![]() |
#91 | ||||||
ADMİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Alıntı:
Kamışın karbon olması hafiflik ve sağlamlık sağlar fakat bulutlu havalarda paratoner gibi yıldırımı çekebilir bu konuya dikkat edin. Parça sayısı pek birşey değiştirmez sanırım şimdilik bu dolgu uç ve parça sayısı 2. planda kalsın. Mantar gövde ise süngere göre daha konforlu olur diye düşünüyorum sünger saplılar benim içimi gıcıklamıştır hep ![]() Makina konusunda bişey diyemiycem ama biraz daha bütçe ayırabilirseniz 35-36 ytl ye albanın delta 60 modeli var kendim kullanıyorum gayet güzel çaparidede kullandım dip oltasındada hepsinde iyi sonuç verdi tavsiye edebilirim. Misina 0,35 olduğu için pek pahallıya kaçmaya gerek yok normal alba star misinalarda iş görebilir 1 ytl civarı oluyor onlar. Kurşun konusunu selim abi çok güzel açıklamış bana söylenecek birşey bırakmamış. Fındöndü farketmez hepsi olur ![]() Çapari için ise doğru seçim mi onu balık bilir ![]() Yanlışım varsa abilerim gerekli düzeltmeyi yapıcaktır.
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#92 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
![]() |
![]() |
#93 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Birde karbon kamışlar hakkında bir kaç satır yazmak istiyorum,,,bir kere her karbon kamış iyidir diye bir şey yok,bu gün 10 euroyadan 1000 euroya hatta üstüne karbon kamış mevcut,iyi bir kamışı ucuza almak çok zor,bende bulunan kamışların %80 karbon kamışlar bu kamışlar yazdığım gibi 20 eurodan 200 euroya kadar değişik meblalarla alınmış kamışlar,8 tane spin kamışın her birinin aksiyonu atarı değişik,bunların içinde en çok geçenlerde almış olduğum SPORTEX KEV TURBO SPIN doğrusu en pahalı olanda bu kamışım atarı 0-30gr boy 2,75m ağırlığı 210 gr bu kamışla hiç korkmadan 50 gr atabilirsin bu sadece sportexe ait bir olay,her kamış üreticisi üzerindeki atarının üstüne çıkmamanızı tavsiye eder,sportex başka,son olarak şunu eklemek istiyorum,maddi olananağı olan arkadaşlar iyi karbon kamış alsınlar,yok olanağı iyi olmayanlarda sağlam yapılmış kamışlar alsın bu karbonda olabilir fiberglasda.
![]() |
![]() |
#94 | ||
Guest
|
![]() at çek bu ağırlıkla dediğin gibi akıl karı değil..yapanları tebrik ederim...
selim abi...nehirlerin denize karıştığı alanlarda kurşun çok rahat alıp başını gidebiliyor...tabi istanbulda nasıldır bilemem...burada bu tipyerlerde işi bilenler kurşunun asla dipte bi yerlerde sabit kalmasını istemezler...ki zaten 500 gr. kurşunda kullansanız akıntı alıp kıyıya yanaştırıyor...öyleyse zaten bu tip yerlerde(nehirlerin deniz karıştığı) çok ağır kurşunları kullanmanızın pek anlamı kalmıyor...bu tip yerlerde at çek yapar gibi sürekli oltayı çalıştırmak gerekiyor...olta kıyıya yanaşınca tekrar atıyorsunuz... rastgelsin... |
||
![]() |
![]() |
#95 | ||||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
Genel olarak bu fiyata uygun olabilecek bir takım diyebiliriz sanırım...
![]() |
![]() |
#96 | |||||
ADMİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() 290 Metre atma gibi bir şansınız olmayacağı için alta 100 metre 0.40 misina sarıp üzerine 100 metre 0.35 sarmak daha mantıklı olur düşüncesindeyim. Az misina sarıldığında kafadan kayması zor olduğu için sürtünmeden mesafe kaybı yaşanıyor tecrübeyle sabittir
![]()
![]() |
![]() |
#97 | |||||
Oltacı ![]()
|
![]() Yorumlarınız için çok teşekkürler.Anladığım kadarıyla bu olta setine OK'i veriyorsunuz.Bu arada Sarayburnu'nda hemen hemen yılın her zamanı müthiş bir akıntı vardır.Dediğiniz gibi at çek olayı burada geçerli oluyor...
![]() |
![]() |
#98 | |||||
Oltacı ![]()
|
![]() Bu arada uyarılarınıza kulak verdim ve daha iyi modeller alma yoluna gitmeye karar verdim
Kamış:3234 leader kamış 400cm Makine:Albastar Beta 60 makine. Tekrar teşekkürler...
![]() |
![]() |
#99 | |||||
Oltacı ![]()
|
![]() Tekrar merhaba herkese.Bir sorum daha olacak sizlere.Kamış boyu çok önemlimidr.Aynı model bi kamışta 3m ile 4m olanı arasındaki farklar nelerdir.Hangisi daha avantajlıdır?Şimdiden teşekkürler...
![]() |
![]() |
#100 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
ben uzun zamandanberi kamış kullanıyorum. ve denizde en ideali 3 mt. dir. atçek de 2.75 de düşünülebilir. birde makinayı bağladığın en dipteki parçada halka olmasın. atışta misinanın çabuk açılmasını zorlaştırıyor. mümkünse olursa halkaları geniş olanları tercih et. selamlar.
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Hangi GPS ? | Wetblue | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 1 | 05-06-2009 06:26 |
hangi balık hangi denizde | mufi | Deniz Balıkları | 3 | 04-01-2008 21:11 |
Hangi Marka? | Egeli | ZIPKINLA SUALTI AVI | 15 | 12-03-2007 14:20 |
Hangi Baharat ve Ot Hangi Balıkla Gider? | mustfer | Balık Yemekleri | 1 | 21-01-2006 05:43 |