Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > SOHBET ve EĞLENCE > FOTOĞRAFLARIMIZ

FOTOĞRAFLARIMIZ Her türlü balık avın fotoğraflarını yayınlayabiliceğimiz bölüm.

Yanıtla

Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 05-02-2007, 13:05   #11
Uzm.Dr.Rastgele
Guest

Varsayılan Bunlarda...

Bana göre bu resimde yer alan balıkların her ikisininde deniz çuprası olduğu yönünde bir izlenim uyandı.Gerek yanaklarındaki bariz renk ve gerekse yan yüzgeçlerin uzunluğu yönünden....Ama üstte yer alan balığın vucut formundaki deformasyon nedeniyle tam bir şey diyemiyorum.Çok eskiden havuzdan kaçmış balıkta olabilir, veya doğuşdan beden şekli öylede olabilir....

En son olarak ve en önemli olarak şunu söylüyebilirim.......

-Ne olursa olsun, benim tuttuğum çupra olsun....

Çünkü hamlıktan fenalık geldi artık. Ah bu iğdeler......Kahretsin bir türlü açmak bilmedi...
(Aslında iğdelerin açmaya başlamasıı, bize baharın oturduğunun ve balığın kıyıya yürüdüğünün işareti olarak algılıyabiliriz....)
  Alıntı Yaparak Cevapla
Sponsored Links
Eski 05-02-2007, 14:45   #12
gokseldbuga
Guest

Son resimden bahsediyor isek ki ben onu kasdetmiştim, içinde 2 tane deniz olabilecek çipura var, gerisi çiftlik. Balığın parlaması, beyaz olması vs, kabul etmekle beraber fotoğrafın çekilişini de hesaba katmanız gerekir, ben size öyle bir ışık açısı veya flaş patlatırım cam gibi parlar, tabii bu benim görüşüm
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-02-2007, 14:49   #13
gokseldbuga
Guest

2. resimdekilerin ikisi de deniz
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-02-2007, 18:05   #14
Rauf
Guest

Alıntı:
Uzm.Dr.Rastgele tafarından gönderildi
Çiftlik çuprası:

1-Rengi deniz balığının rengi gibi açık beyaz renge yakın olmaz, mat olur.
2-Yanağındaki pembelik,eskilerinde alyanak diye tanımladığı renk yerine,çiftlik çuprasında bu renk sarıya veya belirli belirsiz biraz portakal rengine benzer.
3-Kafa yapısı ve bedenine göre daha orantısız olarak büyükdür.Beden şiş ve tıknaz formundadır.Kuyruk ve yüzgeçler deniz çuprası kadar geniş ve doğal değidir.
4-Çoğu çiftlik çuprasının beden yapısına bakıldığında.deniz çuprasındaki o dizayn ve uyum görülemez.Hatta bazılarının bel omurgalarında eğri büğrülük görülebilir.

% 100 Denzi çuprası:
1- İster lidaki olsun ,isterse takoz çupra olsun;mutlaka yanaklarında ''gurup rengini '' andıran bir doğal pembeleik/kırmızılık vardır.
2-Renk berrak bir renk olup,balığın renginin berraklığı ve beyazlığı çiftlik çuprası ile deniz çuprasını yanyana koyunca adeta göz kamaştırır.
3-Vucudu kafaya göre uyumlu olup;Kuyruk genişliği ve yüzgeçlerin genişliği ilk bakışda farkedilecek kadar aşikardır.

Malum olduğu üzere bir çok yöremizde,balık çiftlikleri vardır.Bu balık çiftliklerinden gerek ''Boylama'' yapılır iken,gerekse ''Hasat'' yapılırken veya hava şartları sonunda yaşanan olumsuzluklar nedeniyle,ister istemez denize doğal ortama balık kaçmaktadır.

