilim kurumu nasıl olurda böyle bir saçmalık ortaya atar anlayamıyorum
çok üzücü
![]() |
![]() |
#25 | |||||
Miço ![]()
|
![]() Alıntı:
![]() ACABA!!!
![]() |
![]() |
#26 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Arkadaşlar,
Güneş tutulması muhteşem bir olay. Son tutulmayı elime geçen bir röntgen filminin karanlık bölgesini kullanarak izledim. İnanın, bu tüm olumsuz şeyler aklımdan geçti.. Fakat asıl tuhaflık gün ortasında zifiri karanlık olması. Bu kasvet bile yetiyor olumsuz düşünmeye. Depremler ile güneş veya ay tutulmaları arasında direkt bir bağ olmadığını söyleyenler de bilim adamları. Doğrusu, hangisine inanacağımızı şaşırdık. Umarım Serkan'ın bizlere ilettiği habere kaynak olan profesör hatalı bir hesap yapmış veya yanlış bir kanıya kapılmış olsun. Ülkemizin gerçeği olan depreme yeterince hazır olmadığımız düşünülürse, bunu dilemekten başka çaremiz yok gibi... Saygılarımla....
![]() |
![]() |
#27 | |||||
|
![]() Volkancım İzmir'de biliyorsun ekim ayında bir deprem fırtınası yaşadık. Ama biraz bilinçli olduktan sonra bence depremden korkmaya gerek yok. Tabiki yaratılış itibari ile herkeste ölüm korkusu vardır. Hele ki ülkemizde olan olaylarıda göz önüne alırsak deprem gerçekten insanı fazlasıyla korkutmaya yetecek bir afet. Ama ne olursa olsun soğuk kanlı ve bilinçli şekilde hareket etmeliyiz.
Ve artık şunu kafamıza yazmalıyız güneş tutulması ile deprem arasında bir bağ yok. Bunu ben söylemiyorum bilim adamları söylüyor bu işe yıllarını veren araştıran insanlar söylüyor. Allah hiç birimize deprem yüzü göstermesin. Saygılar
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Alanyada derinlerden haber var | erkepli | DENİZ AVI (TEKNEDEN) | 14 | 24-09-2009 11:50 |
ilginç haber.. | pene | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 2 | 22-08-2007 21:51 |
iyi haber | mufi | Tabiatı ve Canlıları Koruma | 1 | 11-05-2007 06:55 |
Mutlu Bir Haber | rüzgar2 | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 12 | 28-04-2006 06:11 |
Kötü Haber | levrek | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 2 | 08-04-2006 16:04 |