|
Tanışma Üyelerimizle tanışıp kaynaşabileceğimiz bölüm. |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#91 | |||||
Miço ![]()
|
![]() asım abi yazını ilk satırlarında üreyebilen bir tür olan sudak balığını örnek veriyo ve hibrit çizgili levrek diye devam ediyo acaba hibritlerde kendi arasında ayrım gösteriyomu? bodrum güvercinlikte tesis çevrelerinde bizim levrek ten farklı bi levrek daha çıkıyomuş. en kısa zamanda durumu öğrenip sizlerle paylaşıcam.sağlıcakla kalın cümlemize rastgele!
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#92 | |||||
Miço ![]()
|
![]() Hibrit çizgili levrek predatör bir balıktır ve diğer balık populasyonları üzerinde etkilidir. Aynı ortama stoklandıklarında diğer karnivor türlerin besinlerine ortak olur ve onların gelişiminde yavaşlamaya neden olurlar. Bu durum bazı türlerin ağırlık ve boyca önemli artışlar göstermesine neden olabilirken, bazı türlerin populasyonlarında azalma meydana getirmektedir. Bilinçsiz ve gelişigüzel olarak doğaya bırakılması doğal populasyonların özelliklerini değiştirici etki yapabilmektedir. Ayrıca, saf türlerle çiftleşerek melez soyların doğal sularda çoğalması ve saf türlerin zamanla ortadan kalkması gibi önemli riskler taşımaktadır.
![]() |
![]() |
#93 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
YEMLİ OLTA İLE KIYIDAN LEVREK AVCILIĞI Son derece akıllı ve meraklı olan bu balık genelde çırpıntılı havayı çok sever….Durgun havalarda kendini güvenli mekanlarda saklar iken; havanın oynamaya başlaması ile avlanmaya başlamaktadır….Avlanabilmesi, genelde sabah erken saatlerde gün yeni ağarır iken tekneden sırtı çekerek ile olabileceği gibi; Uygun havada karadan da avlanılabinir…. Ben bunca yıllık yaşamımda Levreği ”genelde” sert esen poyrazda / Kıyıya doğru köpürerek gelen dalgalar” arasından aldım…Mesafe de kıyıya oldukça yakın bir mesafe olmuştur….Çünkü, Levrek sahile köpüre köpüre gelen dalgalar arasında ”karnı taşa/yere” deyecek kadar kıyıya yaklaşarak; dalgaların havalandırdığı kıyı zemininde ortaya çıkan küçük deniz canlılarına da düşkündür… Benim avlandığım stil ve yönteme göre olmaz ise olmaz iki tane kural olmuştur: 1- Karanlık yani gece ortamı 2- Denizin karaya doğru köpürerek gelmesi… Eğer avlanma ortamında,deniz sakin ise Levreği bulma olasılığınız nerede ise ‘‘Sıfır” olacaktır… Şimdi gelelim avlanma takım ve yem usullerine : Yem olarak genelde Buru kurdu veya mamun tercih etmekteyim…Havanın aşırı güzgarlı olması nedeniyle Kasnağa sarılı ana bedenin karışmaması için 0.50 veya 0,60 mm misina kullanırım.Fırdöndüden sonra gelen takımda ise 2 köstek ve 0,40 lık misinayı tercih ederim…Dipde yer alan kurşun için ise; dalgaların takımı geri getirmesini engellemek için 0.100 gr lık kurşun iyi olmaktadır… Birde levreği bekliyeceğim ortam mutlaka kumsal sahil şeridi olmaktadır…Dibi kayalık olan bir zeminde bu tür avcılığı hiç yapmadım..El oltasını attıkdan sonra, boşluğu alır iken ; bir yandan da elimdeki misina yardımı ile zemini okumaya çalışırım…Kumluk zeminde takım, kurşun en arkada olmak kaydı ile bana doğru rahatça gelir iken; kıyıya yaklaştıkça fındık/ceviz büyüklüğünde olan bölüme geldiğinde ise ; kurşunun çıkardığı tıkırtıları hissettiğiniz anda orada beklemek lazım….İşte Levrek bu bölgede gezmektedir……Eğer bu bölgeyi tam olarak bulamaz iseniz, Levrek alma olasılığınız daha az olacaktır… Takımı attınız…Boşluğunu aldınız….Tıkırtı yapan zemini de buldunuz ve artık Levreği bekliyorsunuz…..Eğer balık yemi bir-iki hamlede alır ise bu genelde levreğin küçüğü plan İspendek olmaktadır….Eğer Yemi bir defa da alan olur ise…Ve hatta, siz onu çeker iken balık yüzler ise..Bilin ki bunun kilo üstü olma olasılığı yüksektir… Bu tür balıklar genelde sürü halinde gezdiğinden, arka arkaya çabuk davranıp bir kaç tane alma olasılığınız bayağı yüksektir….Ondan sonra tekrar uzun bir süre bekleyiş başlıyacaktır
![]() |
![]() |
#94 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() sevgili arm59 ben gece ve beyaz slikon ile aldım. İlginç bir haber daha ; karpuzkaldıran askeri kampının içinden(yasak bölge kimse giremiyor) gece gündüz hiç farketmiyor hemen hemen her gün 5-6 kiloluk levrekler ve arada irice kuzu alıyorlar. Ama takım canlı kefal takımı.
Asım abi dediğin gibi kurtla dün gece 0,75 kg luk bir levrek daha aldım. Ama balığın vurduğunu bile anlayamadım. O bölgede denizdeki dalga nehrin akıntısıyla karışıyor içerisi çorba gibi. Bu yüzden balığın geldiğini tesadüfen çekerken anlayabildim. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#95 | ||||
Organizatör
|
![]() Sevgili Awesome john bizi bilgi ve tecrübenizden eksik etmeyin, sizin sporcu kimliğinizle videolarınızda vardır sanıyorum. çizgiliyi yakalayıp salarken, bu görüntülerinizi bekliyoruz.. sevgi ve saygılarımla..
![]() |
![]() |
#96 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() Adana'cım .. güzel videolar var hepsi eski hanımda... ona bir telefın ediğim istiğim sonra youtube'e koyarım biraz gülersiniz... zaman lazım ama şimdiden yavaş yavaş başlarım..
Awesome John Asım Can !955 New York / Marmaris Çok ciiddi şekilde tedaviye muhtaç bir balık hastası ![]() Terchi süni yem prezantasyonu, ama gerektiği zaman Naturel yem kulanırım. Canlı yemden kaçınırım. Balık tutmak bir spor dur, tutkulu güzel bir spor, temiz hava macera teknik konsantrasyon ve güzel dostluklar. Hayyat hedefim 30 kiloluk levrekleri tekrar Türkiyede görmek ![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |||||
Miço ![]()
|
![]() Asım abi seni aramizda gormekten Onur duyduk.Yazilarini tecrubelerini dort gozle bekliyoruz.Saygilar Sevgiler.
![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |||
Kaptan ![]()
|
![]() Aramıza hoşgeldiniz...paylaşımlarınızı bekliyoruz...
![]() |
![]() |
![]() |
#99 | ||||
Organizatör
|
![]() Asım ustam, eski hanım, eski video
![]()
![]() |
![]() |
#100 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() asım can usta sizin bilgileriniz bizim için deneyimdir sevgiler saygılar..
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
herkese merhaba | kingdiver | Tanışma | 15 | 01-02-2010 09:52 |
Herkese Merhaba | mehmetantalya | Tanışma | 7 | 31-12-2008 14:51 |