Tutulan bir çupra eğer yakın bir zaman da kafesden kaçmış ise,hemen hemen
yüzde yüz kafes balığın özelliğini taşıdığı net olarak görülebilir.Kafesden kaçan bir balık eğer bir şekilde yakalanmayıp doğal ortamda beslenmeye başlar ise; ilk önce karşılaştığı bu doğal ortamdaki beslenme çeşidinden dolayı rengi açılamaya başlar.Ama yanağında yer alan o doğal rengin yerini alması ve tam bir deniz çuprası beden yapısına sahip olmas için belki aylar geçmesi gerektiği kanaatindeyim.

Hepimizinde deneyimlerimizden bildiğimiz gibi doğal deniz ortamı çuprasının bedeni tombiş ve şiş değildir.Aksine zayıf dır.

Şimdi bu yorumlar ışığında sizlerde rahatça deniz veya havuz çuprasını ayıt edebileceğinizi sanıyorum.
Bana göre bunlar tam deniz çuprası olduğunu tahmin ettiğim balıklar.

Yukarıdaki resmi ben göndermiştim maalesef ben ntutmamıştım focalı bir balıkcı dostum tutmuş bana yollamıştı selamlar İshak ustamın konu hakkındaki yazısından sonra niye cıpra uzmanı olduğu anlaşıldı selamlar.
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-02-2007, 18:12   #15
Güven ÖZYELDAN
Guest

abicim çeksek şöle bir kaç cupi ben onları yerken ayır ederimde tutamadığımız için yorum yapamıyorum adocum sende fazla bakma o resimlere gözlerden ve kalpten olmayasın allah muhafaza ......
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-02-2007, 21:24   #16
ADNAN
Organizatör

ADNAN kullanıcısının avatarı

Varsayılan çipu

hehe hee bu hafta sonu kimse balığa çıkamadı, belli oldu herkez balık resimleri arıyormuşşş, herkez 2-3 üncü resimlere bakıyor 1 numardakiler bizim karaburun avımızdan ahhh anılar...diğerleri bak bak geç
Eski 05-02-2007, 21:28   #17
ADNAN
Organizatör

ADNAN kullanıcısının avatarı

Varsayılan çipu

arkadaşlar, 4. resim kasa içindekiler bence deniz sanılsın diye içine istavrit atmışlar. bence aslanlar gibi havuz ...
Eski 05-02-2007, 21:44   #18
gokseldbuga
Guest

o da üreme adnan abicim:camoka:
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-02-2007, 21:53   #19
Taygun KOCABIYIK
ADMİN

Taygun KOCABIYIK kullanıcısının avatarı

Alıntı:
ADNAN tafarından gönderildi
arkadaşlar, 4. resim kasa içindekiler bence deniz sanılsın diye içine istavrit atmışlar. bence aslanlar gibi havuz ...
Havuz mavuz sen o kadar çuprayı balıkçı tezgahının dışında bir yerde gördün mü abicim tutan tutmuş biz ne kadar tırmaladıysak olmadı inşallah havalar hafif ısınınca tutucaz

Her türlü sorun, soru ve iletişim için
-www.facebook.com/taygun.kocabiyik
Taygun KOCABIYIK Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-02-2007, 22:36   #20
Rauf
Guest

Alıntı:
ADNAN tafarından gönderildi

adnancım maalesef onlar havuz değil (4resim) bundan2 ay evveldi yanılmıyorsam sen dahil msn den konuşurken cıpralar daha gelmedi falan diye konuşuyordunuz bende size focalı bir balıkcı arkadaşım focada bunları yakalamış bana yolladı diye bu fotoğrafı yollamıştım.bunu yollıyan kişi focadan şevki avcı diye bir ağbim usta profosyenel bir balıkcıdır yeni focada tanımıyan yoktur onun cıpraları ciflikten alıp resmini cekiceğini hic sanmıyorum selamlar.sevgili kardeşim.
  Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Sosyal Paylaşım

Konu Araçları
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları