|
![]() |
#1 | ||||
Coast Guard. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Kaya bey'in söylemek istediği 18 santimetreninde avlanabilmesi için küçük olduğunu düşünmesi, bende Kaya abiyle aynı fikirdeyim üreme boyutu 35 santimetre olan bir balığın 18 santimetreyken avlanmaya başlanması bence de büyük bir hata.
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | |||
Kaptan ![]()
|
![]() Evrencim açtığın konu malesef kanayan yaramız.
Ne kadar uğraşsakta bu konu malesef iyileşmez. Yapılacak tek şey KANUN çıkarmak. Caydırıcı cezalar vermek. Ve son olarakta medya da yayınlar yapıp insanları bilinçlendirmek. Ben de yaşadığım bir durumu paylaşmak istiyorum. Balçova Kipa marketinin balık reyonuna her gittiğim zaman uğrar hoşuma giden taze bulduğum balıklardan alırım. Yakın bir zaman içerisinde bir kaç kez tezgahlarında LİDAKİ diyeceğimiz kadar ufak yavru balıkları kilosu 5-tl den sattıklarını gördüm. Satış personelini bilinçli olmaya devet etsem de umurunda bile olmadı. Dedim yaa bir kaç kez bu olaya şahit oldum. Şimdi protesto etmek için alış verişimi oradan yapmıyorum ve her seferinde UYARI da bulunuyorum. Bir daha görmem halinde KİPA yönetimine yazılı şikayet te bulunacağım. Balıkların yasal tutulma ve neslinin devamı için en az 1 kere yumurta yapmış olmaları gerekiyor. LÜTFEN UFAK TUTTUĞUMUZ BALIKLARI GERİ SUYA İADE ETMESİNİ ÖĞRENELİM. Herkese sevgi ve saygılarımı sunarım... |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |||||
Moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() İbrahim peygamberin ateşine su taşıyan karınca, ateşi söndüremeyeceğini biliyordu ama doğrunun yanında olmak adına yanmayıda göze alarak suyu taşımaya devam etmişti. Biz amatör olta balıkçılarıda bu sorun karşısında adeta birer İbrahim karıncasıyız. Doğrunun yanında olmak boynumuzun borcu. Bu konuda yapabilceğimiz her şeyi yapmaya değer. Ya ateşi söndürcek karınca ordusu olacaz. Yada yada.....
Her defasında, her sene bu ateşi bıkmadan usanmadan yakan körükleyen nemrutlara haddini bildirecek gücü bekleyeceğiz.
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||||
Üstad
|
![]() Bilgiler için,paylaşım için emeğine sağlık
![]() |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |||||
ADMİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Maalesef sizin, benim tutacağım 3-5 balıkla bu doğanın kurtulması mümkün değil.
Oltayla avlananlar olarak senede kaç defa ava çıkıyoruz, kaç defasında dişe dokunur av yapıyoruz bir düşünün. Elbette yasalara uymalıyız ve bu duyarlılığı taşıyan insanların zaten vicdanen uymaması mümkün değil. hatta Levrek örneğinde olduğu gibi bazen yasanın yetersiz kaldığı durumlarda vicdanen kendi yasamızı koyup ufak levrekleri salmak denize iade etmek gibi hareketler yapıyoruz. Veya gün sonuna kadar başka balık tutamayacağıma inanmadığım durumlarda şans eseri gelen bir balığı salıyorum vs. vs. ama sonuç olarak ancak kendimizi iyi hissediyoruz fakat denizlerde her gün yasa dışı yollardan tonlarca balık avlanıyor, tonlarca yavru balık çöp gibi denize dökülüyor. Bunların önüne geçebilmek için caydırıcı yasalar ve tezgahtan hale kadar, denizde avlanan teknelere kadar sıkı bir denetim mekanizması oluşturulması gerekiyor. Daha sonrasında bizim gibi amatörlerde, balıkçılıktan geçimini sağlayanlarda bolluk yaşayacaktır eminim. Ama bu gerçekleşir mi, gerçekleşmesi için elimizden birşey gelir mi bunu düşünmemiz gerekiyor.
![]() |
![]() |
#6 | ||||
FCR/SGR ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Paylaşım için teşekkürler.
![]() ![]() Cem | 0 RH+ | İzmir | 20 Nisan Forum kurallarına ulaşmak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] İmza ayarlarınızı düzenlemek için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Levreğe 18 cm demişlerde bence ve bilim adamlarınca
![]()
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
İğne ve boyları | Güven ÖZYELDAN | İğnelerle İlgili Herşey | 6 | 06-07-2010 13:00 |
2009 Balık Boyları Cetveli | Necati ARAT | Resmi Avcılık Duyuruları | 14 | 22-02-2010 08:49 |